Mijn Eerste Marathon

9 April 2006 mijn allereerste marathon gelopen voor de Doe een Wens stichting.

Z<p>ondag 15 april 2007

Doe een Wens Stichting

Wat begon als een uitdaging en eindigt als nieuwe uitdaging. Hier het verslag van mijn ervaring in de aanloop en tijdens de marathon van Rotterdam. In december plan gelanceerd om een marathon te gaan lopen en wel die van Rotterdam. Sommige mensen verklaarde me voor gek, reden te meer om het te doen want gek en verstand liggen dicht bij elkaar. Dus om mijn wens kracht bij te zetten bedacht ik om een web site te gaan maken en de DWS te gaan steunen via advertentie ruimte op deze site waar bedrijven een donatie doen voor een jaar adverteren.

Asics
December 2005:

Zo was ik half december bij Schoots Sport geweest en gevraagd of hij mij wilde sponsoren en daar wat afspraken gemaakt, dus ook gelijk maar even sportschoenen laten aan meten. Iets later dan ook echte loopkleding want de koude dagen stonden voor de deur en een koudje heb je zo opgelopen. Tevens had ik Peter Mestrini gevraagd of hij een training schema in elkaar wilde zetten. Allemaal zo gedaan en op 18 december gestart met lopen. Maar dat gaat natuurlijk niet zo makkelijk als het lijkt want toen ik mijn eerste loop had volbracht (8.5 km) was ik totaal kapot en had me echt over de toeter gelopen met een gemiddelde bpm van 175. In de rest van deze maand gingen de kilometers gepaard met vele pijntjes aan mijn voeten. Totaal aantal gelopen kilometers waren 37.9. Op 30 december was het dan zover, de website werd in het www geblazen en het zoeken naar adverteerders kon gaan beginnen.

Mijn start bewijs

Januari 2006:

Vanaf het begin van deze maand heb ik op alle mogelijke manieren geprobeerd een goede training op te bouwen. Helaas, elke keer kwam er wel een pijntje opzetten die er voor ging zorgen dat ik mijn eerste bezoek ging brengen aan de fysiotherapeut en manueel therapeut Ron de Heer. Mijn wreef, bekken, schenen en tenen alles deed mijn geregeld zeer. Dat klonk natuurlijk niet goed maar ik heb natuurlijk toch wat km gedraaid in deze maand. Ook kwamen er sponsoren bij zodat de website meer glans begon te krijgen. Ook heeft Marrie Verloop ( mijn Buuffie) wat media berichten uit gestuurd in de hoop dat de media hier gehoor aan zou geven. Gelukkig gebeurde dit ook en stond het ingezonden stukje in de Klaroen, de Stem en Het Kontakt wilde wel een interview met een actie foto. De foto die toen gemaakt werd was 5 minuten voor dat ik naar de fysio ging met een vast bekken. Ik begon me zelf af te vragen of ik wel een goede beslissing had genomen met dit alles. Totaal aantal gelopen kilometers 88.9 in 8 x, aantal gefietste kilometers op de hometrainer in 2 x was 101.8 en 1250 meter gezwommen.

Artikel uit klaroen

Februari 2006:

In deze periode had ik niet veel te klagen, lekker wat kilometers gedraaid, wederom sponsoren aangetrokken en natuurlijk een heerlijke ski vakantie gehad. De loop omstandigheden waren niet altijd even rooskleurig met als uitschieter de halve marathon die ik liep met een geweldige hagelbui en veel wind. De route,s die ik maak zijn altijd in de Alblasserwaard in de omgeving van Kinderdijk – Alblasserdam – Oud Alblas en Nieuw Lekkerland. Gewoon door het boerenland en een mooie natuurlijke omgeving waar je vele vogels ziet en weinig hardloper of andere wandelaars in deze periode. Tijdens de wintersport heb ik heel veel geskied maar toch met enige voorzichtigheid. Ook dit jaar hebben wij dit samen met wat buren gedaan en het was voor de derde keer een super vakantie. Aantal gelopen kilometers was 100.1 in 8 x.

Uit het Kontakt van 14-02-2006

Maart 2006:
Kriebels beginnen toch langzaam te komen maar na de laatste loop vorige maand (halve marathon) was mijn linker enkelband overbelast. Dit heeft mijn behoorlijk beperkt in mijn training. Doordat ik in mijn voorbereiding vaak last had van mijn voeten dacht ik aan een footscan analyse. Dus had ik aan Martine advies gevraagd waar ik dat kon laten doen. Martine is een Dreamteam member van het RunnersWorld blad samen met 6 andere worden zij begeleid tot aan de marathon van Rotterdam met allemaal leuke dingen er omheen. Ook heb ik deze maand mijn loopkleding uitgezocht wat wordt aangeboden door Schoots Sport. Aantal gelopen kilometers was 15 in 3 x en 15 kilometer geskate.

3 Doe een Wens kanjers die ongeveer 1800 euro bij elkaar gelopen hebben
April 2006:

De target, het is bijna. Motivatie voldoende, training ver onvoldoende. De ham vraag was natuurlijk, wie wint het. Toch nog twee korte loopjes gedaan van beiden 5 kilometer en ook even een paar uurtjes op de hometrainer getraind. Belangrijk was natuurlijk dat de blessure zo goed als over was en dat ik niet ver durfde te gaan zodat er weer iets nieuws zich zou opdoen voor 9 april. De inlays in mijn schoenen voelde erg goed aan dus dat gaf hoop voor de marathon.

Eindelijk was het dan zover 9 april:

Om 9 weg voor de meet en greet met de Doe een Wens stichting. Dit was heel erg leuk en in zeg het nog maar weer een keer, Wat zijn deze mensen toch verschrikkelijk begaan met de Doe een Wens. Altijd positief en dat werkt altijd. Tegen de klok van 10.30 kwam de achterban om mij vooruit te gaan schreeuwen. Iets voor 11 uur Lee Towers en best wel kriebels, dan de grote start knal en na ongeveer 3 minuten passeer ik de start.Wat mijn enigszins zorgen baarde was dat mijn BPM zo hoog was in de eerste 30 km. Zou het aan mijn horloge gelegen hebben? Wanneer ik erop keek was het elke keer boven de 190!!!!!!

Na 30 km begon de vermoeidheid en pijntjes toe te slaan, ik had voor mijn zelf ingeschat om de eerste 30 km in een gemiddelde snelheid van 10 km per uur te lopen. Maar dat ging niet lukken, maar ik had nog nooit 30 km gelopen dus wist ook niet wat haalbaar was. 32 km, vele mensen vertelde mij dat dan het moeilijkste deel begon. Niets in minder waar, maar gelukkig kreeg ik gezelschap van George van Veen een man van 59 en bezig aan zijn 9 marathon. Hij had last van zijn kleine teen en was bereid samen met mij de laatste km verder te gaan. Niet veel later sloot Caroline van Krimpen zich aan bij ons, zij had last van haar knieën.

Welke spons was van mij?

Na de spons punt had ik mijn kuiten even lekker ingesopt, dat was dus fout. Enkele 100de meters verder kuit vast. Niet opgeven natuurlijk, nee samen verder gaan was een geweldig doel. In die laatste tien km kregen we allemaal wat levens verhalen waarom we de marathons zijn gaan lopen. Dit was een perfect tijdverdrijf tussen het hardlopen door, is ook te zien in mijn staatje.

En hij is echt ……… mooi

En dan eindelijk draaien we gezamenlijk de Coolsingel op en krijgen wij vleugels, je word letterlijk gedragen door de sfeer. Tessa onze dochter liep de laatste 200 meter met me mee, zij vond het geweldig. Dan over de finish wordt het echt genieten, krijg je een mooie medaille.

Al mijn toeschouwers SUPER

Iets later vlieg ik Lydia om haar armen en moet toch een traantje weg pinken van blijdschap. Ook even gekeken naar de laatste lopers. Als je op vleugels gedragen wilt worden dan moet je toch echt laatste worden, maar ook verdiend een staande ovatie. Want ook hij is een held. Iedereen die mij gesteund heeft in mijn voorbereiding en vandaag er doorheen geschreeuwd hebben bedankt. En ook George en Caroline bedankt voor die lekkere laatste km.

De doorkomst tijden
De eerste nacht was zeer slecht, me benen waren behoorlijk verzuurd en vermoeid, maar het is goed vertoeven op die roze wolk. De day after was qua spierpijn behoorlijk zwaar, achterstevoren de trap aflopen tree voor tree. Toch een “wandeling” gemaakt van een klein uurtje om de stijfheid te verdrijven. Op 11 april heb ik gewoon mijn werk weer hervat en het is natuurlijk nog stijf maar ik kan hier mee leven.

Ruim in het achterveld

Het einde van dit avontuur is bijna ten einde en ik wil iedereen bedanken voor de suppoost en aanmoedigingen en vertrouwen in mij.

Zeker een groot bedank woord voor alle bedrijven die een donatie hebben gedaan omdat zij de Doe een Wens ook een warm hart toe dragen. Super. Het bedrag wat gedoneerd is naar de DWS is 828,90.

Mijn achterban staat gespannen op mijn te wachten
In Het Kontakt van week 16 is er wederom aandacht besteed aan mijn actie, hartelijk dank hier voor.

De after reactie van Het Kontakt

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: