Midden in de Winter Marathon.

Voor het eerst in mijn hardloop historie heb ik de eerste marathon van het jaar al gelopen. En wel een hele speciale, de Mid Winter Marathon in Apeldoorn.Via twitter waren de afgelopen dagen door de organisatie al tweetsquestions verstuurd met de vraag of mensen tips hadden wat te dragen of voorzorgsmaatregelen er gemaakt moesten worden voor de start. Duizend meningen maar toch grijp je er een paar kern puntjes uit en zo kwam ik zondag morgen rond 10.30 aan bij de sporthal Sprengeloo met een tas vol kleding.

Gelukkig was de tas gecoördineerd gepakt dus stond al vrij snel klaar om naar de Orpheus te gaan om de drinkflesjes in te leveren. Was wel even zoeken maar naar een paar keer vragen kon ik de flesjes beneden afgeven waar ik later ook Claudia en Arnold tref.

Op naar het startvak en we stonden lekker ruim, ik wist dat er vele bekende bloggers vertegenwoordig waren maar heb uiteindelijk alleen John en Kees gezien voor de rest niemand in het startvak.

Twaalf uur, time to go. Zo gingen we weer op pad voor de volle 42195 meter, al snel was het tempo bepaald en liepen iets te snel. Nadat we de bebouwde kom verlaten hadden kwamen we in een mooi natuurgebied even in de bossen gevolgd door een groot heide gebied. Vals plat zat er diverse keren in en dit kon je dan ook best goed voelen, maar wat omhoog gaat gaat ook weer naar beneden.

We liepen al keuvelend verdomd makkelijk en kwamen onderweg Jolanda en Marco tegen die als toeschouwer de kou trotseren in zowel de eerste ronde als de tweede ronde. We zijn zelfs even gestopt bij het tweede weerzien, even een knuffelmoment met Marco en heel kort praatje en weer door, door naar de welbekende eindstreep.

Tot kilometer 40 ging het echt top, natuurlijk zat er hiervoor wel een klein dipmomentje maar dat mocht geen naam hebben. Nee bij kilometer punt 40 stond de man met de hamer om even mijn hamstrings te testen.Jawel daar was hij dan weer, die verdomde kramp. Moest weer eens spelen met de rollende spieren en Claudia hielp mijn prima om toch snel weer aan te zetten. Zo werd het geluid van de spiekerman steeds luider en liepen we de laatste meters weer in een goed tempo naar de eindstreep waar de tijd kwam stil te staan op 3.41.38.

Met een goed gevoel passeerde we de eindstreep en kregen een warme deken om. Paar meter verder werd de mooie medaille omgehangen. Nog even een paar warme bakjes thee op en zo liepen het finishvak uit. Claudia had Arnold al gespot. Snel afscheid genomen want zo wandelend was het nu best koud.
Jammer van de kramp want er had echt iets meer in kunnen zitten, maar we waren sneller dan de 3.45 en het voelt goed. De aangenaamste verrassing volgde later toen ik hoorde dat Claudia 2de was geworden in haar leeftijd categorie, dit was de kers op de taart.
Complimenten voor de organisatie, parcours sneeuw vrij, drankposten goed geregeld en transport van en naar sporthal top. Op naar marathon 15

12 Responses to Midden in de Winter Marathon.

 1. Keesdeloper schreef:

  Mooi man, heb jullie niet gezien maar wel gemerkt dat jullie genoten hebben. Heb nog 1/2 uur bij de finish gekeken, maar werd erg koud. Net voor jullie binnen kwamen was ik weg. Tot de volgende keer!

 2. John schreef:

  Jammer dat we elkaar niet getroffen hebben, maar gelukkig hebben we de iPhone nog 😉
  Wederom een hele nette marathon gelopen Broeder, en dat op dit niet echt gemakkelijke parcours. Dat belooft wat voor de volgende.

 3. Rinus schreef:

  Top Richard en zo gemakkelijk, had dat 2 jaar geleden gedacht!.

 4. Lees dit eens over kramp: http://42195.punt.nl/#581498 Verhaaltje heeft mijn ogen geopend.

  Ik ben verder ook nauwelijks bloggers tegen gekomen en heb ook mijn knuffelmomentje met Marco gehad. ; )
  En de medaille is zeker mooi, en k hoefde er maar 27,5 km voor te lopen.

 5. claudiarent schreef:

  Waar zie jij ze vliegen;-) leuke foto!!

  Was weer een leuke marathon zo samen. Jammer van kramp anders hadden we heuvel af kunnen jekkeren;-). Thx voor 42195mtr gezelligheid, tot de volgende marathon.

  liefs Claudia.

 6. Marco schreef:

  mooi verslag weer broeder….. enne knuffelen is fijn he 😉

 7. Mo schreef:

  Jammer heb ik je niet gezien. Inderdaad was het koud. Prima gelopen. Tot volgende keer misschien in school.

  Groet Mo

 8. Jacqueline schreef:

  Wat zet je toch mooie tijden neer op de marathon en het klinkt allemaal zo makkelijk … op de kramp na dan. Hopelijk is de hamstring al weer volledig hersteld?

 9. ruud schreef:

  En toch weer een heel knappe tijd in deze koude! Respect hoor dat je het toch maar (gewoon) doet; die moed heb ik nog nooit kunnen opbrengen; een marathon in de wintermaanden

 10. Ronald schreef:

  goed bezig geweest Broeder! Weer een hele mooie marathon op de steeds langer wordende lijst! Die kramp blijft je plagen.. vervelend maar gelukkig kon je ‘m uitlopen in een hele nette tijd! Proficiat!
  Tot morgen? #schoorl

 11. RunningHans schreef:

  hoppa… 3,41 met kramp….. marathonloper…. top

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: