Dit was er weer één, en wat voor één De Berenloop

Zaterdag avond laat de tas gepakt, flesjes drinken gevuld dosis zin zat al een week op de loer en kleding keuze was al gemaakt.

Zondagmorgen vroeg vertrokken richting Terschelling, Waar wij om kwart voor negen de afvaart hadden gereserveerd. Wij waren in dit geval Ines, Timo, Claudia en ik.

Omdat ik toch langs Nieuw Vennep kom hadden Claudia en ik afgesproken om met elkaar te rijden. Gezellig even bijkletsen. Rond zeven uur stond ik voor de deur en reden we in sneltreinvaart richting Terschelling. Maar hoe dichterbij we kwamen hoe bezorgder Claudia werd of we wel de boot op tijd zouden halen.

Haar bezorgdheid was niet onterecht want een file bij het parkeren, de sprint die daarop volgde, de buschauffeur die onmiddellijk weg reed konden niet voorkomen dat we de boot miste. Maar ruim op tijd kwamen we aan op het eiland wat in het teken stond van de Berenloop.Bij de vertrekhal had Timo zijn tafel neergezet waar Ines goed gemasseerd werd door hem, na de groet liepen wij naar de Brandaris waar we al snel Broeder John zagen maar ook Tiny en Frank en Gerard en vele andere bekenden. Na de start van de halve gingen we met ze allen naar het startvak van de hele marathon.

Startschot viel en daarna de toeter van de Brandaris en op weg voor de 42195 meter. Samen met de Beerin van 2008 liepen we richting Hoorn. Doel was van te voren al gesteld, eindtijd binnen de 4 uur.

Gezellig keuvelend liepen we met diverse groepjes mee maar telkens gingen we net iets sneller. Voorbij Oostereind liepen we langs het laatste woonhuis en gaan het natuurreservaat in. Heerlijk rustig en de zon probeerde zich een weg te banen door de wolken heen. Het tempo was ronduit goed, soms stond er een straf windje maar daar konden we goed mee leven. Met een tijd van 1.55 op de halve waren we dik tevreden, mooi buffertje en wie weet wat er nog in zou zitten.Op vele plekjes stond publiek en dat is erg gezellig, en zo konden wij ook gewoon blijven lachen. Er was zelfs publiek die dat opmerkten. Na 32 km liepen we het strand op, in vergelijking met de Zeeuwse Kust was dit naar onze mening een makkie, wind in de rug en gewoon doorlopen. Inmiddels haalden we ook al behoorlijk wat lopers in en waar de fotograaf stond zwaaide we er weer op los met een grote glimlach. Twee kilometer later gingen we alweer van het strand af om even een feestje te bouwen bij de drankpost daar waar de muziek van ACDC luid uit de boxen kwam. Even kleine drinkpauze en genieten van al die dansende en swingende vrijwilligers.

Dan de Longway, het laatste slotstuk van een bijzondere loop. Door de bossen en Claudia kreeg het heel even moeilijk maar herpakte zich razend snel met de gedachte dat na het bos Ramona op haar stond te wachten.

Een pracht moment na de Longway is het 41 km punt waar de naam van Claudia werd omgeroepen en dat zij een van de winnaressen was geweest van de Berenloop. Heel veel publiek in die laatste kilometer schreeuwden ons na de rodeloper, was het publiek mat dat maakte ik ze wel even wakker.Op de rodeloper liepen we samen breed lachend en genietend de laatste meters, wat een kippenvel moment, wat een geweldige marathon en wat een geweldige leuke dag en we hebben super gelopen. De tijd die we in gedachten hadden was gerealiseerd. Na afloop kwamen we John nog tegen die een pracht PR had gelopen. En alle 5 teamleden van RTZN waren tevreden met hun resultaten. Opfrissen, heerlijk een biertje op, lekker even wat gegeten en daarna vlug weer terug. Ik heb genoten.

11 Responses to Dit was er weer één, en wat voor één De Berenloop

 1. Tiny Raijmakers schreef:

  Een mooi evenement daar op Terschelling!!

 2. Claudia schreef:

  Was leuk om jou Terschelling te laten zien en we hebben meteen een mooie marathon gelopen. Het was heerlijk om af en toe achter jou rug te duiken tegen de wind in en jou tas was stuk makkelijker met wieltjes;-). Nu weet je waar Beerin vandaan komt.

  Thx voor leuk dagje.

  liefs Claudia

 3. Rinus schreef:

  Helemaal een relaxt marathon samen met Claudia, genieten.
  En nog een puike tijd ook.

 4. jan schreef:

  Klinkt als een hele hoop fun, zoals het hoort te zijn, gefeliciteerd met het resultaat!

 5. Keesdeloper schreef:

  Haha, ik lees het al. 42,2 km lol. 😉

 6. Ruud schreef:

  Marathonlopen is toch niets bijzonders meer, als je het zo leest; ’t is gewoon 42km lang fun hebben. En je had een ervaren Berin als gids voor het rondje sightseeing; wat wil je nog meer…..burp……

 7. John schreef:

  Hoppa en weer een marathon op je erelijstje. Als een snelle er niet in zit, dan maar echt genieten, en dat hebben jullie gedaan.
  Dat was aan de finish, maar ook op de foto aan jullie gezichten te zien.
  Wat is deze toch mooi he.

 8. RunningHans schreef:

  dat was er zeker weer 1… jij loopt ze tegenwoordig ook alsof je naar de supermarkt wandelt… mooi dagje geweest

 9. marleen schreef:

  Goed gedaan hoor Richard !
  Morgen weer rondje Alblasserwaard, op zoek naar jouw reigers….

 10. dutchrunner.nl schreef:

  Zo makkelijk even een marathon lopen dat lees je niet vaak. Puik Rich!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: