Kameroen, leuk.

Komkommer tijd, ja het is inderdaad komkommertijd  hopelijk worden we er niet ziek of worden we gevloerd.

De voorbij weken kwam er weinig van blogjes maken terecht, nee Rich stopt echt niet met bloggen. Maar het was gewoon even erg busy.

Tuurlijk is er wel getraind al was het wel op een laag pitje na de marathon van Leiden. Prestatie gezien ben ik zeer tevreden en het was een leuke dag in Leiden.

Daarna langzaam de draad weer opgevat na een paar dagen rust en niet te veel gedaan. Maar het was druk met werken waardoor de km er bij inschoten. Maar ook een weekendje Brussel stond op het programma, cultuur uitje van de bovenste plank, tjeetje wat smaken die Belgische biertjes toch heerlijk!!!!

Met oude buurtjes een weekendje op stap, was al weer heel wat jaren terug dat wij te samen weg geweest waren maar het voelde als vanouds, mannen op terrasje en vrouwen duh shoppen natuurlijk.

We hadden een vast terrasje op een kleine honderd meter van het hotel dus de weg naar huis was kort. Op die zaterdag kwamen we ook een leuke groep dames tegen uit Winterswijk. 8 Dames bestaande uit zussen en nichten, klein praatje maar enkele uren later kwamen we ze weer tegen en zijn even weer naar ons terrasje gegaan en gezamenlijk wat gedronken. Onze eigen dames nog steeds aan het winkelen!!!!

Tijdens dit weekend werd het al enigszins duidelijk dat er een ver weg klusje aan stond te komen. Ook hadden we internet in het hotel en kon zo de twitter info blijven volgen. Ben zelf niet iemand die veel twitter maar volgen blijft leuk.

Ik zou begin vorige week naar Kameroen gaan, leek me helemaal geweldig want ben nog nooit in Afrika geweest.

Maar telkens werd het wat dagen uitgesteld, en zo zou ik vrijdag naar Kameroen vliegen. Maar vrijdag stond er ook een activiteit van ons RoPaRun team op stapel.

Een sponsor diner, ik had mij opgegeven om mee te helpen met koken maar had mij maandag afgemeld omdat vrijdag vliegdag was. Dus alle moed opgegeven en donderdag kwam het bericht dat bootje later werd en zondag vertrekdag zou zijn. Dus toch mee koken met Team RTZN want als oud leerling kok leek het mij leuk om te assisteren. Vrijdag rond 14.00 uur in Barendrecht waar Peet en Raymond al waren zijn we gestart met het maken van een 5 gangen menu niet veel later voegde Rene zich toe aan het kookgezelschap.

Ik heb niets echt gek gedaan, dus aardappelschillen voor de verse puree maar ook peterselie gehakt. Ook andere dingen gedaan die geen naam behoeven te hebben. Maar tegen 17.00 kwamen de eerste serveersters binnen en de laatste enkele uren later ivm het file leed. Maar de bijna 50tigtallig gezelschap brachten toch meer dan 2000 euro in het laatje van het team waarmee we zeer tevreden waren. En na een leuke actie was het rond 23 uur time to leave.

Zondag was mijn vertrekdag richting Parijs om door te vliegen naar Kameroen. Vertrok om 07.45 van huis en was om 21.00 uur in mijn hotel in Kameroen. Een biertje op. Kreeg ook een mailtje waarin stond dat het bootje pas op dinsdag morgen binnen zou komen in Limbe dus dagje wachten.

Douala, de stad waar ik verbleef kent 3 miljoen inwoners en om daar zo maar ongestoord de straat op te gaan zag ik niet zo zitten. Misschien geheel onterecht maar toch!!. Dus een Engelstalig sprekende portier wilde mij wel een rondleiding geven. Dus voor een leuke tip liet hij mij wat van de omgeving zien in Douala. Deze stad is een echte arbeiders stad en heeft dus weinig om handen. Maar we zijn naar een markt geweest en een tentje voor een biertje en naar het treinstation. Hier waren veel jonge gasten verzonken in hun studie boeken want het was daar heerlijk rustig. Ook hier is het dus examentijd!!

Dinsdag morgen vertrokken naar de havenplaats Limbe, de wegen zijn in een schril contrast met zoals wij dat kennen naar dat nemen we voor lief.

Bootje lag buitengaats en na een paar reisuren stond ik op mijn bootje. Na een dagje werken was alles gedaan en de meeste problemen opgelost of gelokaliseerd.

Maar doordat het bootje een dag later aangekomen was werd mijn vlucht ook om geboekt naar woensdag 22.45!! Dat zag ik niet zo zitten en vroeg aan de Kapitein of hij dit nog kon wijzigen. Niet veel later kwam het goede bericht dat ik die avond nog terug kon reizen.

Het was gaaf om er geweest te zijn, heb mij uitstekend vermaakt maar was blij om weer terug te gaan naar NL.

Op woensdag morgen kwam ik weer aan op Schiphol en relax naar huis gereden. Heerlijk en zo vertrouwd.

De rest van de week waren er ook bootjes dus per dag schoof mijn trainingen iets op en zo werd het zaterdag, had heel veel zin om te lopen

en zo ging ik om iets voor acht weer eens op stap voor een 10 km run, het was al behoorlijk warm en met de trainingsintensiviteit van de  afgelopen weken was het niet even gemakkelijk. Maar in iets meer dan 50 minuten waren we weer terug bij start. Zo we zijn weer bij gekletst,maar over een week gaan we voor de volgende evenement, dan staat mijn debuut voor de RoPaRun te wachten, heb er heel veel zin in.    

14 Responses to Kameroen, leuk.

 1. Henk Lodder schreef:

  He is alive !! Gelukkig, begon mij al zorgen te maken jongen. Ik dacht hij zal toch niet Parijs-Kameroen gaan doen !? Maar ga je zien volgende week tijdens de Roparun. Zal wel ergens in Belgie zijn, maar ik zal je zien en anders Piet wel, de groeten van team 209.

  • Rich@rd schreef:

   I am always alive Henk. Ga je vast zien in België nog geen idee waar en jullie team loopt als een raket natuurlijk. Heel veel succes van mij en Team 238. Loopt Piet in het zelfde team?

   • Henk Lodder schreef:

    Ja, Piet loop ook in team 209, maar wij hebben 4 Pieten in ons team dus we werken met gekleurde p(i)etten…..

 2. John schreef:

  Zo dan kan er bij Kameroen ook een vInkje gezet worden 😉
  Jullie hebben een aardig bedrag opgehaald.
  Nog even en dan mag je samen met de rest van het team op pad naar Parijs, hopen dat ze je tussendoor niet nog ff op een bootje ergens in Afrika nodig hebben.

 3. Marathonton schreef:

  Gaaf hoor dat Kameroen en zeker leuk als je zo kort er naar toe gaat. Ik heb ooit 3 maanden in Tanzania gewerkt enw erd dat ook goed zat op het laatst. Enne… nog gelopen ? NU alvast succes met de Roparun. IK sta er in Barendecht om je aan te moedigen

 4. Claudia schreef:

  Dat was weer een mooi reisje, ergens waar je nog niet geweest was. Tussendoor nog lkr wat gelopen en helemaal klaar voor Roparun. Gezellig nog weekje,je gaat het vast leuk vinden.

  liefs Beerin.

 5. RunningHans schreef:

  leuk tripje weer. Kameroen is bijzonder

 6. Ronald schreef:

  ik zag al de tweets voorbij komen. Mooie trip! En ook een geslaagd diner! Ik zie je vast nog wel ergens onderweg van Parijs naar R’dam. Succes broeder

 7. ruud schreef:

  Zo dus ook Kameroen gezien!
  Altijd goed om na een marathon even gas terug te nemen, dus dat kwam (misschien ongewild/ongepland) toch een beetje goed uit.
  Nu lekker verder met eerst de Roparun; veel plezier alvast; gaat vast en zeker lukken; Mooi team!

 8. jan schreef:

  Zeker niet stoppen met bloggen blijft leuk jouw reisverhalen te lezen!

 9. Rinus schreef:

  Je komt ook overal en veel plezier en sucses met de ROPArun.

 10. Hoi Richard, Suc6 komend pinksterweekend! Zo’n stukkie Parijs-Rotterdam is natuurlijk maar een “normaal” reisje voor een globetrotter als jij. Hebben jullie al een loopplan?

  Groet,
  Marco

  • Rich@rd schreef:

   Loopplan is genieten 😉 en we gaan voor een gemiddelde snelheid van 12 km per uur, voor mij is dit het eerste jaar en kijk er naar uit. Ik loop graag in alle landen waar ik kom maar durf dit niet overal.
   Gr,
   Richard

 11. dutchrunner.nl schreef:

  Leuk uit je Richard.

  Ik neem aan dat je je beter hebt gedragen dan de voetballers van het NL elftal daar in Brussel 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: