De Marathon van Leiden

Na de Breakfastrun en De Lenteloop stond het volgende evenement een week later weer te wachten.  Ik had keus genoeg dit weekend om te gaan lopen wat te denken van Salomon Koning Van Spanje Trail, of de 6 uur van Steenbergen of de marathon van Leiden. Ik ben marathon lopen echt leuk gaan vinden en ze gaan me steeds beter af, niet qua tijd maar qua afstand.

Dus werd het de gratis  marathon van Leiden als duurloop training in aanloop naar de RoPaRun 2011. Al vroeg vertrok ik naar Leiden en had met Claudia afgesproken dat we elkaar in de kerk zouden treffen.

In de kerk elkaar zouden treffen!!!!  Echt wel iets voor de zondag maar voor een marathon is best wel raar. Rond 9.15 in de kerk en het was een drukte van jewelste. Al snel zag ik Claudia en Angeline staan nadat ik mijn start nummer had opgehaald. Startnummer 190. Plots voelde ik een tik op mijn rug, het was Ans die geweldige fotografe die vandaag zelf de halve ging lopen en haar HardlopendeBoer zat een paar honderd kilometer verderop om de Koning van Spanje te gaan doen.

Even bijkletsen en al snel kwamen er vele bekende binnen, Broeder Ronald, Hans en Gudy, Curly, de altijd gezellige Fred, Frank en nog meer bekende. De drankflessen worden ingeleverd door de Beerin Ik ging mij omkleden en de groepsfoto daarna, niet een keer niet twee keer, nee er moest wel 4 keer geschoten worden door omstandigheden maar de foto was nu wel compleet.

Hop naar buiten en de tassen inleveren. Daar komen we Frank tegen, dat is ook een leuk weerzien. Het is echt leuk als je wat jaren loopt hoeveel bekende er inmiddels zijn.  Dus samen met Frank en Claudia gaan we naar het startvak. Nog even een toiletstop en wie kwam  daarvoor bij, Jan. Zoals altijd even positief en hij gaat de halve doen, maar mocht hij zich oke voelen dan misschien een extra ronde.

Niet veel later gingen we van start, we hadden afgesproken om er een ontspannen loop van te maken en dat ging ons goed af. Het weer was prima soms veel wind, soms een te warm zonnetje maar dit alles mag geen naam hebben. Het eerste stuk werd bepaald door de breedte van de weg, wanneer je hier voor een mooie 3.30 zou gaan dan moet je toch echt voorin starten want anders heb je een probleem door de drukte.

Bij de eerste drankpost zochten we ons drinken, helaas niet gezien, zo ook drankpost 2 en bij drankpost 3 vragen we waar de flessen staan. Op de eerste tafel (wij stonden bij de laatste tafel) Dus sprintje naar eerste tafel, nope niks te vinden. Duidelijk verhaal, onze flessen waren verdampt en zo dronken we Born, en is goed te verteren.

De meters gingen goed tot de 18 km, hier moesten we tempo iets laten zaken. Dit hield stand tot de 21 km waarna ik links van het hek ging en Claudia rechts over de eindstreep. De helft zat er op en van drukte was geen enkele sprake meer.

Op ons startnummer stond ook je naam geschreven en kan je vertellen dat het in Leiden goed vertoeven is want je wordt overal aangemoedigd bij naam. Erg leuk en zeer motiverend. Het tempo ging omhoog en een inhaal slag begon, ik voelde me erg goed. Deze marathon heeft echt van alles in zich, door de stad, door de polder, langs het water, door woonwijken, yep het was genieten.

Ook het publiek is er een om te onthouden, niet dat het ram vol staat overal maar waar publiek staat word je gedragen. Ik liep gewoon lekker door en zo kwam ook het einde van de volgende 21 in zicht. Bruggetje hier bruggetje daar, een geweldige straat waar het echt groot feest is, nog een paar keer omhoog omlaag en daar zie ik het bord 500 meter. Kleinstukje verder liep ik over de eindstreep . 3.47.59, mag ook 3.48 zijn geworden. Hierna werd ik verwend met mooie medaille, flesje drinken en tot slot een heerlijk glas bier. Werelds.

Na afloop kom ik Kees, Richard, RitchieLima en Cok tegen, nog even bijkletsen en dan weer tijd voor vertrek.

Kort samengevat, een hele leuke marathon, prima drankposten, pracht publiek, mooie kerk. Was een leuke dag met weerzien van leuke vrienden.


18 Responses to De Marathon van Leiden

 1. Broeder Ronald schreef:

  Was weer een leuk weerzin Broeder, je hebt prima gelopen in het altijd gezellige Leiden. Je bent helemaal klaar voor de Roparun! Gefeliciteerd met weer een marathon op je lijst!

 2. Tiny Raijmakers schreef:

  Een mooie marathon gelopen! Ons team is aardig actief geweest afgelopen weekend.

 3. geert schreef:

  Leiden zo altijd al één van m’n favoriete Nederlandse steden geweest, en met de publiciteit die jij hier maakt … hmmmm … krijg al zin in volgend jaar.
  Proficiat met zowel je eindtijd als je ‘date’ voor het altaar 🙂

 4. Keesdeloper schreef:

  Mooie marathon gelopen Richard. Leuk je even gesproken te hebben. Lekker herstellen nu.

 5. jan schreef:

  Mooi gedaan Richard, die 2e ronde is het niet geworden voor mij uiteindelijk, was gewoon met de meute mee voor de halve, maar net als jij heb ook ik perfect gelopen.

 6. Claudia schreef:

  Super gelopen en dankjewel voor jou steun bij die @#%&*bruggetjes. Was een leuk dagje in Leiden met een hele mooie medaille. Nu lkr rustig aan doen voor de RoParun.

  liefs Claudia

 7. Fred schreef:

  Inderdaad een heel leuke en gezellige loop, dat komt vooral door de stad met de oude architectuur, de leuke terrasjes en – voor lopers misschien niet altijd gemakkelijke – @#%&*bruggetjes ;-)…
  Mooie tijd gelopen Richard! Deze kun je weer met gepaste trots aan je loop-CV toevoegen.

 8. John schreef:

  Je rijgt de marathons steeds gemakkelijker aanelkaar. Dat het je gemakkelijker afgaat is wat mij betreft een understatement. Ik heb maar 1x de halve in Leiden gelopen, maar de hele trekt mij daar niet echt aan.

 9. RunningHans schreef:

  3.48 is tegenwoordig een makkie voor jou. Heel goed.

 10. Koen Martens schreef:

  Je zou er bijna Rotterdam voor laten schieten als ik overal lees wat een feest het daar was.

  Je schud ze wel zo even uit je mouw of het niks even 42,915 lopen

 11. Leidse Loper schreef:

  Geen gekke bekken foto deze keer. Mooie ‘training’ gelopen door de Leeuw van Kinderdijk.

 12. Knap hoor. Twee marathons zo vlak na elkaar en met mooie tijden als resultaat. Gefeliciteerd!
  Ik denk dat ik je nog heb zien lopen toen jij al gedoucht en wel terug richting Pieterskerk liep en ik net klaar was met mijn 10 km. Weet eigenlijk niet waarom ik je niet even aansprak om kennis te maken. Te moe om ad rem te reageren denk ik. Volgende keer dan maar! Groet, Marco

 13. Jacqueline schreef:

  En weer een marathon in een hele mooie tijd op je lijstje !!!!

 14. Rinus schreef:

  Mooie marathon tijd en zometeen nog ultra rennen!.
  Goed gedaan.

 15. ruud schreef:

  hihi; grappig, dat je die “mooie kerk” noemt in je korte samenvatting!
  Maar blijkbaar heb je genoten van de dag, van de marathon en verder ook een heel mooie tijd neergezet: prima!

 16. jeannette schreef:

  hoi Richard,goed gelopen toppie hoor.en tuurlijk is Leiden een mooie en vriendelijke stad ,ik kan het weten ben er geboren en lang getogen.

 17. Marco schreef:

  hee broeder Richard

  ben weer helemaal bijgelezen goed gelopen hoor !
  je maakt je meters wel he !

  groeten Marco

 18. New healthy man schreef:

  Great website! It looks really good! Sustain the great work! http://bit.ly/2f0xJ92

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: