Je zelf opblazen, het kan

Na de Breakfastrun stond het volgende evenement een week later te wachten, De Lenteloop in Papendrecht.

Dus de trainingen een beetje aangepast, en zo ging ik zondag voor een herstel training van niet al te veel en maandag een skeelertocht van 18 km en dinsdag nog een 8 km training. De rest van de week was eigenlijk een twijfeling wat ik zou gaan doen.

Rust nemen en zaterdag toch proberen voor een PR te gaan, of gewoon relax die 15 km gaan doen. Rust bood uitkomst want voor ik het wist was het zaterdag.

Vrijdagavond maakte ik mij plan, ik ga er voor. Zaterdag morgen op tijd uit de veren en rustig aan de morgen door gelummeld en kreeg advies om veel te drinken van te voren. Tegen het middaguur ging ik naar Passaat in Papendrecht. Bij binnenkomst eerst mijn start nummer halen en kreeg het nummer 354.

In de sporthal van PKC (korfbal vereniging) ging ik mij verkleden en wie was er al binnen Broeder John. Tijdens het omkleden onze plannen kenbaar maken en John zou in gepast rust gaan en ik, ik dacht te gaan vlammen. Ook waren daar Piet en Henk Lodder weer , de hardlopende broers.

Na het inlopen, plassen, en nog een laatste fles drinken naar binnen werken gingen John en in het start vak in, elkaar succes wensen en John verteld mij dat ik al gedoucht zal zijn voor hij binnen kwam.

Startschot en weg gingen we. Als een speer baande ik mij een weg naar de vrijheid en liep al snel iets te snel. De eerste km ging in 4.13 waar eigenlijk 4.20 het plan was. Maar in de volgende kilometers paste ik mijn tempo aan.

Dit tot de 4de kilometer, daar ging mijn tijd al in de 4.35 en wist dat ik de motor al opgeblazen had, baalde als een stekker en liet me terug zakken . Mijn gemiddelde hartslag lag op 192 en dat is iets te hoog.

Niet veel later krijg ik een tikje op mijn schouder en John was daar alweer. Ik had het echt helemaal gehad dus samen met John liep ik zeker nog een kilometer verder en vertelde tegen hem dat ik er mee stopte. Wenste hem succes en wandelde even.

Maar uitstappen is toch eigenlijk niet mijn ding, dus rustig verder hobbelen en proberen te genieten. Hartslag bleef constant rond de 182 en kreeg hem alleen omlaag wanneer er gewandeld werd. Kilometer voor kilometer gingen voorbij, bij elke sponspost nam ik een spons mee en die werd gebruikt tot de laatste druppel. Op het 13 kilometerpunt staat een temperatuur bord met 27 graden erop, heerlijk om in de zon te zitten maar niet om te lopen.

Kilometer 14 speelde er plots een behoorlijk buik kramp op die gelukkig weer snel verdwenen was en jippie de laatste km bordje zag ik staan. Gepaste eindsprint en kom binnen in een tijd van 1.17 en een paar seconde. John was al lang binnen en had een mooie tijd van 1.10, gedoucht en al stond hij mij op te wachten samen met Monique die de laatste km mee gefietst is met John. De onderlinge stand is 2-0 voor John, maar het biertje daarna van hem was een heerlijke verkoeling en de leuke verhalen waren weer de moeite waard om weer eens samen gelopen te hebben. Bedankt voor het lachen John.

Ben blij dat ik voor de rest niets geforceerd heb en zo wilde ik vanmorgen gewoon even een rustige 15 kilometer lopen. Zo gezegd zo gedaan, vanmorgen rond half acht even ontspannen een ronde gedaan wat lekker aanvoelde en zo kon ik toch de bittere smaak wegpoetsen. Maar gisteren was het te warm voor mij om te vlammen, nee in de plaats daarvan liep het stoom mij uit de oren, oververhit dus.

10 Responses to Je zelf opblazen, het kan

 1. Broeder Ronald schreef:

  je hart is je toerenteller, als die op 192 staat ga je diep in het rood. Verstandig dat je stapje terug hebt gedaan en niet bent uitgestapt. Met dit soort temperaturen voorzichtig aan Broeder en daarna aan het Gerstenat van de abdij 🙂

 2. John de Boer schreef:

  Jammer dat je je doel niet hebt gehaald, maar gelukkig heb je het koppie er ondanks de oververhitting 😉 toch bijgehouden.
  Desondanks was ook dit weer een gezellige Lenteloop.
  Volgende week mogen we allebei weer aan de bak, maar dan een kleine 200 km bij elkaar vandaan. Succes alvast, maar bovenal veel plezier.

 3. Tiny schreef:

  Rustig en gepast op “gang” komen is een kunst!

 4. Hoi Richard, Het was warm. Te warm! Toch moedig dat je de beslissing nam om voor een snelle 15km te gaan. Een maatje van mij liep ook in Papendrecht. Ging ook mis! Zelf liep ik op zaterdag om 17:45 een pittige tempo-training: Ging fout! Zondag om 12:30 een duurloop van 23km: Ging na 18 km ook fout! Toch zijn er ook die geen last van de warmte hebben. Althans, daar lijkt het op! Was het maar weer winter, met een lekker koude hagelbui 😉 Groet,
  Marco

 5. jan schreef:

  je hebt de hitte onderschat, dan snel starten is killing, zullen we ooit dat lesje leren, ik leer dat zelf ook maar moeilijk….

 6. Koen Martens schreef:

  Als ik dit lees Rich dan moet ik denken aan de 10 km van de kinderdijkrun. O O dat was ook zo afzien :-).

  Je hebt er zeer verstandig aan gedaan na het zien van je bpm om het wat rustiger aan te doen.

 7. Rinus schreef:

  Met die warmte kan je gewoon geen PR rennen, wel stoer om een poging te wagen.

 8. RunningHans schreef:

  Die Lenteloop is altijd retewarm. Ik heb er ooit ook eens gewandeld.. Lekker langs het water. volgende keer wordt het al 2-1 😉

 9. Jacqueline schreef:

  Jammmmmmer… balen. 27 graden dat is idd heel warm om een PR te rennen. Die temperatuur zijn we nog helemaal niet gewend. En tegen de tijd dat we het gewend zijn begint de herfst ;-).

 10. Claudia schreef:

  Jammer maar ach je gokt eens wat. Het was ook wel erg warm. Gelukkig voor de volgende wedstrijd wat koeler. Zie je in Leiden met hopelijk een dun zonnetje en wat regen.

  liefs Claudia.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: