Een PR met dubbel gevoel

Een sportieve week achter de rug. In het Paasweekend werd er met uitzondering van zaterdag gewoon lekker gesport. Op de zondag liep ik weer een mooie duurloop van 24 km door de polders van de Alblasserwaard.

Rond te klok van 9 uur vertrokken richting Nieuw Lekkerland en via de Elzen weg en Oude Tientweg naar Streefkerk. Onderweg kwam ik tijdens deze duurloop mooie natuurmomenten tegen. Een eend met kleintjes en een karper die zich in alle rust relax door het water bewoog. Bij de Zijdebrug waren diverse ganzen gezinnen een poging aan het doen om onder deze brug door te zwemmen maar ze zijn erg bang en voorzichtig met hun kroost.

Op 2de PaasHaasdag stonden er pannenkoeken op het menu, en ik zou ze gaan bakken. Maar een paaruur eerder had ik lekker bakkend in de zon bedacht dat ik wel eens een skeeler tochtje kon gaan maken.

Na het bakken en verorberen van de pannenkoeken ben ik op stap gegaan. Er stond veel wind en soms was het best ploeteren. Maar met wind in de rug haalde ik zelfs één km met een gemiddelde snelheid van 26 km p/u. Dus ben het niet verleerd na Berlijn.

Dinsdag heb ik een 10 km gelopen in marathon tempo en dan de woensdag de laatste training voor de wedstrijd, dit werd een interval op advies. Niet te lang dus gekozen voor de piramide val. Ging prima en elke versnelling ging binnen de 4.00 de km.

En dan gisteren, zoals het blogje al doet vermoeden is er iets gevoelsmatig. Maar beginnen vooraf aan, 04.45 gaat de wekker af en al snel daarna stap ik opgefrist de auto in naar H.I Ambacht voor de 10 km Breakfastrun. Bij binnen komst rond 5.20 was het al redelijk druk, en dan eerst mijn start nummer ophalen. Ik krijg dan nummer 11 aangereikt. Mijn eerste gedachte is “dat start nummer heb ik meer gehad maar waar?”.

Ineens zie ik de gebroeders Lodder lopen en dat is altijd weer een leuk weerzien met Piet en Henk. Met deze twee kanjers heb ik samen met vele andere een hoop plezier in Berlijn gehad. Oke omkleden en daarna even warme lopen met Piet samen. Iets voor 6 uur stond ik redelijk vooraan in het startvak, de plaatsvervangende Lee Towers was in een verreiker gestapt en na You never walk allone gaf de burgervader het startschot.

Ik ging behoudend van start want ik wilde proberen een constante snelheid te houden en niet in km 1 al mijn kruit verschieten. Al snel liep ik samen met Gerard Verweer (Energie) en Cor Hamels. Met ze drieën bleven we netjes rond de 4.10 de km lopen en werd er goed samengewerkt. Maar na 5.5 km viel Gerard iets terug en liep ik samen met Cor verder maar na 7 km staat er een stevige wind en moet helaas lossen en zie Cor iets weg lopen.

Dit was dan ook mijn slechte km en heb me daarna weer wat hersteld. Loop lekker door en na jawel 9.7 km (Garmin) kom ik over de eindstreep en ben dan net nog even ingehaald door Gerard. Het is een geweldige tijd van 40.34 netto. Maar nadat ik Henk en Piet sprak en wij onze Garmin tijden vergeleken bleek het dus allemaal rond de 9.7 km te zijn.

Volgens de website zou de route geijkt zijn maar als wij er allemaal 300 meter naast zitten gaat de twijfel toch echt toeslaan. Terwijl vorig jaar de start 150 meter terug lag en dus ook de finish 150 meter verder lag verklaard dus het verschil. Dus vind ik persoonlijk dat ik mijn PR moet bijstellen na mijn gemiddelde km snelheid over 10 km en zou dan een tijd hebben behaald van

 en daarmee komt dan wel een reële tijd tot stand. Dus alsnog een nieuwe PR op de 10 kilometer met een verbetering van 1 minuut en 43 seconde en 31ste plaats van de 199 deelnemers ben er blij mee op deze manier.

Bij thuiskomst gelijk even op het bord gekeken waar mijn andere startnummer 11 was. Niet te vinden, maar waarom zo bekend,  even het blogarchief in gedoken en hier staat de uitkomst van het mysterie.

13 Responses to Een PR met dubbel gevoel

 1. martine schreef:

  gerard is de perfecte haas!!
  gefeliiteerd ! klote als de km`s niet kloppen

 2. Henk Lodder schreef:

  Toch een mooi PR Rich en voortaan wel een handdoek meenemen he. Maar die Piet had nog een beker bij >50, toch knap 3e. Ga je zien bij de Lenteloop. Die afstand klopt zeker weten.

 3. jan schreef:

  Niks mis met nr 11 zei degene die dit jaar op 11-11-11 weer jarig is!

 4. Tiny Raijmakers schreef:

  Gefeliciteerd met je PR!!

 5. Jacqueline schreef:

  Toch een PR…. van harte gefeliciteerd !!!

 6. John schreef:

  Wow!! Wat een snelle tijd Broeder. Het is nu officieel, ik hou je niet meer bij.
  Volgens mij ben je nog niet op je top, dus zie ik je dit jaar nog onder de 40 duiken. Gefeliciteerd met die scherpe PR.
  Volgende week ben ik er.

 7. Ronald schreef:

  Mooie skelertraining broeder en gefeliciteerd met je PR en ja, balen dat het parcours niet klopt he? Nou ja, hoe dan ook, prima tijd!

  hihi, ja, HMM 2009, de plek van de mooie startnummers!

  groeten van nr. 9

 8. Rinus schreef:

  Jeetje zeg, wat een verbetering en natuurlijk gefeliciteerd.
  Je rent iedereen er uit en Running Ronald mag wel uitkijken!.

 9. Claudia schreef:

  Heerlijk weer voor een duurloop hebben we de laatste tijd zo.

  Snelle 10 km gelopen, jammer dat het parcours niet klopte maar toch gefeliciteerd met dit PR.

  liefs Claudia

 10. Fred schreef:

  Laat het dubbele gevoel maar snel een enkel gevoel (dat van voldoening) worden, want het is en blijft een PR! Een felicitatie waard!
  Oh ja, nog even reagerend op de link bij jouw reactie: prachtig liedje, echt een ‘evergreen’. Tja, Nederland is in enkele tientallen jaren ongelofelijk veranderd…

 11. Koen Martens schreef:

  het is even puzzelen geweest maar je bent er uit. Van harte proficiat met je pr.

 12. RunningHans schreef:

  Jemig, dat is snel.. van harte… en Gerard nog steeds roepen dat hij in de 40 heeft gelopen… zal zijn tijd ook ff corrigeren 😉

 13. ruud schreef:

  Ondanks dat de afstand te kort was; toch een (gecorrigeerd) PR; betekent gewoon dat de vorm OK is!
  Maar blijft jammer natuurlijk, je wilt graag je PR lopen op een kloppende afstand.
  Die uitdaging blijft dus nog??!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: