Prachtig, prachtig weer,

Voor de duizenden toeschouwers langs de kant, maar voor een marathon loper mocht het ietsjes minder zijn. Tenminste wat mij betreft.

Vanmorgen vroeg op stap gegaan met gepakte tas en webloggers spandoek. De auto op de Kralingse Zoom gezet en met de metro naar Beurs gegaan. Was er dus ruim op tijd dus relax richting het Zadkine college om me te gaan verkleden in sport kledij.

Het zonnetje brak langzaam door maar het was nog niet echt warm, in tegenstelling tot vorig jaar had ik nu wel wegwerpkleding mee genomen dus daarna in mijn jogging broek met lang shirt richting het webbloggers ontmoetingspunt.

Veel te vroeg wederom dus afwachten maar en een beetje rond wandelen. Plots komen Ingrid en Martine de metro uitzetten, even bijgeklets en afspraak gemaakt waar we elkaar zouden ontmoeten in start vak D.  Niet veel later zag ik Frank the roadrunner bij het politie bureau en daar kwam de andere Frank al aan. Plots zie ik een tweetal dorpsgenoten voorbij, Rik ging ook de marathon doen en ooit zijn we samen bij defensie collega’s geweest.

En wie kwam daar aan Pim met Yvonne, even een gekke bekken moment en ineens liep het storm en waren vele bloggers er. Ga ze niet allemaal bij naam noemen want zal er zeker een vergeten en die komt die eer niet toe.

Bjorn en Ans maakte diverse foto’s van een bond gezelschap en daarna verdween iedereen weer als een flachmob.

Op naar startvak, opzoek naar Martine en Ingrid weer kletsen. De heli’s  hangen laag boven de stad, Lee Towers zinkt getrouw “Je loopt nooit alleen” kanon schot en na enkele minuten gaat de stoet in beweging.

Na 600 meter staan we bijna stil, iets wat zowel Martine als ik nimmer hadden meegemaakt. Iets later wederom. Absurd want het koste toch al gauw een 40 seconde. Maar goed klagen help niet en heeft uiteindelijk geen invloed op het einduitslag.

Samen lopen we lekker verder en loopt daar Richard van der Klis ineens naast ons, was voor korte duur want hij had een andere doelstelling.

Martine moest ineens een toiletstop doen en zei  “ga jij maar verder”, oke zo gezegd zo gedaan. Bij km 25 verwisselde ik mijn flesjes weer voor volle want daar stonden Lydia en Connie te wachten. Snel verder de Erasmus brug op en het liep allemaal nog netjes. Tot ongeveer 28 km.

Yep zon kreeg grip op de gesteldheid van het menselijk leven. Al snel werd het aanpassen, baal als een stekker maar is niet anders. Doelstelling bij stellen, maar had geen idee wat ik nog moest bijstellen. Weer was het hollen en stilstaan en dat voelt niet fijn bij elke drankpost stoppen en veel drinken.

Na 39 km komt de 3:.45 ballon voorbij met Maraton als pacer. Even aan geklampt maar moest lossen. En ook Martine kwam langszij, ook van korte duur want ik wilde geen kramp dus hield het op lolo langzaam.

Km 41, Joepie nog een klein stukje en zie BjornEos staan en dan de laaste km. Ik heb nog een kleine hoop om binnen de 3.45 over de streep te gaan dus versand op nul en gaan. Liep er veel voorbij maar helaas was mijn poging niet voldoende en kwam ik 22 seconde tekort.

Maar gezien het weerbeeld kunnen we opmaken dat het goed is. Ben er blij mee, zelfs de beste tijd ooit in Rdam gelopen. Zo glas is weer half vol. Maar ik weet inmiddels ook dat er vette PRsssss gelopen zijn door hele snelle lopers uit Blogland. Een ieder die een PR heeft gelopen, gefeliciteerd daarmee.


16 Responses to Prachtig, prachtig weer,

 1. Fred schreef:

  Een héél mooie tijd Richard, proficiat. Het zit er weer op, nu even rusten en dan weer naar het volgende loop-doel. Er was weer een aardig aantal bloggers op de been voor de marathon zo te zien!

 2. Ray schreef:

  Was leuk om elkaar even voor de start te zien en leuke foto. Heb hetzelfde gevoel gehad bij 28km merkte dat tijd er niet in zat dan maar rustig uitlopen. Nu naar de roparun toe, wordt zeker weten gezellig. Zie je de volgende vergadering.

 3. Jan schreef:

  Ik had onderweg precies dezelfde problemen, warmte, kramp en man met hamer. Je hebt je er toch prima doorheen geslagen. Wat overblijft is het fantastische publiek en de hele ambiance. Blijf daar aan denken en een andere kans op een goeie tijd komt vast wel weer!

 4. John schreef:

  Toch een PR, een Rotterdamse, maar PR is PR. Gezien de omstandigheden heb je het maximale er uitgehaald en heb je de boel heel gehouden. Slim.
  Leuk om vooraf ff dat afgetrainde koppie van je te zien 😉
  Die streeftijd maar bewaren voor een periode dat de temperaturen iets lager zijn.

 5. Tiny Raijmakers schreef:

  Goeie prestatie met die warmte! Nu herstellen en Roparun in!!

 6. Claudia schreef:

  Mooie tijd gelopen toch met die warmte en was gezellig zo te zien in Rdam. Hopelijk in Leiden ook zulk weer voor een relax marathon.

  Geniet van je Rdamse PR.

  liefs Claudia.

 7. Rinus schreef:

  Knappe tijd voor Rotterdam en gezien het weer.
  Mooi verslag en jammer van het geen PR lopen.
  En jammer dat het verval na de 30km best wel opgelopen was, maar dat maakt je sterk voor de volgende marathon.

 8. Pim schreef:

  Volgens mij lag bij velen het breekpunt rond 28 kilometer. Slim om je doelen onderweg al bij te stellen. Kom je dan toch nog binnen rond 3.45 dan mag je gezien de omstandigheden volgens mij een tevreden mens zijn. Waar doen we de volgende gekke-bekken-foto???

 9. Hoi Richard,

  De marathon….het blijft een “apart” iets. Ongrijpbaar en een beetje mysterieus. Het ene moment gaat het nog prima, maar binnen een paar honderd meter kan de “status” weer totaal anders zijn.

  Als het weer dan niet meewerkt, vallen niet alle puzzelstukjes precies op hun plaats. En dat is nou net wat wel erg hard nodig is.

  Je kunt dus gewoon lekker tevreden zijn. Je hebt er hard voor getraind er was toewijding en je koos voor een snel parcours. Een tijd van 3:45 is een knappe prestatie die velen je niet nadoen. Heel veel zelfs. En reken maar dat ook zij er ook hard voor trainden…..

  Groet,
  Marco

 10. Marathonton schreef:

  Leuk je gezien te hebben … je hebt prima gelopen.. en … we hadden toch ook afgesproken oranje aan te doen 😉

 11. Jacqueline schreef:

  Inderdaad een supertijd met het warme weer. Volgens mij lag het ook aan het 28 km punt… daar liepen mijn benen langzaam leeg of is het vol ?? … papbenen.

 12. RunningHans schreef:

  gefeliciteerd.. gewoon goed gedaan, gezien de omstandigheden. in een jaar tijd heb je een grote sprong voorwaarts gemaakt….

 13. Petra schreef:

  Rich jongen, wat een fabulastische tijd weer. Je hebt je wraak op Rotterdam dubbel en dik genomen. Dit keer deed je het helemaal zelf, ik vind je een held! Met dit weer heb je het toch maar weer geflikt. Who cares dat het tempo wat inzakte. You did it! Yes you did. Dikke smakkerd van mij.

 14. Ronald schreef:

  je hebt het weer onwijs goed gedaan Broeder! van harte met je PR

 15. martine schreef:

  was weer leuk , samen in verkerk dan maar knallen he 🙂
  xxxx
  mijne was 20.30 dus moet ik wel erg hard lopen voor ionder de 20 …pooh

 16. Koen Martens schreef:

  Rich van harte met de mooi prestatie.
  Het verslag leest dat je tevreden bent en dat mag ook.
  Je hebt meer dan de helft achter je gelaten in de cat.
  Nog belangrijker je bent de 42km zonder blessure door gekomen.

  Dit jaar nog onder de 3:45 Rich? moet kunnen met een paar graadjes minder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: