De marathon van Acht

Daar heeft vast niemand ooit iets van gehoord, zelfs ik niet maar verder in het verhaal wordt het duidelijker.

De hoogtij dagen qua training voor Rotterdam zijn aangebroken en we gaan binnenkort afbouwen. Maar na mijn laatste blogje zijn er best wat trainingen geweest.

Zo was er maandag een 10 km training, onderweg kwam ik Henk Lodder tegen die een bruine tint had opgelopen tijdens de wintersport de week ervoor. Hij had een week niet gelopen en had een redelijk stevig tempo dus volgde braaf.

Eerder op die dag was er nog een RoPaRun nieuwtje, want ik was al diverse keren bij Hema geweest maar Merel was erg druk maar nadat ik wat boodschappen had gedaan heeft zij een leuke donatie gedaan in de vorm van voedingswaren en andere producten.  Merel namens team RTZN dank je wel voor de donatie. Iets anders, onze bus”Tante Toos” is weer helemaal gerestyled alleen zijn wij nog op zoek naar 2 onder keuken kastjes het liefst het formaat 60 x 60 cm, dus mocht iemand ons kunnen helpen mail naar info@ikloopdemarathon.nl .

Dinsdag rust dag en woensdag een 15 km, donderdag een kleine 8km en vrijdag wederom een 15 km training.

Dan de dag van vandaag, ik wilde een lange duurloop gaan maken. Dus vanuit Bergambacht de polders in te duiken en via diverse omwegen naar de Reeuwijkse plassen te gaan en daarvandaan weer terug naar Bergambacht.

Had een route uitgeprint en zo ging ik iets na zeven uur richting Bovenberg en daarna door het plaatsje Vlist. Na 13 km kom ik in het plaatsje Haastrecht, hier staat een prachtig mooi Raadhuis. Maar duik daarna de dijk op naar Stein en kom vele hardlopers tegen daar.

Met het weer zit werkelijk alles mee, gelukkig voor mij want zodoende kan ik mijn briefje blijven volgen. Dit is wel eens anders geweest. Kwam weer grote zilverreigers tegen maar ook een ooievaar en lammetjes al spelend in de wei, het voorjaarsgevoel was er echt wel.

Maar het loop allemaal lekker en zo kom ik bij Driebruggen waarna ik even langs de Reeuwijkse plassen loop en een karekiet spot. Hier naar links daar naar recht, weer recht weer links en zo het Goudse Hout in. Daar ga ik dus ergens de fout in en moest even pas op de plaatst maken om uit tevogelen waar ik mij bevond.

koste me tijd dus Garmin even gestopt, later zou dit nog een paar keer gebeuren. Maar uiteindelijk vond ik de weg terug en zo zette ik mijn weg voort naar Haastrecht waarna ik via Stolwijk weer bij de auto aankwam in Bergambacht en de Garmin gestopt op 43.26 km. Heerlijk gelopen al was mijn kleding keuze iets te warm maar tevreden huiswaarts gekeerd.

Waarom de marathon van Acht zou je denken, zie de route en het lijkt een beetje op een acht dus dacht we maken er de Achtmarathon van voor de rest slaat het nergens op.

Na mijn laatste blogje zijn er weer zeven dagen verstreken en deze week heb ik dus een totaal aantal km van 91.5 gemaakt. Is best veel en had zoiets van, dit is het matje qua tijd. Vind het top dat er mensen zijn die deze kilometers ruim overschrijden en dat wekelijks doen en dat ook nog combineren met hun baan. Petje af.

20 Responses to De marathon van Acht

 1. Tiny Raijmakers schreef:

  Van die kastjes zette ik op twitter maar kreeg alleen een aanbieding van deurtjes.

 2. John schreef:

  Ja ja, Broeder Richard wordt een ultralopert 😉
  Met zulke duurlopen stelt die marathon toch helemaal niets meer voor. Dat krikt het weektotaal ook behoorlijk op. Ik zie dat stralende gezicht van jou op de Coolsingel nu al voor me.

  • Rich@rd schreef:

   Het begin van het Ultra lopen is geboren en ben er 1 km overheen gegaan. Heb dus nog een giga weg te gaan. En elke marathon stelt wel iets voor Broeder John!! Maar ik zal tevreden zijn op de Coolsingel 🙂

 3. Hoi Richard,

  Mooie hé, Vlist, Haastrecht, Plassengebied! Ik ben er best trots op dat ik daar regelmatig mijn trainingen afwerk en kan nog iedere keer, na al die jaren, genieten van de omgeving en de flora en fauna. In dat “stadhuis” van Haastrecht heb ik al verschillende trouwerijen van vrienden meegemaakt. Grappig dat ik nu een foto tegenkom op jouw blog!

  En dat Goudse Hout hadden ze ook het Goudse dolhoof kunnen noemen! Zelfs omwonenden raken daar de weg kwijt. Als mijn vriendin die kant op gaat houd ik er altijd rekening mee dat ik haar moet gaan zoeken 🙂

  Maar wat een afstanden leg jij af in je duurlopen! Ruim 43 km. Respect man! En liep je alleen? Ik heb het na een kilometer of 35 toch echt gehad. Ga ook niet langer.

  Groet,
  Marco

  • Richard schreef:

   Hallo Marco,
   Ik maak er ook geen gewoonte van om zo’n duurloop te maken hoor. Anders word ik vast een ultra loper en dat wil ik nog niet. Al is het wel relax. Ben wel blij dat ik me niet hoeft te schamen dat ik de weg kwijt was in het Goudse Hout ;-).
   Groet,
   Richard

 4. jan schreef:

  Hoi Richard, heb ik je aangestoken met weken van 80+ ?
  Vlist en Bovenberg, nog nooit van gehoord, moet echt in de middle of nowhere zijn!.
  Tip: meet je route op in http://www.afstandsmeten.nl, sla het op als tcx en importeer via http://www.garminconnect.com of via de garmin trainingcentre software de route naar je garmin. Als je de route dan via workouts op je garmin opzoekt dan blijf je op route of vind je je route weer makkelijk terug. jouw broeder RR heeft hier ook duidelijke info over geblogd.

  • Rich@rd schreef:

   Ik heb het idd met runnnersmap gedaan en in Garmin gemikt. Maar Garmin geeft alleen aan als je van je route afwijkt en weer op je route bent.
   Moet eigenlijk staan, ga hier links of hier rechts en dat zie ik nergens 😦 .
   Dus ik heb Broeder RR zijn filmpje bekeken en het invoeren ging perfect.

 5. RunningHans schreef:

  Als het nu gaan <3.30-er wordt weet ik het niet meer.

 6. Jacqueline schreef:

  Hallokido…. wat een kilometers en wat een mooi achtje.

 7. Claudia schreef:

  Je hebt er een mooi rondje…….uh achtje van gemaakt. Helemaal op weg naar Rdam en deze periode idd even lastig met kleding weer wennen aan het lekkere zonnetje.

  liefs Claudia

  • Rich@rd schreef:

   The Road to Rdam schiet echt al weer op, dus maar snel weer met verschillende kleding keuzes lopen. Vandaag was kort wel een hele makkelijke keuze.
   Liefs van het Leeuwtje.

 8. Ronald schreef:

  zo hee, jij loopt wel je km’s. Rotterdam wordt een eitje voor je Broeder! Goed bezig

  • Rich@rd schreef:

   Haha Broeder,
   Een Pr willen lopen in Rdam en een eitje komen niet overeen met elkaar. Zal echt aan de bak moeten, maar ga er wel met vertrouwen aan beginnen.

 9. Koen Martens schreef:

  Denk je er wel aan dat het nog maar 3 weken is voor dat je kunt vlammen.

  43 tijdens een training? volgens mij zit hier weer iets achter en loop je na Rotjeknor de 60 van Texel.

 10. Rinus schreef:

  Je kan zo je eigen marathon uitzetten!.
  Lekker weer en de km gaan goed richting Rotjeknor, ik zeg 3:30 uur!!!!.

 11. Rich@rd schreef:

  Garmin en ik zijn dikke vrienden, en een 3:30 daar teken ik nog steeds voor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: