Hardlopen blijft heerlijk

Zaterdag was het passief sporten, ben bij Kev wezen kijken want er kon een kampioenschap binnen gehaald worden. Helaas liep dit net iets anders en werd er verloren met 12-9. Maar geen nood want als ze de komende 2 wedstrijden nog winnen zijn ze alsnog kampioen. Ook ben ik op RoPaRun sponsor jacht geweest en we hebben er weer 2 bij.

Over twee wedstrijden staan ze hopelijk weer zo, succes ToPteam

Woning Stoffeerder Cees Den Breejen en Het Rijwielhuis, beide bedankt voor jullie deelname en de bedrijfsnamen staan inmiddels vermeld op de RTZN site. Ook ben ik even langs de Hema Alblasserdam geweest zoals bekend heeft deze franchise Hema vorig jaar ook mee gedaan met de Doe een Wens weblogloop en heeft aangegeven ook iets voor ons RR team te kunnen betekenen. Maar het was er kei druk zo vroeg in de morgen en hierdoor heb ik alleen maar mijn map afgegeven en kom er later deze week op terug.

Zondag stond er een lange duurloop op schema, ik wilde een ruime dertiger lopen. Dus weer eens ouderwets vroeg uit bed en keek naar buiten en zag dat er veel wind stond en druppels met bakken naar beneden kwamen vallen. Maar je bent een hardloper of je bent het niet. Dus ging ik opstap en niet naar Veghel, niet naar het strand, niet in de bossen of bij de meren of plassen, nee gewoon weer hier de polder in.

Qua weerbeeld leek het net alsof ik de marathon van Berlijn liep, het regende en het is ook geen moment droog geweest. Ik had me voorgenomen om vandaag rustig aan te doen. En heb woord gehouden want liep de kmters gemiddeld in 5.17. En heb ondanks de regen liep het als een trein.

Iets anders, zolang ik al hardloop doe ik een ding niet tijdens het lopen en dat is eten, vandaag merkte ik bij thuiskomst dat ik best wel trek had gekregen. Wie kan mij aangeven welke gels goed te verteren zijn (geen banaan smaak)?

Dinsdag interval dag. Deze dag was het weer heerlijk tekeer gaan, een 15 km ronde met daarin 14 x 400 meter in een leuk tempo voor mij. Het was wederom een grauwe dag en de zonnestralen zijn nog ver te zoeken.

Maar aan wind geen tekort, was bijna winters gekleed, wanten aan en muts op. Maar de training ging erggggg lekker, in begin had ik vele 400tjes wind tegen en was het aan ploegen maar toen ik de laatste 6 deed gingen ze super, daarna het laatste 15 minuten in marathon tempo. Tevredenheid. Nog meer tevredenheid, ook vandaag heb ik weer een sponsor voor mijn RoPaRun avontuur, dit maal is het Heart for Cars, ook dit bedrijf is al jaren een trouwe sponsor, Maurice ook jij natuurlijk bedankt.

De dag van vandaag, als je binnen was had je echt het gevoel mmmmm heerlijk het is lente. Maar buiten in hardloopkleding was dat gevoel best snel verdwenen.

Even op pad geweest voor 10 km in marathon tempo, tja lijkt gewoon te gaan worden maar wilde iets langzamer maar benen lopen gewoon heerlijk op dit tempo dus volhouden maar.

9 Responses to Hardlopen blijft heerlijk

 1. Marathonton schreef:

  Zo jij bent lekker kilometers aan het maken en zo te lezen gaat het nog makkelijk ook weer of geen weer. PR in R’dam ????

 2. ruud schreef:

  Jij blijft gewoon lekker doorgaan, gaat goed!
  Gelletjes, weinig ervaring mee. Gebruik zelf powerbar, werkt wel bij mij, vooral omdat je er ook bij drinken (soort dwang omdat je toch moet drinken), maar anderen hebben juist een hekel aan die combinatie. Echt lekker, ach nee, maar dat vind ik ook niet echt belangrijk, als het maar wel werkt

 3. John schreef:

  Kilometervreter! Je blijft onvermoeid goed bezig, en dan ff een rustige 30-er met 5:17 gemiddeld pfff…goed bezig Broeder.
  Naast de Powerbar gels gebruik ik (natuurlijk) de H3O van Herbalife afgewisseld met de Formule 1 shakes. Tijdens de lange duurlopen zijn de shakes voedzaam en effectief.
  Met de tijd die je in Rotterdam op de klokken gaat zetten zou ik zeker voor genoeg brandstof in de motor zorgen.
  Lekker zo blijven gaan met de trainingen op weg naar een fantastische 10e April.

 4. Koen Martens schreef:

  Wek tempo wil je dan vasthouden in Rotterdam ? het schommelt namelijk tussen de 5.02 – 4.27

 5. Rinus schreef:

  Gaat goed, veel loop km en sponsoren!.

 6. jan schreef:

  Je moet het zo zien Richard, het positieve aan deze omstandigheden is, dat het je karakter geeft voor een goede afloop in Rotterdam.
  p.s ik heb je lid gemaakt van het dreamteam, kijk maar even op m’n blog, je bevindt je in goed gezelschap!

 7. Claudia schreef:

  Wat een weer voor een 30tiger, maar goed van jou dat je door bent gegaan. Goed bezig voor Rotterdam en voor RoPateam.

  liefs Claudia

 8. RunningHans schreef:

  Het blijft goed gaan hier he… op loop- en sponsorgebied. Nog even vasthouden en dan mag je los… Let op de rust in de laatste periode.. afbouwen. maar dat zal wel goed komen met jouw schema

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: