Een vette PR en niet tevreden!

Is natuurlijk wel een heel dubbel begin van een dit blogje. Maar ga het even uitleggen. Gisteren in Uithoorn geweest om daar de 10EM te gaan lopen.

Even vlug en dan weer vlug terug. Rond half elf kwam ik er aan en moest me behoorlijk haasten voor de inschrijving. Vond na mijn inschrijving redelijk rap de Snelle Beerin die vol positieve spanning al klaar stond om te starten.

Na het omkleden snel naar buiten maar in een drukke sporthal zag ik daar ineens de rappe Leonie die ook de 10 EM ging lopen in een gepast tempo. Buiten even beetje ingelopen en het was best koud dus handschoenen aan was geen overbodige luxe.

Om elf uur werden we weg geschoten en liep samen met Claudia in een grote groep in een tempo van 4.18 in de eerste km maar weldra liepen de km tijden toch iets op. Na 5 km was het voor mij genoeg, kreeg een rot gevoel in mijn maag waardoor ik me terug liet vallen en Claudia succes wenste die een vertrouwde haas had gevonden of was het nu andersom.

Het tempo was redelijk vol te houden al ging het niet van een leien dakje, maar kwam niet boven de 5 minuut de kilometer. Een tijd lang kon ik de groep waarin ik startte zien maar langzaam maar zeker werd iedereen kleiner en kleiner.

Na ongeveer 13 km kwam daar ineens Leonie naast me lopen, heel even gepraat al had ik niet zoveel praatjes dan anders. Maar gewoon door gaan en ook moest ik Leonie laten gaan. Maar toch kwam de eindstreep in zicht en liep ik in een tijd van 1:14:50 over de eindstreep.

Was niet helemaal tevreden over de eindtijd al liep ik iets meer dan 10 minuten van mijn PR af. Toen ik even een blik werpte op mijn Garmin zag ik dat mijn hartslag gemiddeld 183 was en dat verklaart best wel een hoop. Weet niet wat er op de loer ligt maar we wachten even af. Normaal ligt mijn bpm veel lager.


Slot conclusie, vette PR en niet tevreden met het resultaat maar wel weer een gezellig weerzien van Leonie en Claudia die beide wel zeer tevreden waren met hun tijden. Al heb ik Leonie wel even horen mopperen.

Ook op het front van de RoPaRun loop ik ook hard, ben weer sponsoren aan het werven en  het gaat lekker. Zaterdag even bij Denise Fotografie en Belder metaalhandel geweest en zij waren positief en hebben een leuke donatie gedaan. Thuis even gebeld met Sam Zonwering en ook zijn deelname is bevestigd. Maar wat te denken van Landvast, Adm kantoor H. de Boer, LV belettering, Maat Transport, SME Service ook deze bedrijven steunen de RoPaRun actie 2011. Het gaat dus erg lekker en heb er zin in.

Er is ook nog uitgelopen vandaan, wilde even kijken of mijn bpm nog zo hoog zal maar viel mee, zullen we het erop houden dat het mijn dag gisteren niet was.

15 Responses to Een vette PR en niet tevreden!

 1. M@urice schreef:

  Niet tevreden? Had je dan 1.10 willen lopen ??

 2. John schreef:

  Ik me het gevoel voorstellen, maar met de hartslag als verklaring zal het goede gevoel van een pr vast wel overheersen.
  Grappig detail trouwens dat ik er vorig jaar Marco begeleide na zijn blessureleed, en er tevens mijn 10EM pr liep :-). De tijd zal een smile 😉 op je gezicht toveren….jij bent namelijk 2 seconden sneller 🙂

 3. Tiny schreef:

  Gefeliciteerd met je PR!!

 4. geert schreef:

  aha … PR en tòch niet tevreden zijn: dat is hét kenmerk van een mijnheer in grote doen! Dit wordt JOUW jaar!!!

 5. Pim schreef:

  Het is maar goed dat er nog tekst zit tussen de foto van de startster en de uitgetelde loper, anders zou je denken dat… Knappe P.R rikkie, je gaat als een tierelier!

 6. Jacqueline schreef:

  Getver dat loopt echt k…. met maagkrampen. Knap dat je er dan nog een vet PR uit hebt kunnen slepen.

 7. RunningHans schreef:

  misschien iets onder de leden.. hoge hartslag.. in ieder geval gefeliciteerd. toch gedaan.. moet je nagaan als je topfit bent

 8. Rinus schreef:

  Ik had al het idee dat je de laatste tijd mij al op alle fronten ging inhalen qwa wedstrijdtijden dus moest ik wel laten zien dat het nog sneller kan, en als ik het kan, dan kan jij het ook.
  Mooie PR en haast niet te geloven dat je 10 minuten van je snelste tijd afloopt, top.
  Zie je volgende week en geniet na.

 9. Fred schreef:

  Hartstikke mooie tijd al had er misschien meer ingezeten als je topfit was geweest. Je bent sowieso strak bezig de laatste tijd!!

 10. John schreef:

  Evengoed proficiat met zo’n super verbetering, Richard. Kan je nagaan wat het gaat worden als je wel in orde bent! Aan karakter heeft het niet gelegen…super!

 11. Claudia schreef:

  Jammer dat je niet mee kon met groepje, anders was het een super-vette-pr geworden. Gaat de volgende keer vast wel lukken. Toch dik gefeliciteerd met dit mooie PR.

  Nu ff rustig aan doen voor Schoorl.

  liefs Claudia.

 12. Koen Martens schreef:

  Harder rijden kost meer brandstof. Harder lopen daar in tegen kost meer energie wat zich uitdraagt in een hogere bpm.

 13. ruud schreef:

  Toch gefeliciteerd met je PR, 10 minuten eraf is niet niks, maar ik begrijp je gevoel dat het misschien nog sneller had gekund. Ach, blijft er nog een uitdaging staan voor de volgende keer, toch

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: