Een mooie PR op de marathon

Het was voor mij de eerste en de laatste keer dat ik de Zuiderzee marathon heb gelopen, tenminste naar wat de organisatie ons heeft verteld want een comeback kan altijd natuurlijk.

S,morgens vroeg al vertrokken en heb Claudia bij de AC Bodegraven opgehaald om samen door te rijden naar Zwolle. Want we zouden samen weer eens een marathon gaan lopen. Met het mooie resultaat van Rotterdam in ons achterhoofd en mijn voorbije trainingen zou er wel eens een PR in zitten. Met alleen dit verschil dat ze nu niet mijn konijn was maar wel samen te lopen.

Onderweg diverse sneeuwbuien en dat geeft je te denken, maar aan gekomen bij de Atletiek verenging P.E.C. 1910 was het droog en witjes. Al heel snel zagen we Kees, Pieter en Gerjanna . Leuk om kennis te maken met (nieuwe) bloggers. Iets later kwam Rinus binnen die vandaag zijn flitsende snel schoenen van vorige week gaat uittesten op de hele marathon. Snel omkleden en wie stapt daar binnen Mo. Even geklets en zijn motiverende woorden geven mij moed.

Rond 09.15 vertrekken we met 3 bussen naar Urk waar we in een bedrijfspand wat koffie en de laatste toilet bezoeken kunnen nemen.

Alles voelt goed, geen pijntjes dus om elf uur gaat een gemotiveerde Leeuw op stap met een beerin links van hem. Al snel worden de kaarten geschud en sluiten wij aan in grote groep waar Mo en Gerrie de kop hebben. De kilometers gingen lekker in een tempo van rond de 4.50 de km. Bij Schokland kregen Claudia en ik de koppositie (van peloton) doordat ik mijn drinken zo verdeeld had over 4 posten hoefde ik niet te stopen en sloot Claudia met alle gemak weer aan.

De wind was niet al te hard maar werkt ook niet als voordeel wanneer hij op je snufferd staat zolang, maar bij kilometer 14 zou dat veranderen want toen liepen we langs de dijk en die zou ons zo mogelijk uit de wind houden, niet dus.

Een van de lopers sprak met Claudia over het psychologische stuk tussen de 20 en de 25 kilometer, want wanneer je langs de 25 was dan komt Kampen in zicht. Nou in dit stuk van de tocht was het inderdaad voor Claudia afzien en ging er van alles door haar hoofd heen, zelfs uitstappen. Maar gelukkig was haar motivatie om door de gaan groter dan die van uitstappen en zo gingen de kilometers gewoon strak verder.

Vanaf kilometer 31 ging het iets minder maar tot kilometer 36 was er geen vuiltje aan de lucht, ach oke het schone was er langzaam wel af maar tijd technische gezien zou het een geweldige tijd worden. Maar daar kwamen bij mij de krampen weer eens tevoorschijn, als een tennisbal boven in mijn kuiten rolde deze heen en weer.  Toen werd het weer ouderwets harken.

Tot het 38 kilometer punt ging mijn tempo naar beneden en achterons zagen we een groep aankomen met de vrouw in het blauw. We wisten dat Claudia op de derde plaats liep bij de vrouwen en om niet een plaatst te zakken besloten we dat ieder even zijn eigen weg moest gaan. Mijn PR liep geen gevaar en zij kon er nog een hele mooie tijd van maken. En zo geschiede, mijn laatste kilometers gingen nog langzamer en die van Claudia des te sneller.

Claudia met handen in de lucht en een goed gevoel over de eindstreep in 3:32:47 met een mooie derde plaats en ik in een nieuwe PR tijd van 3:38:01. De moeder van Claudia was ook aanwezig om haar dochter over de eindstreep te zien komen en dat was een leuke verrassing voor haar. Zowel Claudia als ik kregen een bosje rozen, dankjewel hiervoor. Tenslotte even heerlijk aan de snert gegaan gevolgd door de prijsuitreiking. Rinus had een geweldige eindtijd die je toch niet zomaar verzint want 3:33:33 is er een om te onthouden. Mo heeft dit keer niet goed gelopen voor zijn doen 4:01:17 maar heeft mij goed gemotiveerd vooraf dus gewoon een dikke pluim voor hem. Kees was tevreden met 3.30:05 en wat te denken van Pieter met 3:11:11 ook voor hem weer een vette PR. Na de groepsfoto met ook daarbij Jannet 4:07:18. Ook Raymond en Ronald waren van de partij alleen zij schoten vele plaatjes.

Oke time to go, op naar huis en onderweg heerlijk even aan de chips en daarna  patat met saté als afsluiting van een superdag.

58ste plaats van de 184 deelnemers ik zeg alleen maar, het was geweldig en Claudia bedankt voor jou hulp en gezelligheid want we hebben het toch maar weer mooi gedaan. Ook een beetje leergeld betaald, ga niet te lang op kop lopen als er nog vele achter je lopen en ga nu trainen op de laatste 5 km voor die magische streef tijd van 3:30. En natuurlijk mogen we een paar dingen niet vergeten, ten eerste de organisatie en vrijwilligers en ten tweede een groepje toeschouwers die ons tijdens de gehele loop hebben toe gejuicht langs het parkoers op vele punten, Bedankt allemaal.22 Responses to Een mooie PR op de marathon

 1. Raymond schreef:

  Gefeliciteerd met je PR!

  Leuk je een keer in het “echt” te hebben gezien 🙂 Tot een volgende keer!

 2. M@urice schreef:

  WoW! Man! Wat een geweldige prestatie! Van harte!

 3. Rinus schreef:

  Onwijs gefeliciteerd en wat een mooie marathon tijd zeg!.
  Je liep erg goed en had goed zicht op je loop vermogen.Volgende keer iets slimmer uit de wind lopen en vooral in het laatste stuk zit je winst.
  Misschien de eerste helft 2 minuten langzamer lopen en daarna vlak door gaan naar de 3:30 uur.

  Geniet na en leuk je gezien en gesproken te hebben.

  Groet Rinus.

 4. Jacqueline schreef:

  Je hebt een hele mooi tijd neergezet Richard, je blijft maar progressie maken .. super. Gefeliciteerd.

 5. koen Martens schreef:

  Een prachtig resultaat Rich.
  Op dit terrein en met de winterse omstandigheden in acht genomen zou je in Rotterdam een heel eind richting de 3:30 kunnen komen.
  Ga zo door met trainen en we zullen je wederom zien schitteren in Rotterdam.

 6. John schreef:

  Wat een ongelofelijk mooie prestatie Broeder en weer een een heerlijk verslag. Neem nu maar lekker plaats op de eerste beste roze wolk die voorbij komt drijven. Hij is voor jou.

 7. Claudia schreef:

  Was superleuk om samen naar Zwolle te lopen en het ging super. Bedankt voor de gezelligheid en lift. Dit was een hele andere marathon als Rdam, dus die <3.30 gaat daar vast lukken.

  Maar voor nu eerst genieten van dit super-PR.

  Leuk verslag van de laatste Zuiderzeemarathon!!

  liefs Claudia.

 8. Mo schreef:

  Goed gelopen Richard en wat een mooie tijd. Gefeliciteerd met PR.

  Groet Mo

 9. Petra schreef:

  Snotverpielekes! Man, wat een tijd zet je daar neer. Alsof het niets is, 3.38. Holy poly. Dat mag je inlijsten tot, ik denk, April…..
  Jij is goed bezig….

  Kus, Peet

 10. RunningHans schreef:

  Leren doen we allemaal nog steeds… Je hebt een megaprestatie geleverd, door zoveel minuten eraf te lopen. Super. Toch grappig dat je vorig jaar nog opzag tegen een tijd van 4 uur. Nu is dat een makkie. Grenzen verleggen heet dat. Nog een trainingstip als ik mag ;-). Sommige lange duurlopen afsluiten met de laatste 5 km in marathontempo te lopen. Gaat je zeker lukken die……… in Rotjeknor.. Zie je.

 11. Fred schreef:

  Hee Richard, dat is inderdaad een PR om U tegen te zeggen! En dat hartje winter. Gefeliciteerd! In Rotterdam dus de poging om onder de 3.30 te komen. Succes het komende trainingsseizoen en heel blijven!

 12. de Mare Ton schreef:

  Richard…. wow.. ik sta versteld… Wat een mooie tijd. gefeliciteerd man… Op naar de 3.30 !

 13. John schreef:

  Helemaal geweldig Richard! Gefeliciteerd met een prachtig pr!! Ik wed dat je de Zuiderzeeballade zingend de finish bent overgekomen 🙂

 14. Tiny schreef:

  Proficiat met je mooie PR roparunteammaatje!

 15. jan schreef:

  Gefeliciteerd met je PR Richard! Wordt het Rotterdam dat je onder de 3:30 gaat lopen? Kom ik je een half uurtje later feliciteren!

 16. Ruud schreef:

  Knap gedaan, Leeuw, weer een dijk (om in ZZM-termen te blijven) van een PR, het was zwaar, maar dat hoort natuurlijk bij een PR en bij eenmarathon!
  Gefeliciteerd, geniet er lekker van na en neem je rust.
  groet, Ruud

 17. Ronald schreef:

  Mooi Richard, een PR bij de ZZM. Die van mij is ook bij de ZZM gelopen en zal dat ook wel blijven, ik zie me zelf niet meer zo snel een nieuw PR lopen.

 18. Broeder Ronald schreef:

  hee Broeder, beetje laat maar zeker niet minder van harte: Gefelicteerd met je super PR! Rotterdam is de plek voor een sub 3:30!

 19. hans spieker schreef:

  jammer dat je aan het eind wat tijd verloren hebt per km aanders was je eindtijd nog scherper.Verder aardig constant gelopen.

  Groet Hans

 20. Pim schreef:

  Deze had ik dus helemaal gemist. Nog wel een p.r. potverdorie! Nou Richard, alsnog van harte ook al is het alweer ‘even’ geleden gepasseerd.

 21. […] startnummer 1 gekregen, wel heel speciaal zo met de laatste keer. Zaterdagochtend vroeg samen met Richard naar Zwolle gereden en onderweg al menig sneeuwbui gehad en op de atletiekbaan lag een […]

 22. […] startnummer 1 gekregen, wel heel speciaal zo met de laatste keer. Zaterdagochtend vroeg samen met Richard naar Zwolle gereden en onderweg al menig sneeuwbui gehad en op de atletiekbaan lag een […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: