Vechten tegen de natuur elementen.

Maandag was het zover, mijn eerste spinning les. Toen ik bij Club You aankwam was Rob er al en niet veel later waren Wim en Ellen ook van de partij 3 hele bekende voor mij. Maar uiteindelijk kon ik er vele die zich helemaal stuk fietste tijdens de les. Spinnen vind ik echt gaaf, ik vind het vergelijkbaar met een interval training en ook je hartslag stijgt tot boven de 160 slagen met alle gemak.

Na een uur stapte ik voldaan van mijn bike af om na het douchen nog naar een vergadering van Back to Vinyl te gaan om de laatste puntjes op de i te zetten.

Gisteren was Kevin jarig die al weer 19 is, geen training dus vandaag moest het er echt van komen. Storm of geen storm, regen of geen regen nee gewoon trainen.

Dus iets na 17.00 uur startte ik met een bikkel training, het gevecht tegen de natuurlijke elementen. Wilde in eerste instantie 15 km doen maar door de storm veranderd in bikkeltraining. De eerste kilometer begon ik relax, even warm lopen maar daarna gingen de volgende 4 gingen onder de 5 minuten en km 6 t/m 9 waren met flinke tegenwind toch goed voor 5.15 gemiddeld en de laatste km was weer onder de 5 minuten. Tijdens de eerste 5 regende het maar daarna werd het droog. Dus was in net iets meer dan 50 minuten thuis en ben dik tevreden. Tijdens de training kwam ik geen enkele malloot tegen in hardloop outfit, tja geef ze eens ongelijk. Maar de echte loper gaat door weer en wind.

Diverse bloggers hielden mijn training schema nauwlettend in de gaten en bespeurde dat mijn trainingen verdomd veel op een marathon schema leek. Nou zij hadden gelijk want op 27 november ga ik er weer een proberen te volbrengen. Dit maal de Zuider Zee Marathon. Mijn 3de dit jaar en tevens ook de laatste. Doelstelling? Yep tevreden over de eindstreep komen ga geen tijd invullen maar ga wel mijn uiterste best doen om een mooie tijd neer te zetten.

Planning voor komend weekend 1 uur indoor hardlopen tijdens Back to Vinyl en zondag nog een leuke training.

11 Responses to Vechten tegen de natuur elementen.

 1. Claudia schreef:

  Lekker he ff uurtje spinnen, doe dit liever als intervallen. Helemaal leuk dat je ook naar Zwolle gaat, eens kijken wat voor een mooie tijd we neer gaan zetten (moeten we niet deze wind tegen hebben;-)).

  Veel plezier zaterdagavond op de loopband.

  liefs Claudia.

 2. Rich@rd schreef:

  #Claudia: Met deze straffe wind in de rug mee gaan we voor een 3.15 tijd 😉 Maar dan wel 42km mee wind anders moet ik de 3.15 al snel bijstellen!!!!
  Tnx voor komende zaterdag, heb er zin in.

 3. John schreef:

  De trainingen blijven probleemloos uitgevoerd worden, dus dat wordt weer een mooie marathon. Lekker uit de wind blijven lopen om je krachten te sparen en tevreden over de finish komen.
  Veel plezier op de loopband morgen.

 4. Ronald schreef:

  gebeurd een hoop als ik ff niet lees 🙂
  Spinnen is een hele mooie crosstraining, goed bezig!
  Slim dat de ZZM gaat doen.. het is de laatste keer. Heb ongelooflijk getwijfeld maar nu heeft mijn moeder de beslissing voor mij genomen… (ze geeft een feestje die dag 🙂

  Succes broeder!

  ps: nog gefeliciteerd met Kevin!

 5. Jacqueline schreef:

  Inderdaad een bikkeltraining maar je hebt dan ook een mooi doel en de kilometers MOETEN gemaakt worden… hoe herkenbaar :-).

 6. hans schreef:

  gaat die bikkel van een haas weer met je mee tijdens de ZZM? Dan komt het zeker goed.. succes

 7. koen Martens schreef:

  Een beter training voor de marathon kon je je niet wensen.

  Hoe is het gaan afgelopen weekend?

 8. Ruud schreef:

  Spinnen heb ik nog nooit gedaan, loop toch het liefst gewoon buiten, maar ik lees het steeds meer, dus misschien wel een goede training.
  Je bent lekker op dreef en de ZZM moet dus goed komen

 9. Gert schreef:

  Ja spinnen is best leuk en lekker! Toch ren ik liever buiten in het bos.

  Kom je naar de lustrumloop? Zie mijn blog…

 10. JeeWee schreef:

  Het was inderdaad bar en boos.
  Spinnen ……. brrrrrrr

 11. jan schreef:

  Nou maar hopen dat het na 4 uur regen in Berlijn, geen 3 uur nogwat sneeuw wordt volgend weekend…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: