Ooit een walvis in het echt gezien?

Afgelopen zondag stond er weer een werkreisje op schema, het was Gibraltar. Bijna een jaar geleden was ik daar voor het eerst en nu voor de tweede keer.

Dus zondag optijd richting Schiphol en had gelezen dat Curly, Ronald en Frank (nee niet de Boertjes) die middag in de Wheel of Energie hun meters zouden gaan maken om 16.00 uur. Dus even gebeld met Broeder Ronald maar zag er naar uit dat ik hun niet zou treffen. Maar mijn vlucht had ruime vertraging dus zodoende kon ik toch de bloggers even komen steunen.

Eerst kwam RR met Miranda en kids daarna Frank.  Stonden gezellig te beppen en plots kwam daar een andere oud gediende onder de bloggers. Het was Frank met dochter die de halve marathon van Mallorca had gelopen maar ook Patries kwam er bij die samen met familie vliegtuigen kwamen spoten. Alleen Curly was er nog niet want zij moest een monsterrit maken vanuit Zeeland.  Nadat Frank en RR gestart waren met de hamsterrace heb ik toch ook even in het rad gestaan om te ervaren hoe dat ging. En eindelijk daar was Jacq en niet veel later was het vertrektijd. Nam afscheid en op naar Gibraltar.

Ik kwam daar laat in de avond daar en al snel mijn koffer ingedoken. De volgende morgen even de agent gebeld want schema’s zijn er om van afgeweken te worden. Ook vandaag want hij kwam niet om 9 uur binnen maar later, op zijn vroegst 14.00 uur. Dus loopschoenen aan en een rondje Gibraltar.

Vanuit hotel via centrum naar Europa point om daar de Rock op te gaan. De Rock is een leuke attractie waar ze graag een slaatje uit slaan dus wanneer je de berg wil bezichtigen dan kost dat al gauw 10 pond. Maar toen ik bij de kassa aankwam vroeg de man of ik een hardloper was waarop ik natuurlijk Ja antwoordde mocht ik gratis door (erg vriendelijk). In de bergen weer de Berberapen gezien en vlug weer door naar hotel.

Het weer was heerlijk, iets boven de 21 graden en had uiteindelijk 17 km gelopen en dik tevreden. Daarna douchen en even geluncht. 14.00 uur nog steeds geen nieuws dus buiten heerlijk in de zon het boek “de Zandloper” verder gelezen.

Maar om 17.00 uur kwam er een belletje dat ik samen met iemand anders even buitengaats zou gaan om service te verlenen aan de North Point. Iets later taxi voor de deur en hop op naar het loungebootje.

Met het loungebootje gingen we naar buiten en er stonden behoorlijke golfen. Maar net iets op zee kreeg ik iets moois te zien wat ik geweldig vond, geweldig nou super eigenlijk. Op een meter of 50 sprong er een jonge walvis uit het water. Het Loungebootje stopte even en nog een paar keer sprong deze walvis helemaal uit het water. Vol trots heb ik toch een mooi plaatje kunnen schieten.

Daarna snel naar bootje en na service gelijk door naar ander bootje met probleem in de haven waarna ik per taxi naar Malaga ben gegaan om vervolgens weer koers te zetten naar ons koude natte kikkerlandje waar het regende en hondenweer was.

12 Responses to Ooit een walvis in het echt gezien?

 1. M@urice schreef:

  WoW! Wat gaaf die walvis!

 2. John schreef:

  Het blijft echt een hondenbaan ;-). Wat moet jij toch afzien Broeder.
  Gelukkig zie nog eens wat van de omgeving, leg je bijzondere kilometers in je logboek vast en zie een walvis voorbijkomen. Gaaf man!

 3. Koen Martens schreef:

  Geweldig Rich. Het wordt tijd voor een camera met vette telelens voor 5 december.

 4. hans schreef:

  ik zag je (illigaal) meelopen in het rad van avontuur… weer een mooi trippie

 5. Ruud schreef:

  Leuk zo’n uitstapje weer, en ook nog even gehamsterd.
  Nee, ‘k heb nog nooit een walvis gezien; zal inderdaad super geweest zijn.

 6. geert schreef:

  ben je zeker dat je gratis de rock op mocht omdat je hardloper bent? Mij hebben ze altijd wijs gemaakt dat enkel aapjes gratis naar boven mogen ;-))

 7. Claudia schreef:

  Nu heb je toch eerder hamster gespeeld als ik, gezellig met alle bekenden.

  Wat een geweldig gezicht die walvis, leuke reisjes zijn dit. ‘En in het zonnetje zitten lezen’, hier toch echt weer om bij de openhaard te kruipen.

 8. Fred schreef:

  Als ik zo die verslagen van jou en John zie over jullie zakenreizen, troost ik mij maar met de gedachte dat ik ook veel mag reizen voor mijn werk. Elke dag van Den Haag naar Hilversum v.v…;-)
  Wel een gaaf gezicht, zo’n walvis! En de apen zitten dus ook nog steeds op Gibraltar, sommige dingen veranderen nooit.

 9. Jacqueline schreef:

  Whow.. da’s prachtig … een walvis maar 50 mtr van je bootje.
  Leuk je even te zien op Schiphol.

 10. Broeder Ronald schreef:

  was leuk je te zien op Schiphol!! En super dat je nog even meeliep! Een mooi werkbezoekje weer en die foto is idd geweldig!!

 11. Marco schreef:

  mooi verhaal en gave foto met de walvis

  groet Marco

 12. John schreef:

  Alweer prachtige belevenissen, Richard. Je bent een bevoorrecht mens (net als ik). Gibraltar is leuk alleen die rotapen kunnen erg lastig zijn. Walvissen..ja, vorig jaar in IJsland, enorm imposant. En dan ondertussen nog hardlopen, wat wil je nog meer?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: