Duurloop met De Beerin van Terschelling 2008.

In mijn vorige blogje kreeg ik de vraag van Jan of mijn werkreizen een rustige voorbereiding voor Berlijn mijn dwarsbomen.

Nou Jan dat valt gelukkig wel mee al verlies ik hier en daar wel eens een training. Maar improviseren kan ook natuurlijk. Net zoals in Hammerfest stond er een interval training dus is een heuveltraining een mooie oplossing.

Jammer genoeg kon ik in Venezuela niet trainen mede door gezondheid klachten maar dat kan hier ook gebeuren.

Maar wat wel jammer was is dat mijn lange duurloop van 30 km de mist inging. Ik zou namelijk met het Beerinnetje van Terschelling deze duurloop gaan doen in en om Reeuwijk. Maar werk gaat voor en zo bedachten we een andere oplossing. Voor Claudia was de 30 km de max van haar voorbereiding voor de marathon van Haarlemmermeer en voor mijn de bijna maximale training.

Dus nadat ik zaterdag nog een 10 km in Porto Torres had gelopen stond de langste duurloop voor zondag gepland. Voor deze oplossing om toch nog even samen met Claudia te lopen hadden we het volgende bedacht. Ik zou eerst 18 km lopen en daarna zou zei klaar staan om de volgende 18 mee te lopen.

Het weerbeeld was wel totaal anders als in Italie, regen viel bij vlagen met bakken uit de hemel en zag zelfs een regenboog helemaal compleet van links naar rechts en kraak helder. Maar 18 km liep iets anders want ik was iet wat verkeert gelopen en kwam na bijna 21 km aan bij het strand tentje waar Claudia zich al zorgen begon te maken.

Maar snel zijn we samen op stap gegaan om de andere 15 km te volbrengen. Leuk om weer even bijgeklets te hebben over de vakanties en de voorbereidingen van ons beide richting de te komen marathons.

De kilometers gingen vliegenvlug in kwebbel tempo, we vonden een mooi klein pad  en daar ging het mis. Je zou bijna gaan denken dat ik een echt grote mond heb en een aantrekkingskracht voor vliegjes.

Want na ongeveer 30 km was er weer een kamikaze vlieg die me strot in dook. Nou dat was toch echt niet leuk. Mijn drinken was op maar gelukkig had Claudia nog een flesje. Helaas zijn er geen hilarische foto’s gemaakt want dat was geen optie met dit weer.

Maar na 37.5 km kwam ik weer aan bij start. Het was weer heel gezellig Claudia en wens je veel succes komende zondag tijdens de HMM marathon in jou omgeving. En zal je aanmoedigen wanneer je over de eindstreep vliegt want ik zal daar de halve gaan doen.

De maand augustus is weer voorbij en heb ondanks de werkreizen toch ruim 224 km gelopen en een beetje geskeelerd.  Tja dat skeeleren is weer technische gezien niet altijd mogelijk, maar het komt vast goed.

9 Responses to Duurloop met De Beerin van Terschelling 2008.

 1. geert schreef:

  tja, da’s natuurlijk makkelijk gezegd, maar heb je ’t soms ook niet mentaal wat moeilijker om na een lange dag werken in een aan onze weersvoorspelling omgekeerd evenredig klimaat jezelf op te laden voor een deftige training?
  Ik geef toe dat dit me soms wat lastig valt. Gelukkig wordt jij soms goed bij de les gehouden door beerinnen en zo 😉

 2. John schreef:

  De marathonafstand heb je in de duurloop al behoorlijk benaderd. Door al dat gekwebbel met de beerin heb je die vlieg natuurlijk nooit zien aankomen 🙂
  Grappig dat wij in augustus bijna hetzelfde aantal kilometers hebben afgelegd (223-224)
  De laatste loodjes en dan is het bijna zover.

 3. Jacqueline schreef:

  Da’s een mooie voorbereiding die iets te lange duurloop, een kleine 5 km erbij en je hebt de marathon in je pocket.

 4. JeeWee schreef:

  Die vlieg zocht natuurlijk ook een droog plekje en dacht onder dat afdak te kunnen schuilen….
  Mooie afstanden afgelegd.

 5. Marco schreef:

  je bent goed bezig Richard ! ruim 37 wow…. enne deze beerin is wel een hele gezellige !
  ik blijf je volgen …… berlijn gaat helemaal goedkomen met je !

 6. Claudia schreef:

  Was idd erg gezellig en heerlijk gelopen, jammer van het weer met een zonnetje moet het daar ook erg mooi zijn.

  Het staat 1-0 voor jou met vliegen vangen;-).

  Zie je zondag bij de HMM.

  liefs Claudia.

 7. Broeder Ronald schreef:

  Mooie trainingen met Claudia broeder! Tot zondag!

 8. Rinus schreef:

  Je kan ondertussen wel gaan ultralopen zoveel als je loopt en leuk om met Claudia op pad te gaan en de volgende keer wel foto’s hoor!.
  Groet Rinus.

 9. Koen Martens schreef:

  Zo te lezen hebben Julie er een beren gezellige loop van gemaakt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: