Van Caracas naar Puerto La Cruz

Het moge je gelijk al duidelijk zijn geworden dat ik weer een werkreisje heb gehad en dit keer naar Venezuela. Woensdag morgen 4 uur liep de wekker af om richting Schiphol af te reizen. Het zou een reis worden van 4 dagen

Nou ik heb een leuke indruk gekregen en zeker opvallende dingen gezien. Na ongeveer 19 uur reizen kwam ik aan in het behoorlijk drukkende warmte van Caracas. Daar ik geen werkvisum had kwam ik gewoon als toerist binnen en de onderdelen zou ik overdragen aan mijn collega aldaar. Door de scanner moest ik dus gelijk mijn koffers open maken en verklaren waarom ik speciaal een PC kwam afleveren.

Na het open maken verdween de beambte ut het zicht en bleef ik netjes wachten. Geduld werd op de proefgesteld tot er uiteindelijk een dame (ook douanebeambte) aan mijn vroeg waarop ik wachtte. Antwoord zal duidelijk zijn, zij dus op zoek naar die bewuste collega die daarna met handgebaren mij duidelijk maakte dat het goed was zonder ook maar iets te controleren.

Aan de andere kant stond Yizmik (Saab marine agent van Venezuela) te wachten en daarna op naar de stad zelf om even te gaan eten. Samen met zijn verloofde Jessica heb ik heerlijk genoten van een soort pita broodje met rundvlees en heel veel kaas. Ook een paar biertjes en daarna op naar mijn nacht verblijf Hotel Montana. Bij dit hotel heb ik snel mijn bed opgezocht want we zouden s,morgens naar Puerto La Cruz rijden om ons bootje te bezoeken een kleine 300 km rijden.

De weg hierheen is veelal 2 rijbanen en ook zitten er vele gaten in. De auto blijft op slot dit voor de veiligheid,  ook worden er vaak controles uitgevoerd door de politie. Voor de controle zette Yizmik zijn baseball pet af en ik mijn zonnebril, dit om maar geen aanleiding te geven om staande gehouden te worden. De weg richting Barcelona was ergens afgesloten en dat zorgde voor 1 uur vertraging waardoor wij na ruim 6 uur arriveerde in Puerto La Cruz.

Daar gingen we met een lounge bootje naar ons bootje die op ongeveer 1,5 uur varen lag. Aan boord aangekomen gingen de werkzaamheden super al hadden we nog wel 5 uurtjes werk verzet. Hup weer terug naar een appartement in deze stad om de volgende morgen te gaan lopen. Dit liep anders, bij het ontwaken een behoorlijke hoofdpijn en beste buikkramp. Helaas niet lopen en nog even van mijn rust genoten. De huizen zijn hier allemaal voorzien van tralies bij zowel de ramen als de voordeur die veelal van staal zijn.

10 uur in de morgen weer terug naar Caracas , vertrektijd 17.00 uur. Ontbijt even onderweg gestopt en ook gelijk even getankt. Tanken doe je hier echt met plezier want voor 4 Bolivar tank je hier ruim 40 liter loodvrij. En 4 Bolivar is bijna gelijk aan 1 Dollar.  En voor dat geld staat er ook nog iemand die je auto vol gooit, zeg maar nice price.

Na ongeveer 6 uur kwamen we weer aan bij Airport Caracas kwamen de volgende verrassingen. Iemand help jou even de weg te wijzen naar de incheck ballie waarna een militair mijn aanspreek waar de reis heen gaat. Vertel het netjes en ik word verzocht mee te gaan voor controle want ja Amsterdam als eindbestemming!!! Bagage gecontroleerd hier en daar wat vingerafdrukken zetten daarna lopen ik en iemand (jou helper) en de militair richting de incheck balie. Yizmik was er inmiddels ook al want hij had eerst zijn auto even geparkeerd. Maar hij belde waar ik was, en we stonden enkele meters bij elkaar vandaan. Hij sprak de militair in vloeiend Spaans toe waarna ik kon gaan inchecken, althans dat was de bedoeling.

Volgende probleem, je moest hier dus 4 uur voor vertrek aanwezig zijn en tot 3 uur kon ik inchecken. Maar door de controle was dit niet meer mogelijk. “Mijn helper”was ook nog in de buurt en haalde de militair even op die gelukkig regelde dat ik toch kon inchecken bij de business class. Na het inchecken mocht ik om onduidelijke reden nog wel even een belasting betalen en “mijn helper”wilde ook een degelijke vergoeding voor zijn hulp. Dankzij Yizmik bleef de schade beperkt al kost dit alles zo 100 euries.

Kort samengevat, ook deze werkreis was er een die veel indruk heeft gemaakt. Prachtige groene natuur gebieden met vele bergen. Weer een punaise kwijt voor een land waar ik nog niet ben geweest.

Morgen maar weer een lopen. Btw, voor ik weg ging had ik nog wel een interval gedaan met daarin 6 x 1000 meter in 4.20 de km. Was echt baggerweer maar resultaat was super goed. Helaas zal ik morgen niet aanwezig zijn bij Jacq maar wens wel haar en alle deelnemers heel veel plezier.

14 Responses to Van Caracas naar Puerto La Cruz

 1. JeeWee schreef:

  Het was toch niet jullie auto? want dan had je zonnebril en cap echt niet af hoeven doen.
  terugreis ingecheckt met een vaatje loodvrij?? Wat een prijzen zeg.

 2. Koen Martens schreef:

  Niet echt een bestemming om dus even een marathon te gaan lopen.

 3. Rinus schreef:

  Je moet inderdaad wat smeer geld betalen om verder te kunnen gaan, maar dan heb je ook een mooi land bezocht!.
  Mooi verslag en jammer van de maag klachten.
  Groet rinus.

 4. Fred schreef:

  Bah, wat een vervelende dienstreisjes ;-).
  Maar zonder gekheid: wel een heleboel gedoe natuurlijk onderweg. Maar het lijkt mij verder wel een prachtland. En met het lopen gaat het ook uit de kunst!

 5. John schreef:

  Weer 4 dagen vol aparte ervaringen. Leuk verslag, jammer van de hoofdpijn en buikkramp.
  Toch jammer dat je niet in Zeeland kon zijn.

 6. Jacqueline schreef:

  Da’s heel wat anders als een zeeuwswebloggersloopje.

 7. M@urice schreef:

  Van Caracas naar Puerto La Cruz is voor ons hetzelfde als van Vrouwenpolder naar Zoutelande!

 8. Claudia schreef:

  Weer een mooi tripje, dan viel mijn reis van 14uur nog mee;-). En je bent nog steeds lkr bezig voor Berlijn (ff stukje terug gelezen).

  liefs Claudia.

 9. Broeder Ronald schreef:

  mooi trip weer broeder! Zal dat kenteken eens aan Mrs. RR laten zien.

 10. Ruud schreef:

  Weer een mooi uitstapje met een bijzonder verhaal en een aparte ervaring

 11. Bjorn Paree schreef:

  Een van de meest corrupte landen maar als je daar omheen kan kijken is het een schitterend land !

 12. John schreef:

  Ik geef het op…je hebt gewonnen. Jij hebt veel avontuurlijker en spannende reizen dan ik 🙂 Mooi verhaal, Richard!

 13. Pim schreef:

  en… met Jessica nog de bachata gedanst???

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: