We gaan er weer voor

Vanaf gisteren zijn we strak het schema aan het volgen, het is de marathon schema die ik van Hans heb gekregen voor de Rotterdam marathon en daar maak ik dan wat aanpassingen of inpassingen.

Ik wil de herstel trainingen gebruiken om dan de skeelers onder te binden zodat ik daar ook geregeld mee train. Ik heb wel besloten om de skeelermarathon in een geniet tempo te gaan doen zodat ik hopelijk “fris”aan de hardloop marathon zal staan in september.

Gisteren heb ik een duurloop gedaan van 24 km in een tempo van 5.30 per km. Het ging goed al was het aardig warm maar kon het goed verteren. Heb nog wel van een klein drink/rust momentje genoten, want lopen op een vroege zondag morgen blijft altijd verrassend.

Vandaag was het dan een (herstel) skeelertraining. Ik wilde eigenlijk een half uurtje maar het ging lekker dat ik een 20 km afstand heb afgelegd. Het ging best lekker al voel ik nog altijd de onder rug.

Maar een ding was erger en dat waren die kleine vliegjes langs het water. Ik had geen zonnebril op en moest de mond gesloten houden op niet als vliegenvanger te gaan fungeren. Duizenden van die kleine irritante miezerige smerige smakende vliegjes proberen mijn training te verstoren. Ga toch maar een een klamboe aanschaffen.

Ik kwam ook nog een bekende hardloper uit de buurt tegen die ik nog wel een spreek tijdens wedstrijden en hij loopt deze week op de Veluwe ergens een marathon samen met zijn zoon. Dus tijdens dit gesprek even de Garmin uit en ff kletsen.

Voor de rest is het gewoon rustig zomeren zeg maar. Ik heb nog wel twee leuke dingen gevonden. Een is een vakantie foto vanuit Side waar we op een terrasje zaten en een waterpijp op tafel hadden. Stefan (degene uit het vorige blogje) rookte samen met mij die avond ook de vredes waterpijp en zoals je kunt zien heeft ook Stefan een goede long inhoud want achter die rook pluim zat hij verscholen.

Het andere is een fragment van Sensation White 2010. Na pakweg 40 seconden zie je wederom die rare malloot met zijn Badman Bril. Ik lijk daar wel een herkauwende koe maar wel met mijn mond dicht.


9 Responses to We gaan er weer voor

 1. John schreef:

  3.30 het doel voor de marathon?
  De trainingen gaan super dus wellicht slim om op skeelers gewoon te genieten en niet teveel energie te verspillen die je tijdens de marathon hard nodig hebt.

 2. geert schreef:

  het voordeel van een herkauwer is dat ie ’s morgens al weet hoe zijn avondeten zal smaken hé 😉
  Succes met je schema!

 3. jan schreef:

  Hoi Richard,
  lekker op weg. Gisteren zelf ook met m’n dochter geskeelerd, heerlijk relaxed. Kom op dit moment even niet aan bloggen toe, maar ben ook lekker op schema voor Berlijn.

 4. Broeder Ronald schreef:

  mooi duurloop weer broeder. Goed bezig voor Berlijn, dat wordt weer een PR op de marathon!!

 5. Rinus schreef:

  Dat gaat zeker goed komen met de schema’s van Hans en wat een rose wolk zeg!.
  Groet Rinus.

 6. Stefan schreef:

  Zo zo alweer enthousiast bezig zie ik.
  Vakantie was heerlijk en hoop dat het zuigen aan de waterpijp niet teveel van jouw longen heeft gevraagd. Succes met de voorbereiding.
  Groet Stefan

 7. RunningHans schreef:

  de basis is in ieder geval goed, al zeg ik het zelf ;-)… in ieder geval heb je het aangetoond in R’dam. Berlijn is mooi, daar moet voor jou ook veel te halen zijn. succes

 8. Cor schreef:

  Ha, Richard

  Had van de week al gereageerd naar je infoadres, volgens mij is dit niet goed gegaan. Verder heb je een leuke site en succes met trainen. Heb je ondertussen meer mensen warm gemaakt voor mieze mouwen?
  groet Cor

 9. John schreef:

  Dat zijn mooie duurlopen zo! Vliegen..gewoon je mond openhouden en op een gegeven moment zijn ze toch op. Er zitten veel proteïnen in 🙂 Nu even geen reisjes..?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: