Rustig bloggen we verder

Zo hier weer blog, het is tenslotte vakantie tijd en de temperaturen zijn nu ook niet zo van ik ga even heerlijk op stap. Maar er natuurlijk wel het een en andere gebeurd de voorbije week, allereerst was er de diploma uitreiking van Tessa vorige week woensdag.

Blij dat ze het heeft afgerond en nu weer mooi verder leren. Dan vrijdag, Oranje against de Kanaries, keek er naar uit en in de ochtend even naar een bootje voor een klein klusje.

Helaas kwam er het een en ander tevoorschijn waar de bemanning niet naar gekeken had en zo gebeurde het dat ik acht uur thuis kwam en geen seconde voetbal had gezien. Werd overigens wel op de hoogte gehouden met de standen.

Zoek een malloot met Badman bril en yep dat ben ik

Zaterdag was er weer een feestje, samen met Kevin en zijn maatje Kreuk zijn we naar Sensation White geweest. Was weer een top feest die voor ons om half vier eindigde want ik moest weer op tijd vertrekken op zondag naar Schiphol.

Yep Rich ging weer naar een nieuwe bestemming op onze aardbol. Dit keer was het Letland in de hoofdstad Riga. Dus na een paar uur slapen was het alweer tijd om te gaan, iets eerder vertrokken om de eventuele file’s bij Rotterdam voor te zijn ivm de Tour de France. Maar de heenreis verliep voorspoedig en kwam netjes optijd aan.  Er stond al wel een lange rij bij het inchecken en dat ging tergend langzaam. Maargoed tijd zat.


In het vliegtuig geslapen al was het niet comfortabel, had een stijve nek maar dat zou ook nog van de feest avond geweest kunnen zijn. Aangekomen in Riga werd ik opgewacht door iemand van het agentschap die mijn naar het Metropool Hotel bracht.  Had een mooie voorbereiding gedaan om in de omgeving wat te gaan bekijken samen met mijn hardloopschoenen.

Deze combi loop was leuk en Riga heeft een mooie DownTown.   Het centrum van Riga is bijna een openluchtmuseum van de art-nouveaustijl. De geallieerde bombardementen op Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog vernielde veel van deze bouwstijl in Europa, maar de Letse hoofdstad staat er nog vol mee. De beste voorbeelden ziet u in de Alberta-, Elizabetes-, Valdemara- en Strelniekustraat, maar ook elders ziet u fraaie Jugendstilgebouwen. Op Strelniekustraat moet u vooral kijken naar de decoraties van de huizen op nummers 1, 2, 4a, 6, 13 en 17. De Albertastraat is voor het grootste deel vormgegeven door architect Mikhail Eisenstein, de vader van de beroemde filmregisseur Sergey Eisenstein.


Het Huis met de Katten staat in de Meistarustraat. De eigenaar van dit huis was het lidmaatschap van het Grote Gilde ertegenover geweigerd, omdat hij Let was (alleen Duitsers konden lid worden van het gilde). Daarop liet hij een beeldhouwer katten maken met de staart omhoog. Die beelden werden op het huis geplaatst met hun achterwerk naar het gilde. Dat gilde nam het niet en spande een rechtszaak aan. Het gilde won, de katten moesten worden gedraaid. Meer foto’s kan je hier zien.


Maandag CheckUp op de North Point gedaan en hier waren kleine probleempjes die een dag weg in het vooruitzicht bood. In de avond nog even rond gewandeld, wilde graag gaan hardlopen maar het was benauwd en het regende warm water. Later werd het droog en heb ik een terrasje gepakt waar ik een heerlijke tournedos geflambeerd met rum op heb, dikke tien voor het eten hier in de stad.

Dinsdag morgen weer terug richting Holland om de wedstrijd te gaan zien van Oranje, verhaal is dus geschreven vanaf het vliegveld van Riga.


Natuurlijk mogen genieten van de overwinning van Oranje. En ook al is het inmiddels donderdag, we lopen gewoon door.

9 Responses to Rustig bloggen we verder

 1. jan schreef:

  Ondanks dat het voetbal en het hardlopen er bij in schoot, toch genoeg beleefd!

 2. John schreef:

  Zoals we eigenlijk van je gewend zijn 😉 weer een ander deel van de wereld gezien en een interessant verslag. Prettig weekend.

 3. Jacqueline schreef:

  Plopperdeplop Rich… weer een mooie combi van werken en hardlopen.

 4. hans schreef:

  altijd weer fijn dat de kinderen een diploma binnenhalen. van harte. weer een topreisje naar Riga

 5. John schreef:

  En je reist er nog lustig op los 🙂 En nog lopen ook, ik moet zeggen dat je actiever bent dan ik. Noch reizen, noch lopen met dit weer. Gefeliciteerd met je dochter!!

 6. Koen Martens schreef:

  Weer een tip voor een weekendje.

 7. Marco schreef:

  ben weer helemaal bij gelezen, je hebt weer een paar mooie verslagen gelezen Richard !

 8. Claudia schreef:

  Gevonden!! Die met die oranje muts;-) Geintje, maar je hebt leuke feestjes gehad en mooie foto’s van Riga (het word haast Richard’s reisblog). Maar nog steeds lekker aan het lopen.

  fijne vakantie, liefs Beerinnetje

 9. ruud schreef:

  Je komt nog eens ergens, altijd leuk te lezen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: