Skeelers om en …..

Zo hier weer eens een overzicht, nee ik ben absoluut niet webloggers moe hoor maar ben gewoon lekker druk.

Donderdagmiddag ben ik weer lekker opstap geweest voor een 12 km wisselloop training. Ik probeer gewoon heerlijk variatie in mijn trainingen te brengen, Hans heeft me deze wijze info gegeven en gebruik het dan ook met plezier want ik wil graag verder en op diverse fronten mijn PR aanscherpen dit jaar.

Ik had al een paar keer verkondigd dat ik zou gaan skeeleren maar dit duurde uiteindelijk tot zaterdag, Het was prachtig weer en het moest nu gebeuren.

S’morgens eerst de rem gemonteerd en een klein test ritje gemaakt, daarna met Kevin naar de korfbal geweest in Bolnes waar ze helaas met 8-4 verloren. Toen naar huis en hub skeelers ombinden en alle pvu omgedaan. Leek een beetje op een de Michelinpop met al die dingen, ja zelfs helm is opgezet. Of te wel veiligheid voor alles.

Eerste km was harken en over gewone bestrating heen dus beeld je in hoe ik me voelde. Daarna richting de Zijdebrug, maakte soms wel eens een rare manoeuvre maar bleef staande. Naar 5 km voelde ik toch enkele irritaties op ondermeer rechter enkel en binnenkant rechterknie een schuurplek van de knie beschermer.  Ging nog even door tot ik voelde dat de blaar op mijn hiel inmiddels ontploft was deed mij besluiten om rechtsomkeer te maken.

Terugweg had ik de wind in de zeilen en dat maakte een hoop goed wat ik op de heenweg had laten liggen. En na bijna 14 km was ik weer thuis. Nou het viel best tegen, voelde mijn onderrug diverse keren en zal dus aan mijn techniek moeten gaan werken om dat te compenseren.

Vandaag wilde ik toch eens kijken hoe de overgang van gisteren naar vandaag was verlopen en ging voor de 21 km ronder. 8 Uur uit de veren en wat later de Nike Zoom weer aan. Oke toch maar weer even uit en kijken hoe het met de blaar staat, voelde namelijk niet fijn in de hardloopschoen. Nieuwe Compeet erop en weer in de schoenen. Voelde nog steeds niet fijn maar kom op zeg!!!

Lets Go, en zo ging ik in geweldige weersomstandigheden mijn training doen, het liep als een zonnetje met een kleine pauze onderweg genietend van alles. Even drinken en weer door en na iets meer dan 21 km was het honk weer gevonden. Voelde achteraf op mijn linker wreef ook iets en yep daar zat ook nog een blaar. Alles te samen was een goed begin met uitzondering van alle blaren en schuurplekken en ontbreken van de techniek. Maar de start naar Berlijn was hier.

12 Responses to Skeelers om en …..

 1. Broeder Ronald schreef:

  ik ben ook niet webloggers moe maar wel af en toe blogleesmoe… komt misschien omdat ik niet zo veel te melden heb en ik echt niet meer de tijd heb om alles te lezen (mmm, heb ik misschien te veel blogs in mijn reader staan?) maar bij rikpunt.nl is het altijd gezellig. Knap van je hoor, dat skeeleren! Goed gedaan en mooie training voor je duo-wedstrijd in Berlijn. Het is dat het op twee verschillende dagen is wat anders.. hoe noem je een skate-hardloopwedstrijd.. Skate-run? Wheelatlon, Glide-Run? ..

  greetings!

 2. M@urice schreef:

  Zijn er geen foto’s van dat Michelin mannetje gemaakt??

 3. jan schreef:

  Mooi opwarmertje, ik wil vanavond gaan beginnen het skeeleren weer op te pakken. Inderdaad wel altijd beschermers om en helm op. Vorig jaar steentje tussen m’n wielen gehad. M’n kniebeschermer lag in puin, maar knie was nog 100% heel!

 4. John schreef:

  Ik denk dat wij maar eens samen de wielen onder moeten binden en op pad gaan. Het is voor mij alweer ff geleden, maar misschien wel leuk. Gaan we als 2 michelin mannetjes op pad 😉

 5. geert schreef:

  skeeleren, wisselloopjes, wind in de zeilen … je wordt een echte all-rounder!

 6. JeeWee schreef:

  Alles is te repareren behalve je hoofd.
  Goed dus dat je ook een helm op zet.

 7. koen martens schreef:

  Hier staan de skeelers al jaren werkeloos in de kast.

  Tip:
  Plan een keer een skeelerweblog training rond de molens.

 8. Jacqueline schreef:

  Zo jou conditie gaat meer dan top worden.

 9. Claudia schreef:

  De eerste rollende km’s zijn gemaakt, op weg naar de 42km in Berlijn. Beetje compeed en pleisters plakken en je kan weer verder rollen en hollen;-).

  Is wel eens leuk met z’n allen rollend door de polder.

  Succes met trainen.

  liefs Beerinnetje.

 10. hans schreef:

  het weer is er prima voor.. skeeleren is een mooie afwisseling voor het lopen

 11. Henk Lodder schreef:

  Richard, laat die skeelers komende vrijdagochtend wel thuis he, want dat is niet eerlijk. Trouwens effe ‘vers van de pers’, er gaat met ons ook een BN’er mee naar Berlijn, namelijk: Edward van Cuilenborg. Hij heeft na Rotterdam de smaak te pakken en wil in Berlijn 3:45 lopen. Ik dacht meteen aan jouw als HAAS (ha, ha, ha).

 12. John schreef:

  Skeeleren…moet ik ook nog eens proberen. Eerst even herstellen van het skiën… 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: