Weer een dag eraf

Oké nog 7 nachten. Zeven brengt mij bij mijn Rotterdam marathon 2007. Dit was mijn 2de marathon waar de weergoden goed gestemd waren voor het publiek maar voor de lopers en organisatie was deze weersomslag een grote tegenslag.

Door een explosieve stijging van de temperatuur werd het een ware veldslag qua uitvallers. Tijdens mijn tocht kwam ik vele ambulances tegen die vele uitvallers te hulp moesten schieten.  Bij de drinkposten posten was al snel geen water meer voor handen omdat de voorgangers het niet allemaal opdronken maar vooral gebruikte als verkoeling en de sportdranken waren inmiddels ook helemaal op. Net voor de Blaaktunnel stond een spons/drinkpost en het was werkelijk een geel wegdek van sponsen. Heb er vast meer keren over geschreven maar blijft een marathon om nooit te vergeten.

Toen ik ongeveer 32 km op weg was kwam ik lopers tegen die terug liepen en zeiden dat de marathon stop gezet was voor de veiligheid. Met nog 10 km te gaan ben ik in alle rust gaan wandelen en heb zelfs (met wat later zou blijken) met de twee laatste lopers een tijdje meegewandeld.

Maar ik dacht ik ga stiekem een beetje hardlopen want er zit toch echt nog een PR in. Dus mij viel niet de eer om als laatste over de streep te gaan maar was uiteindelijk wel een van de weinige die toch een PR liep in een tijd van 4.55.18 en wel een verbetering van 5 minuten!!!!

Laatste meters Rotterdam marathon 2007

Klein detail, een van de twee laatste lopers (mannelijke helft) heeft nu een prijs gewonnen omdat hij het mooiste Rotterdam marathon ervaring verhaal had ingezonden.

Maar er is meer nieuws van het front, vandaag stond er een 10 km in een strak tempo van 5.10 de km. Er zit inmiddels rust genoeg in mijn lijf want hartslag blijft zelfs onder de 150. Ook nog een Doe een Wens infotje, waar ik gisteren sprak dat de verhalen van de sponsoren niet meer te vinden zijn op hun vernieuwde site kreeg ik van Petra meteen een reactie met een link waar de verhalen nu wel staan. Dank je wel Petra en hier het linkje. Ook is er via twitter veel info te vinden over de Doe een Wens acties waar vele bloggers in voorkomen zag ik.

7 Responses to Weer een dag eraf

 1. Broeder Ronald schreef:

  2007 vergeet ik maar snel… hopelijk is het zondag niet weer 30 graden… GOOOO Richard

 2. Claudia schreef:

  Deze bedoelde ik ja, zullen genoeg punten zijn dat ik as zondag even terug zal denken aan die marathon.

  Hoorde vandaag een reclame spotje op de radio van DWS nog niet eerder gehoord.

  liefs Beerinnetje

 3. hans schreef:

  2007 was een hele bijzondere.. en ik had idd.. heel veel water nodig.. sorry ;-)… mooie training vandaag… het gaat nu hard naar 11 april

 4. Henk Lodder schreef:

  Ja, 2007 was uniek en achteraf toch wel lachen want iedereen zat in hetzelfde schuitje. Zondag ook heel benieuwd naar het weer, ik hoop op zon, droog weer en max. 15-16 graden. Ook ik heb nu RUST, maar mijn bovenbenen zijn nu al zenuwachtig … en willen VLAMMEN !!

 5. Jacq. schreef:

  Bijzondere ervaring moet dat geweest zijn… en nog een PR ook. De weersomstandigheden zien er zeer gunstig uit voor a.s. zondag…. dat wordt genieten !!!

 6. Petra schreef:

  Wat ik gister vergat.. (Sorry.) Veel succes over 7 dagen!!

 7. marathonton schreef:

  Het wordt 13 gfr. beetje zon en bijna windstil… Voor mij een tikkie te warm, voor de meeste lopers prima. MOCHT IK JE NIET MEER SPREKEN…. SUCCES !!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: