De Kinderdijk Run op 26 juni

Op zaterdagavond 26 juni zal in Alblasserdam de Kinderdijk Run worden georganiseerd. De Kinderdijk Run is een hardloopevenement waar routes van 21,1km, 10km en 4,9km kunnen worden afgelegd. Tevens zullen verschillende kinderlopen worden georganiseerd. De Kinderdijk Run vervangt de Rabobankloop Alblasserdam, die de afgelopen 5 jaar in oktober werd georganiseerd.

Running Affairs zal in samenwerking met Atletiekvereniging AAA zorg dragen voor de organisatie van het evenement. Herman Hofstede, Voorzitter van Atletiekvereniging AAA: ‘het werd voor onze vereniging een steeds grotere uitdaging het evenement te organiseren. Door de groei van het aantal deelnemers nam ook de hoeveelheid werk voor onze vrijwilligers steeds meer toe.

Met het oog op de continuïteit en verdere groei van ons evenement zijn we een samenwerking aangegaan met Running Affairs. Running Affairs kan het evenement naar een nog hoger niveau brengen en ervoor zorgen dat de Kinderdijk Run meer bekendheid krijgt in Nederland. Daarnaast zijn er plannen om in de toekomst ook deelnemers uit het buitenland voor het evenement te interesseren. De molens van Kinderdijk hebben natuurlijk een enorme aantrekkingskracht op toeristen. Dit is ook de reden waarom het evenement verder gaat als de Kinderdijk Run.’

Naast de naam van het evenement zijn ook de datum en de starttijden nieuw. Edgar de Veer van Running Affairs: ‘om het evenement op een hoger niveau te brengen en nog aantrekkelijker te maken voor een grotere groep deelnemers, is de Kinderdijk Run naar eind juni verplaatst. We rekenen op goed weer, zodat de deelnemers ’s middags de molens kunnen bezoeken of een boottocht kunnen maken en ’s avonds over het schitterende parcours kunnen lopen met de ondergaande zon en de molens van Kinderdijk als decor. Er zijn niet zo heel veel kwalitatieve loopevenementen in juni. Ook is het bijzonder om ’s avonds een halve marathon te kunnen lopen. We zouden dan ook niet verbaasd zijn als we de grens van 1.000 deelnemers op 26 juni ruimschoots overschrijden. Op langere termijn denken we dat het mogelijk moet zijn jaarlijks zo’n 3.500 deelnemers aan de start te krijgen.’ (Persbericht)

Natuurlijk ben ik blij verrast met dit evenement want in eerste instantie had ik gehoord dat het over was maar later kreeg ik een ander bericht. Voor alle hardlopers die deze mooie omgeving ook of nog eens willen zien noteer dan de data zaterdag 26 juni deze mooie avond run. Ik zal er wezen.

8 Responses to De Kinderdijk Run op 26 juni

 1. hans schreef:

  mooie reclame.. maar eerst rotterdam 😉

 2. geert schreef:

  ’t is een vor mij onhaalbare datum … eind juni wordt ik steeds weer aan handen en voeten gebonden door familiale verplichtingen …

 3. Jacq. schreef:

  Ik heb al een mooi voorproefje gehad… ik ga deze onthouden.. wie weet !!

 4. Claudia schreef:

  Na RoParun is loopagenda leeg dus wie weet, is ieder geval een leuke omgeving om te lopen. En een avondwedstrijd is ook altijd erg leuk.

  liefs Claudia.

 5. Koen Martens schreef:

  Die 10 houd ik in mijn achterhoofd.

 6. John schreef:

  ZO, ik ben weer helemaal bijgelezen op je log. Was even uit beeld met de drukte en nu heb ik alle tijd nu lopen er niet van komt. Iig gaat het met jou goed :)26 juni lijkt mooi…ik hou het in het achterhoofd maar wil het noodlot nu even niet tarten.

 7. Ruud schreef:

  Lijkt me een mooie loop en de kans er een leuke dag van te maken; ik houd het even in m’n achterhoofd!
  En in reeuwijk, heb ik pas geleden nog de Plassenloop gelopen, is echt best wel mooi daar!
  Je bent trouwens goed op dreef richting marathon; moet goedkomen!
  groet, Ruud

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: