Doe een Wens weblogloop 2010

Het weekend is weer voorbij gevlogen en stond wel in het teken van de Doe een Wens weblogloop 2010.

Gisteren ben ik allereerst naar de Hema geweest om de gesponsorde zeer ruim gevulde lunch tas  op te halen. Merel had er heel veel lekkere dingen in gedaan waar een ieder zondag zijn gekregen trek kon gaan stillen.

Het Lunch Buffet, aangeboden Door de Hema Alblasserdam

S’middag stond er een 12 km training in marathon tempo klaar waar ik me volledig op geconcentreerd had en weer netjes ten uitvoer heeft gebracht. Had een beetje het voorjaarsgevoel dus korte tight en shirt met korte mouwtjes (wel een thermos shirt kort eronder).  Stond weer een berg wind maar ben daar al behoorlijk aan gewend geraakt en dat kan een groot voordeel zijn tijdens Rotterdam. Mijn gemiddelde bpm was onder de 150.

Dan op naar de zondagmorgen, om half acht liep de wekker af en na het ontbijt begon Lydia met het maken van een grote pan groente soep en rond de klok van negen kwamen eerste de gasten Peet en John, helaas moest Marco verstek laten gaan ivm blessure leed.

Het was een startsein van een leuke Doe een Wens Kwebbel Tour want ook Maurice, Ton, Claudia en Arnold, Jacqueline, Jeroen, Peter, Richard en natuurlijk niet te vergeten onze even spontane als goeie fotograaf Pim.

Na de koffie zijn we dus om 10 uur vertrokken voor onze 25 km ronde, er werd getracht om een gemiddelde van 10 km p/u te lopen maar dat is in een Kwebbel Tour bijna onmogelijk. Ik heb getracht wat dingen te vertellen over de molens van Kinderdijk maar ook over allerlei vogels die zich rond onze route begeven.

Ton wilde graag even een bezoekje brengen in Nieuw-Lekkerland maar de rest ging gewoon netjes rechts af. Ton sluit weer aan en pak even zijn flesje uit het “kratje”die achter op de fiets staat bij Arnold en krijg het voor elkaar dat alles op de grond valt. Even gestopt voor klein drink/opruim moment.

Daarna werden de km met alle gemak afgehaspeld en doen ik dacht dat er pas 19 km opzat kreeg ik te horen dat we toch echt al een stuk verder waren!!!! Heb dus per ongelijk ergens mijn Garmin uitgezet en bij de drankpost hem weer aangezet.

Maar toen we dus bij de 21 km zaten wist ik zeker dat onze route die nog gedaan moest worden zeker nog 7 km was. Dus besloot ik om toch even een alternatieve toer te nemen. Onderweg toch geprobeerd om met iedereen even een babbeltje te hebben en geloof dat dat gelukt is en naar 26.67 km (John) en 24 km (mijn garmin) waren we weer terug bij start.

Daarna naar de huiskamer waar Lydia inmiddels alles had klaar gezet voor het lunch buffet en konden we meteen als hongerige wolven aanvallen. Er was ruim voldoende en we hebben nog even gezellig nagekeuveld waarna een ieder weer huiswaarts ging.

Vond het super om jullie mijn hardloopgebied te hebben mogen laten zien en natuurlijk groot compliment voor Lydia die niets met hardlopen heeft maar wel alles voor de inwendige mens heeft klaargezet en gemaakt maar ook de Hema Alblasserdam die voor al het lekkers heeft gezorgd.

Tot slot alle lopers en de eenzame fietser bedamkt voor jullie donatie voor de Doe een Wens. Het was super dank jullie wel. (Actie foto’s zijn gemaakt door Pim)


17 Responses to Doe een Wens weblogloop 2010

 1. M@urice schreef:

  Richard & Lydia bedankt voor de gastvrije ontvangst! Het was een zeer geslaagde dag!

 2. Pim Paparazzi schreef:

  Lopen en foto´s maken is niet mijn ding. De helft van de foto´s kon ik zo wegkieperen. Gelukkig toch nog een paar gelukte plaatjes die me wel even een intervaltraining hebben opgeleverd.
  Richard en Lydia, bedankt voor de gastvrijheid. Het was een superloopdag!

 3. Claudia schreef:

  Een superleuk loopje in jou loopgebied. Geweldig dat we een bijdrage hebben kunnen doen voor DWS, graag gedaan. Arnold vond het ook erg gezellig!! en werd weer lekker warm van de soep.

  Lydia en Richard dankjulliewel voor de gastvrijheid.

  Liefs Claudia.

 4. Ik heb er enorm van genoten, het was heel gezellig.
  En wat een geweldig mooie omgeving om te lopen en dit natuurlijk in combinatie met jou goede gids werk
  Lydia en Richard bedankt voor de goede zorgen het was echt geweldig

  Groeten Richard

 5. Marathonton schreef:

  Jij en lydia hadden het super voor elkaar. Ook jouw uitleg over de witte reiger zal ik niet snel meer vergeten. Volgende keer door de eendenkooi. En dat kratje viel niet door mij 😉

 6. Ronald schreef:

  Een mooie dag zo te lezen. Goed georganiseerd Broeder en dat allemaal voor een heel mooi goed doel!

 7. Petra schreef:

  Zij die er niet bij waren, hebben wat gemist! Zoals altijd was het een groot feest Rich. Dank je wel Lydia voor de gastvrije ontvangst en de heerlijke soep en Hema broodjes. Dank je wel Rich voor je oeverloze geklets onderweg, die eerste 5km kwam ik niet vooruit, maar wilde zo graag je uiteg over het gemaal uit 1972 horen….
  Het was super!

 8. JeeWee schreef:

  Jammer dat 2 dagen achter elkaar rennen voor mij nog teveel is.
  Het was heel gezellig lees ik her en der.

 9. John schreef:

  Het was me een waar genoegen om lopend jou trainingsgebied te verkennen en daar ook nog wat over te weten te komen.
  De bijdrage van de Hema en de verzorging door Lydia waren Top. Waarvoor dank.
  Ik lees in de artikelen hoe gemakkelijk jij de kilometers verslindt, maar nu heb ik dat wederom mee mogen maken. We gaan elkaar in ieder geval aan de start in R’dam zien.

 10. Jacq. schreef:

  Richard het was fantastisch… de route… de lunch.. de warme douche… etc. etc. Helemaal TOP !!!

 11. Bjorn schreef:

  Jammer… was er graag bij geweest. Duidelijk wat gemist maar aan het enthousiasme te zien was dit niet de laatste keer dat deze loop werd georganiseerd.

 12. hans schreef:

  ik lees overal dat het een mooie dag was.. je mag trots zijn op de door jou georganiseerde loop

 13. Gerard schreef:

  Mooie georganiseerde loop Rich@rd. Had er graag bij geweest. Heb weer veel gemist.

 14. Koen Martens schreef:

  Dit gaan we een keer over doen, duidelijk iets gemist als ik het zo overal lees.

 15. Marco schreef:

  ik baal er nog steeds van dat ik er niet was, het is een erg leuk verslag geworden !

 16. Rinus schreef:

  Top zeg en wat veel bloggers bij elkaar en een mooie route zo te zien.
  Helemaal goed Richard en goed geregeld.
  Groet rinus.

 17. ruud schreef:

  was een mooie en geslaagde webloggersloop dus, ook gezien de andere weblogs en reacties, jammer dat ik er niet bij was, maar misschien een volgende keer wel ruimte in m’n agenda
  gr, Ruud

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: