PR op de halve aangescherpt.

Buienradar had het echt mis want in de omgeving van Linschoten is er toch echt 1 bui gevallen. Vandaag stond er de 21 km op het program en ik wilde graag een aanval doen op mijn prille PR van 1.47.10 gelopen tijdens Tis voor Niks in Geldrop een twee weken geleden.

Dus om ongeveer half twaalf afgereisd naar Woerden want daar waren pendelbussen bij het CS. Auto geparkeerd en dacht “waar zou RR zijn auto parkeren”.  Dus even bellen, en RR melde dat hij zijn auto in de buurt van de start zou parkeren. Hij moest wel eerst even een paar andere ophalen bij het station. En met dat hij dat vertelt passeert hij mij. Toeval treft en zie gelijk Monique en John lopen die ook met RR mee rijden.

Aangekomen bij de sporthal “de Vaart”was het buiten al die andere lopers een echt giga groot webloggers festijn waar ik eigenlijk alle namen zou willen opschrijven maar ook bang ben dat ik er een paar vergeet. Kleine poging dan,Ton, Pim, Beerinnetje, Koen, Peet, Ronald, Jacqueline, Patries, Hans, Ilonka, Marie-José, Falco, Ruud, Patrick, John, Monique, Gert, John, Frank, Andrea, Erica, Bjorn, Leonie, Maurice (later daar meer over), JeeWee, Rik, Richard en nu word het moeilijk, zal er ongetwijfeld een paar vergeten zijn maar geef het aan en ik plaats ook jou naam er tussen.

Maar na even weer even bij gepraat te hebben met die vele vrienden die elkaar toch elke keer weer opzoeken was het tijd om de kou in te gaan. In de wandelgangen had ik gehoord dat Frank, John en ……. (sorry) een vrouwelijke haas hadden gevonden in onze enige echte Leonie die tezamen voor een tijd van 1.45 wilde gaan. Dus besloot ik mij hierbij aan te sluiten.

In het start vak sloot ook M@urice zich aan. Na de start was het een drukste van jewelste daardoor raakte John, M@urice en ik de aansluiting kwijt met Leonie. Nou dat begon al lekker, maar Maurice hield een mooi tempo en zowel John als ik volgde goed.

Na een aantal km moest John afhaken wegens een vervelende kuit, en inmiddels had ik niet de Vlaamse Reus maar wel een persoonlijke Brabantse Haas ter beschikking. Samen gingen we verder en later vonden weer de aansluiting bij Leonie die een paar km later zich liet afzakken om John weer op te pikken, super mentaliteit dus. Niet veel later kwam de Claudia voorbij die ook als Konijntje haar talenten liet zien om Raymond naar een mooie tijd te brengen voor zijn halve marathon debuut.

Maar Rich begon het wat moeilijker te krijgen en wilde bij zowel de eerste drankpost als de tweede graag thee. Dus had mijn belt voor jan … meegenomen. Praatjes had ik al lange tijd niet meer en volgde Maurice netjes en soms vroeg ik of hij even kon inhouden. Deed hij zeker voor 20 meter en ging daarna weer netjes door. Garmin was ook iets wat om mijn pols hing maar op dat moment geen meerwaarde had want ik hing gewoon aan mijn haas, en op de vraag of het goed ging kreeg ik als antwoord “als jij gewoon zo doorgaat komt het helemaal goed”.

Toen het km bord 20 er stond voelde ik een zucht van verlichting, de laatste km is ingegaan, na het laatste bruggetje over en dan linksaf waarna Maurice zeg “kom op dat kom je onder de 1.40 binnen”. Geloof me, ik dacht hier klopt iets niet maar trek een laatste sprintje en op de eindstreep zet ik mijn Garmin stop en zie de tijd van 1.39.59 staan. Kikken is dit want dit had ik nooit verwacht. Ik heb hem al een paar keer bedankt maar ook nu nog een keer “Maurice Bedankt voor je toffe hulp” en zo liep ik er zomaar 7 minuten van mijn tijd af.

In de sporthal aangekomen waren er al veel binnen en kwamen vele bloggers nog binnen en kunnen we met ze alle als bloggers spreken van een echte PR regenbui sneeuwbui want de ene had nog een mooiere PR als de andere.Wat te denken van Koen, was 3de in zijn categorie met een tijd van1.18.26. Maar alle hazen en konijntjes die dit mogelijk gemaakt hebben bedankt voor jullie hulp. En iedereen die een PR heeft gelopen, gefeliciteerd.

Daarna weer afscheid nemen van vele vrienden die weer huiswaarts keren en ik ga met een groep naar John en Ans voor de After Party.

Maar eerst nog een mooie opmerking want wat heeft deze organisatie toch een geweldig werk geleverd, straten, fietspaden, en alle andere wegen waren ijsvrij. Super gedaan en een dikke pluim.

Oke daarna naar John geweest waar we gezellig even nagepraat hebben met diverse lopers en ook Richard v/d Klis was er bij gekomen. Ans had heerlijk snert gemaakt maar ook de groentesoep werd gretig verrobbert. Lekkere broodjes en roggebrood met spek. Ook aan de thee gezeten en een biertje op. Super om even alle verhalen te horen van elkaar en nagenieten

Ans en John, hartelijk bedankt voor jullie gastvrijheid en tot slot voor alle vrienden.

Bedankt voor het lachen en nog veel meer foto’s zijn te zien bij John, Broeder Ronald en Pim.


Advertenties

21 Responses to PR op de halve aangescherpt.

 1. Claudia schreef:

  Ha ben eerste (ws), iedereen is blogje aan het schrijven (mijne volgt). Onwijs gefeliciteerd met je PR, je hebt Maurice goed gevolgd. Was leuk om even samen te kletsen en lopen. Geniet ervan!!

  liefs Beerinnetje.

 2. Tiny schreef:

  Wow… een PR te lopen van meer dan 7 min. Hoe is dat nou toch mogelijk? Je ziet het…het kan!! Proficiat!

 3. Broeder Ronald schreef:

  Je hebt supergelopen Broeder!!
  Onwijs goed gedaan. Geniet heerlijk na van je PR!!

 4. John schreef:

  Je was niet bij te houden, wat een vorm. Gefeliciteerd met je mega PR, super gelopen. Geniet hier nog even lekker van.
  Het was weer een gezellige dag.

 5. M@urice schreef:

  Hee Held! PR aanscherpen???? Verpulveren zul je bedoelen!! Het was een eer om je op sleeptouw te nemen.

 6. Pim schreef:

  Mooie barriere geslecht Richard. Van harte! Geniet ervan onder de boom en mocht ik nog een plaatje van je vinden dan mail ik die alsnog.

 7. Petra schreef:

  Yeah baby yeah! Onder de 1.40! Had je zelf niet gedacht begin dit jaar dat je dat zou kunnen.
  Waanzinnig goed. Je staat als Leeuwin in de uitslagen….grrrrrr.
  Kus!!

 8. JeeWee schreef:

  Onwijs gefeliciteerd met je knal PR.
  Je schat je haas terecht heel hoog in, maar onderschat jezelf niet!!

 9. Gerard schreef:

  Hele mooie tijd. Voor mij ging het iets te snel.

  Groetjes Gerard

 10. Jacqueline schreef:

  Echt fantastisch Richard…. 7 min. .. super gedaan.. gefeliciteerd !!

 11. John schreef:

  Geweldig Richard! Gefeliciteerd met een prachtige tijd! Leuk je weer gesproken te hebben, als was het maar als toeschouwer 🙂

 12. Rinus schreef:

  Waanzinnig en gefeliciteerd met zo’n super mooie pr tijd.
  Wat een verbetering en snel.
  Geniet ervan en zeker een mooie bloggers dag.
  Groet Rinus.

 13. hans schreef:

  toppertje… wat een mega-prestatie.. geloof me,, jij moet vet onder de 4 uur kunnen lopen in R’dam

 14. marathonton schreef:

  Kanjer !!! Wat een tijd zeg… En dan 7 minuten er af en op 1 seconde onde de 1.40…. Maurice is een superhaas.
  Ga je nu toevoegen ; je bent nu snel genoeg geworden hahaha;-)

 15. Marathonton schreef:

  Kanjer !!! Geweldig gelopen. Net 1 seconde over…. Goed haaswerk van Maurice.
  Je bent nu snel genoeg dus ik ga je toevoegen hahaha 😉

 16. Koen Martens schreef:

  Gooi garmin de deur en huur zo af en toe een haas of bunny werkt veel beter, heb ik zelf ook gemerkt!
  Jammer dat er een einde aan aan al deze gezelligheid.
  We gaan het in Schoorl nog een keer dunnetjes over doen.

  Rich van harte gefeliciteerd met deze geweldige prestatie.

 17. Léonie schreef:

  Hahaha, geniaal plaatje onderaan. Zo kan niemand zich vergissen: je hebt een dik vet PR gelopen!!! Onwijs gefeliciteerd nogmaals en het was supergezellig

 18. GertN schreef:

  Wat een geweldige tijd Richard!! Gefeliciteerd!

 19. Bjorn Paree schreef:

  PRoficiat !! Echt super gedaan van jou. Dat is binnen een maand een enorme verbetering. Je bent echt goed bezig. Geniet er van ; je hebt het meer dan verdiend.

 20. Ruud schreef:

  Hey Richard
  Goed gelopen en gefeliciteerd met een fantastisch PR!
  Goed uitgerekend ook, om zo precies onder de 1:40 te duiken! We kennen elkaar (nog) niet, mmar ikzelf liep achter haas Leonie aan en liep dus constant iets voor je uit
  Groet, Ruud

 21. Katrien schreef:

  WOAAAWWWWWWWWWWWWWWW !Proficiat (een beetje laat maar heeeeeeeeeeel gemeent) nog FIJNE FEESTDAGEN EN EEN SUPER 2010 ….and i have a dream …running a Marathon with Richard hohooooooo !!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: