Weekendjeweg.nl

Ja we zijn een weekendjeweg.nl geweest. En waar naartoe, naar Center Parc Kempervennen in Valkenswaard. Vrijdag middag vertrokken en het advies van mijn buurman opgevolgd om via Hilvarenbeek, Reuzel te rijden en hij had gelijk. Wel iets verder maar geen enkele file. Rond 16.00 uur aldaar konden we gelijk ons huisje in.

Na inspectie zag het er allemaal goed uit, ruimte zat voor 4 personen en bad, douche en sauna was er zat om lekker van te genieten. Kev en ik hebben geregeld gebruik gemaakt van de sauna maar de rest niet zo. Tijdens het weekend was het lekker elke dag uit eten en even gezwommen.

Zo'n Moeder zon DochterDat zwemmen daar heb ik het toch echt mee gehad, wilde graag volgend jaar een nieuwe uitdaging gaan doen die bestond uit een halve triatlon maar zie daar echt vanaf. Er was een soort wildwaterbaan en daar stoten ik mijn knie en baalde ervan als een stekker. Daarna zijn we Valkenswaard in getrokken dat echt al in een kerstsfeer was. Even wezen winkelen en iedereen tevreden naar het huisje terug.

Winnaar eerste rondeIn de avond was het bowlen, de baan op het park is al wat ouder en de ballen waren nu ook niet echt je van het. Zou mijn mening gekomen zijn omdat ik tijdens de eerste spelronde 2de werd met 1 punt verschil?

Er moest wel getraind worden in deze mooie omgeving. Dus zondag om 9 uur de deur uit terwijl de rest nog lekker op bed lag ben ik begonnen aan mijn wekelijkse duurloop. Plichtsgetrouw is het tegenwoordig minimaal 21 km.

Net buiten het park ben ik de straat overgestoken en daar het bosrijk gebied de Malpie ingedoken. Heerlijk tussen de bossen door en daarna de heide opgegaan waarna ik een heerlijk ronde heb gemaakt rond een ven aldaar. En wat zag ik tot mijn grote verbazing, 2 mooie “witte” Zilver Reigers die aan het jagen waren naar een lekker stukje vis of kikkerbil.

Toen ik daar een tijdje had rond gerent ben ik weer eens een andere weg in geslagen en kwam terecht in de Dommelwaard. Hier was het dus lang niet zo mooi als in de Malpie maar uiteindelijk kwam ik op een openbare weg die links Valkenswaard aangaf. Zo ben ik dus naar deze plaats gelopen want had werkelijk geen idee waar ik zat.

Bij de eerste de beste info bord werd het mijn duidelijk en ging toen weer terug richting de Kempervennen, toen ik er vlak bij was zag ik dat mijn 2.00 uur nog niet klaar was en ben toen nog maar even weer de weg overgestoken en 10 minuten heen en terug gedaan plus iets extra. Aan het eind van de rit had ik er bijna 23 km opzitten en ben lekker daarna de sauna in gedoken.

De rest van de dag in gepaste rust door gebracht en in de avond weer naar huis. Het was een gezellig weekend.

12 Responses to Weekendjeweg.nl

 1. Tiny schreef:

  De Malpie een schitterend gebied om te lopen. Als je er de weg kent is er wel een rondje van een paar uur te maken.

 2. M@urice schreef:

  Zoals Tiny al zei, geweldig gebied de Malpie en omgeving! In november maakte de Malpie nog deel uit van de Valkenloop waaraan ik heb meegedaan. Overigens lopen langs de molens van Kinderdijk zie ik ook wel zitten ….. Ben er 14 maart bij, past mooi in mijn marathontraining! Heb ook al wat reclame voor je gemaakt!

 3. Jacqueline schreef:

  Heerlijk zo’n weekend genieten en lekker lopen door een mooie omgeving.

 4. geert schreef:

  zalig toch, zo eens in nieuw gebied lopen? btw … zeldzaam in aantal zijn de triathlons waar je in een wildwaterbaan te water gaat 😉

 5. John schreef:

  Heerlijk om zo ff een weekendweg te punt nllen 😉
  Tijdens een triathlon zul je je eerder aan een andere deelnemer stoten als tegen de rand.
  Tot zaterdag, feestje 😀

 6. JeeWee schreef:

  Lekker dwalen door de eindeloze bossen. Niks lekekrder als zo een duurloop doen in onbekend terrein.
  Tot zaterdag in Linschoten.

 7. Bjorn Paree schreef:

  Had je graag in Spijkenisse gezien maar zo’n weekendje weg is errug lekker. Mooi uitgerust voor Linschoten !

 8. Ronald schreef:

  niet verkeerd Broeder! weer helemaal lekker bijgekomen?
  Mooi he, lekker lopen in onbekend gebied! Tot zaterdag

 9. Marco schreef:

  klinkt goed hoor !
  ben ook wel eens in dat park geweest is leuk!

  groet Marco

 10. Claudia schreef:

  Heerlijk om zo ff weg te zijn en dan nog een mooie loop te doen. Helemaal klaar voor Linschoten!!

  liefs Beerin

 11. koen martens schreef:

  Het schijnt als je die ballen vaak laat vallen dat ze 4 kant worden.

 12. hans schreef:

  lekker hoor… kempervennen ben ik vaak geweest.. idd. overkant van de weg. loop je zo de bossen in.. ik zit nu op de weertenberg.. vandaag ook dagje sauna..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: