Verrassing, Tis voor Niks

Een weekend kan raar lopen, schreef ik gisteren dat ik niet stiekem kon deelnemen aan de Tis voor Niks loop in Geldrop veranderde dat een anderhalf uur later.

Wat deed zich op, het bootje die ik op zondag zou bezoeken,  zou zondag morgen met nieuwe orders vroeg vertrekken naar een andere locatie. Oftewel ik ben gisteren naar het bootje gegaan. Problemen opgelost en rond 19.00 uur weer thuis.

Maar door deze verschuiving kon ik dan toch meelopen in het mooie Geldrop want dat was het. Rond negen uur vanmorgen vertrokken richting Braboland en tegen 10 uur was ik op het start terrein aangekomen waar ik net Koen uit zijn wagen zie stappen, jaha Koen was net als ik een onverwachte gast.

Kort daarna kwam Peet en Erik binnen en in een paar ogenblikken waren daar Monique , Denis, Ans en John, Broeder Ronald, Zoon van Tiny, Jeroen), M@urice, Hans. Even gezellig bij praten en daarna omkleden en weer bijpraten richting het start vak. Alles is hier tot in de puntje verzorgt dus Complimenten voor de Organisatie van A tot Z was het Top.

Omdat het voor mij de eerste keer was dat ik mij op onverhard terrein was wist ik niet wat mij te wachten stond en besloot om gezellig met de hele groep mee te gaan in een tempo van 5.30 de km. Maar na 2 km kreeg ik toch echt de drang om te gaan doen wat ik in eerste instantie van plan was, gaan voor een PR. Dus het gas erop en samen met Jeroen (die voor de 15 km ging) op pad, de snelheid zat er goed in en de achterstand voor een PR was zo verdwenen.

Helaas ging mijn maatje na een km of 9 er af om zijn route te volgen. Oftewel alleen verder en er liep een groep van 3 man voor mij die ik goed kon volgen. Maar soms was de ondergrond toch echt niet zo fijn en dat brak me na een km 17 op waarna ik ook nog mijn veters moest strikken. En toen was het schone er helaas weer vanaf en werd het een gevecht tegen de tijd.

Ik keek alleen nog naar mijn totale looptijd en de km bordjes. En zag dat er een PR gelopen kon worden, dus alles uit de kast gehaald en over de streep gegaan in een tijd van 1.47.08 een PR dus. Nou dat voelde goed aan, want het Tis niet voor niks geweest.

Hierna gewacht tot diverse andere lopers de eindstreep passeerde maar wilde ook graag even wachten tot de webloggers van de 30 km binnen kwamen. En daar kwamen ook zij hand in hand richting de eindstreep, Julie, Tiny, Katrien (altijd gezellig), Ron en Veerle passeerde de streep in 3.06.?? maar super gedaan ook.

Na de opfrisprocedure zijn we met ze alle nog even wat gaan drinken, snert happen en broodjes frikadel achteroverslaan. En wat anders kan ik zeggen dat het Top was om die vele Bloggers weer gezien te hebben.

Foto,s zijn door diverse bloggers gesponsord dus meer zien, neem een kijkje bij John en bij RR

Hier nog een kleine Up-Date voor 2 bloggers die zaterdag tijdens de ZuiderZee Marathon de eerste plaats opeiste. Snelle Rijk en Beerinnetje zijn beide als eerste over de eindstreep gegaan in hun catagorie Rik in een tijd van 2.52.28 en Claudia in 3.21.38. Beide gefeliciteerd met deze super prestatie.


22 Responses to Verrassing, Tis voor Niks

 1. Petra schreef:

  Dat was een zeer prettige verrassing Rich! Loop je daar ook nog een PR….super! Was het echt de eerste keer op onverhard terrein voor je? Krijgnouwat!

 2. rikpuntnl schreef:

  @Peet: Schoorl heeft toch verharde paden? Anders heb ik het fout.

 3. Tiny schreef:

  Eerste keer op onverhard terrein. Op 28 februari een weblogloopje bij ons. Ook onverhard!

 4. hans schreef:

  prachtig dat je toch kon lopen en dan ook nog een p.r. op dat parcours….. maar volgens mij kan jij veel sneller als je topfit bent… dus dat p.r. gaat er zeker aan. van harte.

 5. Broeder Ronald schreef:

  Het was weer supergezellig Broeder!! Dank weer voor het lachen!! En volgende keer niet meer zo stiekem wel/niet opduiken bij een loop he? Gefeliciteerd met je PR, super goed gedaan!!
  Tot de volgende keer BR

 6. John schreef:

  Lopen we gezellig te kleppen over de heide, trek je er ongemerkt tussenuit. Zo verrassend als je gekomen bent, was je weer vertrokken 😉
  Gefeliciteerd met je PR en erg gezellig om je weer gezien/gesproken te hebben.

 7. JeeWee schreef:

  Mooie prestatie, gefeliciteerd met je onverharde PR.

 8. Koen Martens schreef:

  Dat heb je toch maar mooi even geflikt op een zondag ochtend, proficiat met je Pr!

  Op een vlak parcours zit er zeker een 1:45 in.
  Jammer dat ik je doel niet helemaal wist want dan had ik je op sleeptouw genomen.

 9. Claudia schreef:

  Ook hier gefeliciteerd met je PR!! Mooi gelopen, op naar Schoorl ;-). Mooi dat bootje er toch wat eerder was, ben je voor ‘niks’ aan die lekkere shakes gegaan.

  liefs Beerin.

 10. Claudia schreef:

  ps thx voor foto, erg leuk en Schoorl heeft ook onverharde paden hoor.

 11. Martin schreef:

  Mooie PR. Je gaat nu vast vaker op onverharde routes lopen. Het was er mooi en gezellig in Geldrop!

 12. Hans Verbeek schreef:

  Respect Richard, een PR op zo’n parcours, prima gedaan.
  Leuk om even met je op te lopen, al was het maar 200 m. 😉

 13. M@urice schreef:

  Er zijn maar weinig mensen die kunnen zeggen dat ze op een zwaar parkoers een PR hebben gelopen. Maar jij kan dat! Super gedaan Richard! En wat gaat dat opleveren als je een halve loopt op een eenvoudig parkoers?? Een voorzichtige voorspelling: onder de 1.45 ??

 14. rinus schreef:

  GEFELICITEERD!!!!!!, SUPER gedaan en wat een mooie prestatie zeg.
  En wat een gave bloggers gebeuren zo met elkaar en genieten.
  Rust lekker uit en op naar de volgende.
  Groet Rinus.

 15. Denis schreef:

  Mooi volledig verhaal, tenminste op 1 detail na… Waar is de foto met de rode poncho !

 16. Léonie schreef:

  Kijk es aan, tis echt niet voor niks: gefeliciteerd met je PR!!!

 17. Jacqueline schreef:

  Heerlijk zo’n verrassingsloopje en dan ook nog een PR… gefeliciteerd !!!

 18. Broeder Ronald schreef:

  Hee Broeder! Gefeliciteerd met je super PR! En dat in Geldrop, het altijd zware ’t is voor Niks! Het was weer een waar feestje en altijd leuk om je even te spreken…

  maar beloof mij de volgende keer weet te lachen op de foto want anders gaat dat klimduinplaatje niet door ;))

  en ja, Rik & Claudia: onze weblogkampioenen!

 19. Broeder Ronald schreef:

  hihi.. ik geloof dat ik echt slaap te kort kom.. heb gewoon twee keer gereageerd bij je.. nou ja, dat kan 3 x ook nog wel!!

 20. Katrien schreef:

  SUPRISE 1e klassa !! wat ben jij toch ongelofelijk onvoors(p(t)elbaar !!!!!!! was wel leuk jou weer eens te zien !! en eeeuu de “2010date” staat vast zenne 🙂 maar we blijven samen hé !!! toch 42km lang 🙂

 21. Pim schreef:

  Goh het sneeuwt al bij de Kinderdijk. Hier is het nog droog. Als we de molentocht kunnen schaatsen dan laat je het wel direct weten he Richard. Klasse zo een PR lopen, van harte!

 22. John schreef:

  Ik ga zo’n bekende blogger met coole blik toch zeker niet wegshoppen 😉
  Indien er weer een nieuwe uitvoering van het shirt wordt uitgebracht kan je die niet aan je voorbij laten gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: