Haarlemmer Meer Marathon 2009

hmm foroVandaag moest het dan weer gebeuren, de Haarlemmer Meer Marathon vierde vandaag hun vijfde lustrum en ik wilde deze marathon ook eens doen. Waarom zou je zeggen, nou hierom. Er waren zowiezo een vriendin en een vriend die hier weer eens van leer zouden trekken.

De ene was het Beerinnetje van Nieuw-Vennep die haar titel moest gaan verdedigen en de andere was Broeder Ronald die al maanden zich suf traint om zijn PR weer bijstellen. Dus wilde ik daar wel eens bij zijn. Dus vanmorgen vroeg heb ik het beerinnetje op gehaald en al snel zijn wij op weg richting Hoofddorp waar we in de Fanny Blanker-Koenhal vele bekenden tegen kwamen.

Een greep uit de bonte verzameling vrienden zijn Peet, Tries, Richard, GertN, Gonda, Leonie, Mo, Hans, Ton, Martyn en natuurlijk Broeder Ronald (ongetwijfeld iemand vergeten, excuseer mijn lompheid) . Gouw even omkleden en dan met de hele groep even op de foto zelfs degenen die eigenlijk niet wil. Even relax bijpraten en even de tactiek bespreken en mijn tactiek was de eindstreep halen. Ook Snelle Rijk had zich gemeld en had na twee wedstrijden gisteren (beide eerste plaats) besloten om toch ook maar een marathon te gaan doen.

20090906-Bloggers-Tweeps-HMMToen naar de start waar de 10 km begon en zo konden we even wat webloggers uitzwaaien. Even een laatste toilet stop en wie treffen we daar, Frank, Erica en en en en Ramona. Op naar het start vak waar het redelijk lang duurde voordat het sein baan is vrij werd gegeven.

Maar tegen de klok van 12 uur werden we weg gestuurd voor onze missie, ik wenste nog een paar bekende suc7 en ging mijn marathon doen. De eerste km was in 5.03 en de kilometers daarna waren ook allemaal onder de 6 minuten wat allemaal erg lekker ging tot de halve marathon. Ik moet hier wel even bij zeggen dat ik echt op het punt heb gestaan om links af te slaan om naar de eindstreep van de halve te gaan.

Maar nee, ik  vervolgde mijn weg richting de 42 km. Rond de 23 begon mijn knie iets te vervelen en rond de 26 ging het allemaal niet zo lekker meer zullen we maar zeggen. De kilometer tijden gingen nu echt gestaag omhoog en het werd al snel meer snelwandelen dan hardlopen.

Dus werd mijn altijd positieve instelling behoorlijk op de proef gesteld en toen ik de drankpost van de 30 km in zicht kreeg wist ik wat ik ging doen. IK stop ermee voor vandaag. Wilde graag maar verstand vertelde mij dat het beter is om te stoppen en daarmee je zelf niet in de vernieling te lopen. Het was voor mijn weer eens een uitdaging, loop al een kleine 10 weken met een narig hoestje rond en na 3 antibiotica kuren lijkt het nu aan te slaan. Maar heb een beste training achterstand opgelopen dus om het bierfles weer half vol te maken ben ik best tevreden.

tulpbrugDus bij de drankpost werd het dus wachten op de bezemwagen en na 4 bekertje Isostar had ik nu wel genoeg van dat soort op, maar mijn oog was al gevallen op de bierflesjes die in het gras lagen en tot mijn verschrikkelijke genoegen zei een van de mannen of ik er een luste!!! Nou dat noem ik nog eens een geschenk uit de hemel.

In de wagen was het daarna een gesms, gebel over en weer want ik was natuurlijk benieuwd wat het Beerinnetje en Broeder Ronald hadden gedaan.

Nou Claudje had de eerste plaats geprolongeerd in een netto tijd van 3:22:21 wat een prachtige prestatie is en Broeder Ronald heeft ook van zich doen spreken want hij plaatste een nieuwe PR met zijn tijd van 3:06:33. Toppers gefeliciteerd met jullie successen.

20090906-Claudia en RRNa afloop ben ik even de massage tafel op wezen zoeken om mijn hamstrings te laten verwennen want die waren een beetje verkrampt. Ik heb dit trouwens ongedoucht gedaan maar gelukkig kon de aardige dame dit voor een keer door de vingers zien, het leuke was wel dat er op dat moment vele webloggers op diverse tafels lagen te genieten van deze hardwerken mannen en vrouwen. Tot slot wil ik nog een ding kwijt en dat is mijn dank aan al die vrijwilligers die op een uitmuntende wijze onze veiligheid tot  in de puntje verzorgd hebben. Diepe buiging voor al deze toffe mensen want ik denk zonder al deze mensen zou er geen HMM zijn. Meerdere foto’s volgen, moeten namelijk gestolen worden van andere vrienden.

21 Responses to Haarlemmer Meer Marathon 2009

 1. Claudia schreef:

  Hey Leeuwtje was super je weer te zien/spreken enja er zijn dingen die ik niet leuk vindt ;-). Gelukkig had je alweer snel praatjes in de FBK-hal. Volgende keer beter!!.

  liefs beerinnetje.

 2. Koen martens schreef:

  Rik dat is een zeer verstandige en daadkrachtige beslissing geweest.
  Beter een redelijke 30 dan een blessure risico volle 42.

  Onze broeder heeft een vreselijke mooie prestatie neer gezet.

 3. M@urice schreef:

  Ze zijn zeldzaam, verstandige lopers ……. maar jij bent er 1 van!

 4. Rinus schreef:

  Natuurlijk balen, maar aan de andere kant verstandig en zeker gezien de hoest gebeuren.
  Had graag erbij geweest, maar helaas kon ik niet.
  Zal snel de andere bloggers bezoeken.
  Groet Rinus.

 5. Broeder Ronald schreef:

  Hee Broeder!! het was weer top je gezien en gesproken te hebben. En uitstappen is geen schande, eerder verstandig. Liever een broeder met bier op 30KM dan een broeder die helemaal in de kreukels ligt op 42KM. Kortom; goed gedaan en bedankt voor het lachen, zeker in de massagehal!

 6. Tiny schreef:

  Wat Maurice al zegt “verstandige loper”. Er is in Nederland een spreekwoord voor: “beter ten halve gekeerd dan te hele gedwaald”. Ik zie geen betere toepassing dan hier.

 7. GertN schreef:

  Heel verstandig Richard! Jezelf in de vernieling lopen heb je helemaal niets aan. En dertig kilometer lopen is natuurlijk ook alweer een behoorlijke afstand.

  Leuk je weer gezien te hebben!!

 8. John schreef:

  Een moedig en verstandig besluit om de boel op deze wijze heel te houden. Hopelijk herstel je snel en kunnen de trainingen weer naar tevredenheid worden afgewerkt.

 9. Bjorn Paree schreef:

  Zoals Koen schreef: Beter een redelijke 30 dan een blessure risico volle 42

  Zoals Maurice schreef: Ze zijn zeldzaam, verstandige lopers ……. maar jij bent er 1 van!

  Daar heb ik weinig aan toe te voegen.

  ps: Het is trouwens Haarlemmermeer ipv Haarlemmer Meer.

 10. Jacqueline schreef:

  Ontzettend jammer maar wel heel verstandig.

 11. hans schreef:

  jammer dat het niet helemaal goed ging….. verstandig om te stoppen. over de kop lopen heeft geen zin.

 12. Patricia schreef:

  Balen dat je moest uitstappen, maar zoals hier boven ook al geschreven: een verstandige beslissing!

  EN even over de bil/heup. Wat jij beschrijft in je reactie bij mij komt mij ook heel bekent voor…. helaas!

 13. John schreef:

  Hé Richard, vervelend dat je eraf moest maar dat tekent ook de verstandige loper. Er komen nog meer kansen, zonder lastige knie (wie zegt het..?) en zonder hoestjes.

 14. martine schreef:

  he bikkel, jammer maar wel slim. Wat niet gaat gaat niet. Rotterdam wraak nemen!!

 15. Rob schreef:

  He Richard,

  Leuk dat jullie ook in de Haarlemmermeer mee liepen.
  Zonde dat je moest stoppen.
  Bij het 30 kilometer punt liep ik nog met de rode lantaarn, dus heb je me vast wel zien lopen of kwam er nog eerder een bezemwagen langs.
  Mijn eerste marathon was een, zoals jij al had gezegt, geweldigge ervaring en met een tijd van 4:46:50 ben ik best tevreden.
  En ik kwam uiteindelijk toch niet als laatste over de finish.
  Ook mijn actie voor Kika was een super succes.
  Op alle fronten, missie geslaagt dus.

  Groeten, Rob

 16. Mo schreef:

  Leuk dat ik je in de Hoofddorp ontmoet heb. Paula heb ik in Petra veranderd. Bedankt.

  Groet Mo

 17. JeeWee schreef:

  Wat si wijsheid: koste wat kost een marathon uitlopen of op tijd stoppen voordat er meer kapot gaat.
  Lijkt me dat je de juiste beslissing hebt genomen!!
  Er komt heus wel een volgende die je op de door jou gewenste manier finished.

 18. Petra (Paula???) schreef:

  Ach Rich, ouwe scheet, je hebt er wel een 30’er opzitten, op dat vreselijk saaie parcours. Met al die kuurtjes die je gehad hebt, is in het busje stappen de meest verstandige keuze. Very good to see you again btw!
  Paula, Paula? Who the bliep is Paula? Even kijken bij Mo. Je hebt Bjorns tipje toch wel even veranderd?????
  Dikke smakkerd!

 19. geert schreef:

  toch mooi een training van 30km én een dagje topsport meegepikt!
  Volgend jaar loop ook jij deze marathon toch gewoon weer uit!?

 20. Ramona schreef:

  Hoi Richard, wijs maar moeilijk besluit om te stoppen.Ik had het er vandaag met Frank nog over je werd gemist in de uitslagen. Knap eerst maar op en tot ziens bij de volgende loop!

 21. […] Bij thuiskomst gelijk even op het bord gekeken waar mijn andere startnummer 11 was. Niet te vinden, maar waarom zo bekend,  even het blogarchief in gedoken en hier staat de uitkomst van het mysterie. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: