Eindelijk weer eens een 30ger

Het blijft erg vervelend om te vertellen hoe lekker het hier is maar ik doe het toch weer. Het weer is gewoon dagelijks 30 plus en de wolken die er heeeeeeel soms zijn worden geabsorbeerd door de felheid van de zon.

 

Het is ook echt lekker om eens gewoon echt niets te doen. We zijn wel naar een markt geweest in Draguigan en in Vidauban. Altijd leuk om er even te snuffelen en de geur van verse olijven op te snuiven en zo af en toe in een sneltreinvaart naar een terrasje schieten om onder het genot van een biertje je ogen te laten genieten van al het moois wat de netvliezen passeert.

Voor de rest is er nog altijd gepaste rust, wie wil gaan zwemmen gaat zwemmen en wie wil tennissen gaat tennissen en wat zeker zo leuk is wie wil gaan hardlopen die gaat hardlopen. Voor dat laatste is weinig animo maar ik vind mijn hardloopschoenen geregeld in de kast. Zo ook zaterdagmorgen, weer vroeg uit de veren en rond 7 uur vertrokken voor een run van 60 minuten in Z1. Dit keer was het een trip langs de rivier L’Argens en omdat de zon maar net opkwam was het een heerlijk route langs water en bos. Het ging me bijzonder goed af en heb netjes een uur gelopen met weinig inspanning,s gevoel. Met een bpm van 146 gemiddeld was het een prima resultaat. Hiermee komt mij vakantie totaal op 53 km te staan in een week.

 

Zondag was het weer gewoon lekker niets doen, gewoon heerlijk in de zon zitten met een kaasje en een biertje erbij. Ook even het zwembad ingedoken en na 2 minuten er weer uit want een zwemmer zal ik nimmer worden.

 

Maandag, na een dag rust is het weer trainen, ditmaal wilde ik een 30ger gaan lopen die ook op mijn schema staat alleen stond hij voor het weekend gepland. Maar door de trainingen van 2 weken geleden miste ik er een dus bedacht ik dat het probleem zich vanzelf oploste en zo waar.

Om 5 uur liep de wekker af even een jus de orange en alles klaar maken voor vertrek, het was nog aarde donker maar rond 6 uur is het licht en vertrek ik voor mijn 30ger. Zoals ik al bedacht had ging ik via de rivier L’Argens om na een kilometer of 10 de rivier over te steken over een brug die net breed genoeg is voor 1 auto en net daarna was mijn eerste sanitairenoodstop. Op het 5 kilometer punt rende een vos uit het bos en snelde gelijk weer het bos in, hiervoor moest hij wel ruim een meter de lucht in springen maar het deerde hem niets en verdween in het niets.

IMG_0150 

Maar na de brug kreeg ik een stuk onverhard waar ook vele keien uitstaken en een derde oog geen overbodige luxe zou zijn geweest. Daarna begon er een klim van ongeveer 125 hoogte meters dwars door de bossen, veel dieren zag ik er niet op een verdwaalde vogel na.

Op het 15 kilometerpunt draaide ik de D48 op die mij weer naar Vidauban leidt. Het is dan echt oppassen geblazen want de auto rijden er met een behoorlijke snelheid langs je heen en zeker wanneer je een binnenbocht neem dan loop je echt binnen de witte lijn voor je eigen veiligheid.

Toen ik weer in dorp aankwam moest er nog een uur gelopen worden en verkoos ik de route naar St Maxime weer. Dus 5 kilometer heen waarna weer 5 terug en na net ietsjes minder dan 3 uur kwam ik weer terug op Domain Le Clos des Oliviers waar ik na even uitrusten een heerlijke douche neem en lekker even terug mijn mand in duik.

Toen ik wakker werd was ik in de veronderstelling dat de zon in mijn kamer zou schijnen, niets was minder waar. Dus toen ik buitenstond en er een wolkendek boven Vidauban hing dacht ik “jeetje wat een bagger weer” en niet veel later vielen er enkele druppels gevolgd door een buitje Sahararegen waarna de wolken weer snel oploste door de krachtige zon en het mooie leven weer verder ging. De andere mannen zijn vandaag een quad tocht wezen maken en zagen er uit alsof zij die Saharabui hadden gecreëerd. Zo tot dus ver de gang van zaken en met 83 km en geen spierpijn en geen kramp geniet Rich gewoon weer verder

5 Responses to Eindelijk weer eens een 30ger

 1. Jacqueline schreef:

  Wat je zegt… geniet gewoon weer verder.
  Heerlijk… en dan ook nog eens 83 km op de teller… om jaloers op te worden.

 2. John schreef:

  Dat is lekker trainen. Je lijkt wel een pro. Eten, trainen, eten, slapen, relaxen, eten, zwemmen. Neem het er lekker van.

 3. hans schreef:

  bekende plekken daar.. geniet er nog lekker van

 4. John schreef:

  Behalve het weer lijkt het me daar een prettig vertoeven 🙂 Compleet met vossenjacht, geniet ervan, Richard.

 5. Ronald schreef:

  wow, goed bezig.. en dan al zo vroeg op pad.. jij megabikkel!!! Ik ga je snel zien hoop ik! Geniet nog lekker verder

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: