alles mag en niets hoeft

Zo ik ben al weer totaal geacclimatiseerd in het heerlijke Franse leven. Onder het motto “alles mag en niets hoeft” genieten we van rust en zon.

IMG_0137

Natuurlijk gaan de trainingen gewoon door en stond er dinsdag een duurloop op schema die eigenlijk in het weekend had moeten plaats vinden. Maar door een beetje husselen komt het allemaal goed.

De duurloop van dinsdag was er een van 2 uur en ben de zelfde kant opgegaan als mijn eerste training hier. Richting St Maxime helemaal binnendoor. Een heerlijke route waar weinig verkeer is en je langs die mooie wijngaarden loopt die na een km of 6 overgaan in bos. Toen ik over een brug liep die net breed genoeg was voor een auto en keek in het riviertje zag ik plots een klein witte reiger voorbij vliegen. De vogel die een spiraal vormt in mijn hardloop historie kom ik toch overal wel eens tegen. Na Nederland, Italië en nu dan Frankrijk. En ik kwam er een prachtige golfbaan tegen aar ze in Alphen a/d Rijn jaloers op zijn.

IMG_0145

Na 9.1 km lagen daar plots 3 honden rechts van de weg en ze maakte meteen duidelijk dat ze mij niet leuk vonden. Al blaffend kwam er 1 demonstratief mijn richting op waarna ik snel rechtomkeer maak.

Maar uiteindelijk heb ik mijn doel toch bereikt en heb netjes de 2 uur vol gemaakt.

IMG_0152 

Gisteren had ik mijn ten doel gesteld om een berg op te lopen waar op de top een kapelletje staat genaamd Sainte Brigitte. Dus ook nu weer de wekker om 6 uur gezet en na rustig wakker worden rond 7 uur vertrokken voor 1 uurtje sportieve inspanning. Na een keer verkeerd te zijn gelopen vond ik de weg richting de top. Met een verschil van 100 hoogte meters maakte ik het klimmetje naar boven wat knap steil was. Boven op de top bij het kleine kapelletje heb je een hele mooie panorama view. Na 40 minuten was ik alweer in de buurt van “ons” Domein dus moest er nog 20 minuten vol gemaakt worden. Zo gezegd en zo gedaan heb ik de rest van de dag weer in rust doorgebracht met uitzondering van een klein tennistoernooi waar we als dubbel weinig te zoeken hadden en naar 2 verlies partijtjes we ons weer in snel tempo naar de bar vervoegde om een lekker biertje te vatten want een vakantie zonder bier is als een vakantie zonder zon.

IMG_0153

7 Responses to alles mag en niets hoeft

 1. Jacqueline schreef:

  Heerlijk en avontuurlijk om zo door Frankrijk je kilometers te maken.

 2. Ron schreef:

  Mooi is dat om in een vreemde omgeving je metertjes te maken. geniet ervan en kom ook vooral tot rust!

 3. M@urice schreef:

  Je bent goed bezig zeg!!!!!

 4. hans schreef:

  die honden, bah.. je hebt gelijk . wegwezen… veel plezier.. al in frejus geweest

 5. John schreef:

  Het leven is hard, Richard 🙂 Rothonden altijd, als ze zo naar je toekomen kan je inderdaad beter rechtsomkeer maken. Veel plezier nog daar.

 6. Ronald schreef:

  lekker loopje!! maar eh.. die golfbaan is vast niet op een gifbelt aangelegd..dat hebben we wel in Alphen.. lekker puh! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: