Test 2, geslaagd.

Een zondag om echt van te genieten, rond de klok van 9 uur vertrokken voor een nieuwe test dag. Het vermoeden van mijn nieuwe inlays moest vandaag een bevestiging gaan worden, of niet natuurlijk.

Dus in mijn linker schoen het oude zooltje en in de rechter schoen het nieuwe zooltje. Waarom zie ik een ieder denken. Nou het oude zooltje op rechts geeft een lichte irritatie in de lies streek wat voor mij destijds de reden was dat ik nieuwe moest gaan halen. Na mijn training van vrijdag had ik daar wederom last van.

Maar goed in een heerlijke sfeer waar alles groen groener groenst is begaf ik mij weer vanouds in de polders van Alblasserdam en omgeving.  Ik zag er weer mooie natuurlijke zaken waaronder een zwanenstel met naast hun kroost al zorgeloos slapend en in de boezem zwemmen vele stelletjes ganzen met hun kleintje. Maar ook zij gaan via de kade waar ik loop naar een andere sloot maar als je dan ziet wat een stront zij uitwerpen daar dan denk je op zijn minst dat er een stuk of 1000 hebben gezeten.

ganzenMaar een opvallend iets wat ik vandaag heb gezien had ik wel eens eerder gezien maar dacht dat het een jonge reiger was. Want een bruine reiger had ik nog nooit gezien, maar dit was dus de Purperreiger. En na wat google vond ik dit stukje en wat stond daar in: De purperreiger is een grote moerasvogel die in Europa vooral in de zuidelijke en oostelijke landen broedt. Nederland is in dat opzicht een buitenbeentje met een populatie van ongeveer 650 broedparen.

Purperreiger1Vroeger was hij talrijker, waardoor de purperreiger nu op de Rode Lijst staat. De Nederlandse purperreigers broeden in moerassen van laag Nederland in nat rietland, lage struiken en her en der  in moerasbos. De grootste kolonies liggen in de Nieuwkoopse Plassen, in de Boezems van Kinderdijk en de Zouwe (Zuid-Holland) en in het Naardermeer (Noord-Holland). In Utrecht, Overijssel en Gelderland zijn tegenwoordig alleen kleinere kolonies te vinden.

PurperreigerTot km 17 ging het nog steeds erg lekker dus bedacht ik, een km wat harder en dan weer terug qua. Ik wilde via de Wittebrug naar het Boerenpad maar op de Wittebrug stond een dame die ook wilde gaan starten en zij wilde gezellig even aanhaken alleen ging ik de andere kant op. Maar oke vele wegen gaan naar huis dus zei ik oke gaan we toch gewoon die kant op. Dus in een aardig tempo gingen we in de aanval om de loper voor ons in te halen en dat is ook nog gelukt waarna de loopster (sorry maar je voornaam weet ik niet meer) zich liet afzakken. Het enige wat ik weet is dat de loopster de dochter is van Wout Plazier en dat zij ook nog sportmasseur is en dat bied perspectief om eens een goede behandeling te ondergaan. Dus even kort met elkaar gebept en daarna weer onze eigen weg gegaan. Nou het was gezellig hoor.

240509Maar het belangrijkste is wel dat er geen irritatie was dus een kleine bevestiging van mijn gevoel komt langzaam bovendrijven. Ik vertrek morgen naar Ferrol in Spanje waar ik ruim een week op een LNG bootje een inbedrijfstelling ga doen met een Spaanse collega. Dus heb de Garmin al klaar gezet en de sportkleding lig ook al klaar. Maar ik zal zeker mijn blogjes bijhouden en jullie een beetje op de hoogte houden van mijn werkzaamheden.

12 Responses to Test 2, geslaagd.

 1. Tiny schreef:

  Je kunt bijna stellen, blessure verleden tijd!

 2. John schreef:

  Je hebt weer een aardige afstand afgelegd, zonder problemen en met nette waarden in het het tabelletje.

 3. Jan schreef:

  Op veel plaatsen in loopwonderland lees ik over blessureleed. Gelukkig gaat het bij jouw weer goed.

 4. Koen Martens schreef:

  Mooi dat je het op deze manier de herkomst van je blessure heb kunnen bevestigen.

 5. Petra schreef:

  Kijk eens aan, met wat inlays gebeuren er goede dingen.
  Veel plezier/succes in Spanje….ga lekkere tapas eten!

 6. Jacqueline schreef:

  Een mooie ontspannen pijnvrije training.
  Werk ze en heel veel (loop)plezier in Spanje.

 7. John schreef:

  Je hebt weer van alles beleefd zo in de vroegte 🙂 Mooie vogeltjes, meeloopsters en ook nog tevreden over de zooltjes, wat wil je nog meer?

 8. Ronald schreef:

  Ik dacht even bij Broeder Midas op zijn blog terecht te zijn gekomen 🙂 Succes in Spanje en een uurtje lopen moet toch wel lukken? Go Broeder

 9. Claudia schreef:

  Gezellig zo even samen op lopen en idd een massage zo af en toe is lekker. Waarschijnlijk heb jij nu beter weer dan wij hier, wat een baggerweer niet echt heel genieten.

  groetjes beerin.

 10. Katrien schreef:

  ola, dat is hier mooi nieuws ! doet me deugd te lezen ,veel plezier in Spanje xxx

 11. hans schreef:

  Heel goed je 21 km’s, mooi verslag… succes in Espagne

 12. Claudia schreef:

  Hoi leeuwtje, tot mijn spijt je werkmailadres zoek, heb mailtje naar ‘oude’ adres gestuurd. Werk ze nog even.

  groet Beerin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: