Truckers Run 2009 in Alblasserdam

Truckers Run 2009 gaat niet over hardlopende vrachtwagenchauffeurs al lijkt het daar in eerste instantie wel op, maar goed lees het verhaal en je begrijpt waarom dit zo’n geweldig onderwerp is.

Zaterdag 16 mei was de dag van de Truckers Run 2009 georganiseerd door de Lionsclub Alblasserwaard Souburgh.

Rond de klok van 10 uur ben ik er heen gegaan en het was al een bonte verzameling van vrachtwagens. Het is een leuke toertocht waar de bijrijders bestaan uit kinderen en volwassenen met  lichamelijke of  een verstandelijke beperking. Nu heb ik een paar jaar de eer gehad om voor DJ te spelen tijdens de playback show en after party voor de Merwebolder in Sliedrecht. Als er iets was wat leuk is als vrijwilliger dan was dit het wel, de gasten waren altijd blij, vrolijk en gelukkig. Een beter publiek kan je jezelf niet wensen.

En tijdens het rondwandelen tussen al die chauffeurs en bijrijders trof ik waarachtig een paar van mijn trouwe gasten destijds. Het was een leuk weerzien.

truckers run 1Rond half elf klom de dhr Maat op een hef truck en sprak de mensen uiterst vriendelijk toe en ook hij was vereerd om iedereen weer te zien in grote getale. Ook de burgervader van de gemeente Liesveld sprak de menigte toe en vroeg of er in de gemeente Groot Ammers (het ooievaarsdorp)  niet getoeterd kon worden om de Ooievaars aldaar niet te verjagen. Hierna werd het startsein gegeven op de wagens te bemannen en zich gereed te maken voor vertrek.

En dan om 10.50 was het zover, een stoet van ongeveer 85 wagens vertrekken van het terrein van Transportbedrijf Maat uit Alblasserdam om voor die vele bijrijders een onvergetelijke dag te maken.

truckers run 3Ik stond net iets buiten het bedrijfsterrein en heb de Rose fotocamera van Tessa geleend en start met het maken van de complete uittocht. Een geweldig gezicht en een oorverdovend kabaal van het claxonneren. Dus heb bij elkaar een filmpje gemaakt van bijna 9 minuten maar hij was echt te groot voor het internet. Toen de laatste truck voorbij was ben ik weer naar huis gegaan.

Mijn overbuur jongen die een tijdje geleden is mee geweest met een vlucht bij stichting de Hoogvliegers mocht ook dit keer mee, zijn vader die ook een trucker is heeft zich ook opgeofferd voor deze meesterlijke rit en heeft er ook super van genoten.

truckers run 2Tegen 15.00 uur kwam de hele stoet weer richting Alblasserdam via de dijk, dus snel naar een leuk punt om ze op te wachten en de hele stoet nog eens te filmen op een grote die wel past op het internet.

Wanneer de vrachtwagens door ons dorp toeren is het echt een claxonserenade die zijn weergave niet kent, zowel de chauffeurs als hun gasten genieten er met volle teugen en langs de kanten van de weg staan nu vele toeschouwers. Ook nu heb ik een compleet overzicht kunnen filmen op een kleiner voormaat en deze kon ik dus op You Tube plaatsen, ook Ed een kei goeie vriend van ons was er bij en ik had gevraagd of hij wat plaatsje wilde schieten. Nou ook dat is goed gelukt al zijn ze niet allemaal even mooi door de snelheid van de passage. Maar vele zijn prachtig geworden.

truckers run 4Dus mocht er iemand graag een dvd willen met de beelden van het vertrek vanaf Maat Transport en de Rit door Alblasserdam en de daarbij gemaakte foto’s!!!! Klik even op de postbode en stuur een email dan maken we even een afspraak.

email2

Voor de rest was het voor mij weer een prachtig evenement georganiseerd door de Lionsclub Alblasserwaard Souburgh en wat kunnen zij hier trots op wezen maar zonder al die chauffeurs zou dit ook niet gelukt zijn dus ook voor hun een dikke pluim.


9 Responses to Truckers Run 2009 in Alblasserdam

 1. Tiny schreef:

  Een pluim voor de truckers die aan dit evenement meedoen!

 2. jacqueline schreef:

  super he
  ben nu nog aan het nagenieten!!!!!

 3. hans schreef:

  heel goed initiatief.

 4. Jacqueline schreef:

  Hier op Walcheren organiseren ze iets soort gelijks. Heerlijk die waardering van de bijrijders, zo spontaan.

 5. M@urice schreef:

  Gaaf evenement! Wij hebben het hier een aantal weken geleden in Tilburg gehad. Geweldig om die genietende bijrijders te zien!

 6. Koen Martens schreef:

  Geweldig, zeker de 6e truck.

 7. John schreef:

  Dat is een leuk evenement geweest. De foto’s met de rose camera zien er prima uit.

 8. Ronald schreef:

  lachen die vingertjes achter je hoofd.. doe mij aan iemand denken tijdens een marathon nog niet zo heel lang geleden.. hihi.. Mooi verslag!! mooie truck.. gelukkig geen eentje omgevallen 🙂

 9. Claudia schreef:

  Leuk dagje gehad zo te lezen. Is toch genieten voor al die bijrijders!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: