Hé hé eindelijk weer eens een PR

Zo daar zijn we weer eens keer met leuk hardloop nieuws. Afgelopen maandag ben ik weer eens lekker op pad gegaan om een 10 km loop. Voornemens om dit is een laag tempo te ging ik aan begin van de avond op stap. Het was heerlijk weer en ging weer richting de molens van kinderdijk.

Ik heb me netjes aan de regels gehouden en de snelheid iets boven de 10 km per uur.

110509Maar ik wilde op dinsdag ook graag even op de fiets springen, helaas te laat thuis en druk druk op het te gaan doen.

Dan de woensdag maar, de Verkerk loop 2009.  Voor de vierde opeenvolgende keer heb ik aan deze loop meegedaan. In de drie voorgaande edities heb ik altijd de tien gedaan maar dit keer pakte ik de 5 km vanwege het feit dat ik afgelopen zaterdag de 15 km zou lopen tijdens de Lenteloop. Helaas kon ik deze niet lopen vanwege werkzaamheden, ja we hadden een bootje.

Oke back to the Verkerkloop, al op tijd aanwezig omdat er vaak bekende medelopers en webloggers zijn heb ik even heerlijk genoten van de leerlingen in de diverse leeftijdsklasse die de 1500 meter deden. Ook kwam ik Patries tegen, haar grote zoon had ook mee gedaan en werd daarbij aangemoedigd door de ander zussen die hun longen uit hun lijf hadden geschreeuwd. Ook deze telg ging met een mooie medaille naar huis. Een verdiende trofee want er doen vele kinderen aan deze loop mee en het is een geweldige organisatie.

logo_verkerkloopMaar rond 19.45 ben ik op mijn gemakkie rustig aan in gaan lopen want meestal ben ik altijd koud aan de start en mede daar door zak ik nog al eens door het ijs. Helaas heb ik weinig webloggers gezien maar een goeie webloggers vriend kwam ik tegen, het was onze enige echte Travel John. Ja ik ga de laatste tijd wel eens op stap maar als er een vaak weg is voor zijn werk nou dan is het John wel.

John was dit keer een echte begeleider van een Zeeuwse Schone die hij training geeft om in de toekomst tot torenhoge prestatie te laten groeien.

Maar rond 20.20 stond ik het startvak en probeerde mij nog een beetje naar voren te dwingen. Tot ik dacht “ver genoeg”. En het leuke is dat er ook nog lopers uit mijn dorp meelopen en die mij herkennen van mijn weblog. Nu lees ik dit soort verhalen bij Martine en Ronald die geregeld herkend worden maar laat dit nu mij ook eens gebeuren, een totaal vreemd iemand voor mij sprak mij aan en zei ” jij schrijf toch op internet en kom uit Alblasserdam”. Dus dat gaf een leuk gevoel, deze man liep nog maar een paar jaar en ik heb echt respect voor hem, dit jaar had hij al 2 marathons gelopen en een 60 km ultraloop. Ik ben een watje als ik zo langzamerhand allemaal lees van mijn vele weblogvrienden en andere lopers verhalen.

Maar goed, niet veel later viel het startschot en zette de stoet zich in beweging. Natuurlijk duurde het nog even voor dat de start lijn werd overschreden maar daarna begon toch eindelijk mijn wedstrijd. Het was trouwens pas mijn 2de 5 km wedstrijd ooit. Dus de te kloppen RichTijd was 23.15.

De eerste km ging best hard waarna ik toch verkoos om rond de 14 km per uur te lopen. Ik had een stil verlangen om richting de 20 minuten te gaan maar helaas ging dat het niet worden. Maar het ging voor de rest best lekker, mijn knie voelde goed aan en krampen waren nog niet aan de orde.

Na drie km liep ik net iets achter Pieta Ritskes, deze rappe vrouw ken ik ook al enige jaren en bewonder haar prestaties. Maar ging haar voorbij in de laatste km maar op een kleine 500 meter was het Pieta die aan het langste end trok en zo werd ik respectvol afgetroefd. Even voor alle duidelijkheid, het was geen rivaliteits eindsprint maar een voor betere tijd eindsprint. Dus met een tijd van 21.44 kwam ik over de streep en moest even op adem komen. Maar mijn tijd werd iets later uitgelezen door de man die de startnummers uitlees met een vernuftig apparaatje. Iets later kwam ik Henk lodder tegen ook een regelmatige bezoeker van mijn site. Even wat leuke verhalen de revue laten passeren.

130509Even flink moeten uitzweten en nog even lekker bij gepraat met andere bekende lopers ging ik rond 22.00 uur weer naar huis met een goed gevoel want er is tenslotte weer eens een PR gelopen.

Ja lezers ik ben tevreden.

16 Responses to Hé hé eindelijk weer eens een PR

 1. Broeder Ronald schreef:

  geef toe Broeder, je bent gewoon een BA, bekende Alblasserdammer (en daarbuiten). Onwijs goed gelopen, las het al bij de trainer van die Zeeuwse Schone op zijn blog over je PR. Van harte Rich, geniet ervan! Toptijd!! Maar eh.. volgende keer niet zo scheuren met je vrachtwagen met slib.. je ziet wat er van komt

 2. John schreef:

  Het was leuk je weer te zien, Richard…en wat een tijd man! Gefeliciteerd! Hé was dat die kerel met die vliegenmepper die de tijd opnam? Lekker dan, wij hadden al 2 minuten staan kwaken voor we langs hem kwamen 🙂 Gelukkig is er nog Garmin…

 3. Broeder Ronald schreef:

  ps: je bent GEEN watje!! Zeker niet met zo’n tijd op de 5km

 4. Rinus schreef:

  Gefeliciteerd en een mooie pR tijd.
  Geniet ervan en met je conditie zit het helemaal top.
  Groet Rinus.

 5. Petra schreef:

  Holy smoke! Rich, supergeweldig, wat een tijd. Gefeliciteerd, jij alombekende Albalcity’er.

 6. Tiny schreef:

  Zo dat is mooi nog eens een PR te lopen. Proficiat!

 7. Pim schreef:

  Strak gelopen deze vijf kilometer. Gefeliciteerd met je mooie PR Richard.

 8. M@urice schreef:

  Hee meneer de BA, je mag inderdaad tevreden zijn met je prestatie! Heel goeg gedaan!

 9. John schreef:

  Ik miste je al in Papendrecht.
  Je hebt een mooie tijd op de klokken gezet. Even 1,5 minuut van je pr aflopen. Grote klasse!!!
  Het duurt niet lang meer voor men ook nog om je handtekening gaat vragen 😉

 10. Claudia schreef:

  Hey Leeuwtje snelle tijd gelopen, gefeliciteerd met je PR. Met zo’n beroemde status moest je wel zo snel lopen ;-).

 11. Bjorn Paree schreef:

  Mooie tijd op de 5km ! Van Harte met je PR.

 12. Koen Martens schreef:

  zo zo rich die tijd staat.
  Van harte op naar de 10 in 47 min.

 13. Jacqueline schreef:

  Gefeliciteerd met je supersnelle 5 kilometer PR.

 14. Henk Lodder schreef:

  Klasse Richard, een PR is altijd lekker. En zo zie je elkaar eens in het echie. Morgen Leiden en dan knallen. Wordt toppie weer. Of wordt het lijden ?? Ik hou je op de hoogte.

 15. hans schreef:

  dat is een mooie tijd… geen last meer van de blessure. gefeliciteerd

 16. gertn schreef:

  Prachtige tijd op de vijf kilometer Richard!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: