Geen marathon maar wel 47 km

Zo het weekend is weer bijna ten einde, wat gaat de tijd toch snel als het gezellig is. Mooi weer was wel het hoofdgerecht van deze dagen. Op sportief gebied had ik na vrijdag een goed toetje.

Nee het was geen hardloop weekend maar vandaag gewoon de fiets gepakt, dit is een van de beste oplossing om van een knieblessure af te komen. In diverse blogjes en zelf een tijd terug komen we de term lopersknie tegen. Dit lijkt ook een beetje op mijn probleem met mijn knie.

Een vorm van overbelasting maar er kan ook iets anders aan de hand zijn. 2 weken voor Rotterdam heb ik nieuwe inlays gekregen, speciaal aangemeten. Maar doordat ik niet al te veel kilometers heb hardgelopen daarvoor zou er misschien iets met de inlays aan de hand zijn. Misschien met pronatie, dus binnenkort even naar orthopeed voor controle.

190409fiets1Oke terug naar vandaag, vanmorgen ben ik eerst rond elfen op de fiets een rondje wezen maken van bijna 24 km met een gemiddelde snelheid van 22.6 km per uur en dat met een gewone toerfiets. Je hartslag op hol brengen is ook niet echt makkelijk met fietsen want het gemiddelde was 138 slagen per minuut.

190409fiets2Maar vanmiddag ben ik samen met Lydia een toertocht wezen maken maar dan een tandje langzamer. wederom door onze geweldige polder wezen fietsen maar ook nu mocht Garmin mee. Onderweg ook nog ergens wat wezen drinken maar ook dit keer hebben we bijna 23 km gereden maar het gemiddelde lag toch een stuk lager. Maar met een snelheid van 16 km en een bpm van 108 ben ik tevreden. Tja het haalt het niet bij hardlopen maar het is wel goed voor het kwaaltje.

En nu maar hopen dat ik in een sneltreinvaart herstel en dat ik weer met een slakengang van start mag starten

slaktrein

11 Responses to Geen marathon maar wel 47 km

 1. Tiny schreef:

  Fietsen.. zeker op een juniorenverzetje is goed vor je knietjes!

 2. Katrien schreef:

  Hoy R’tje , ik heb daar juist wel goed geschrokken op mijn blog ! met de fiets … hopelijk valt alles nog mee en kan je vlug terug van start , veel beterschap alvast en verzorg je goed ! ps anders raak ik jou nooit verkocht 🙂 grapje hoor xxx

 3. hans schreef:

  heel goed en leuk om ook de garmin mee te nemen

 4. John schreef:

  Lekker gefietst…als je even niet te best kan lopen is dat nog niet zo verkeerd. Alles beter dan stilzitten 🙂 De boot op mijn log heet CPO Russia…bekend?

 5. martine schreef:

  heb je niet gezien op mijn loopjes hier :’-)

 6. Koen Martens schreef:

  Martine nee hij was ook op de fiets 🙂

 7. Jacqueline schreef:

  We zitten in hetzelfde lopersknie schuitje. Is weer eens wat anders dan de boten die jij bezoekt. Sterkte.

 8. gertn schreef:

  Max fietshartslag ligt ongeveer 10 slagen lager dan Max loophartslag. Verder liggen de zones meer uitgerekt dan bij hardlopen. Pas dus op met hartslag lopen en fietsen te vergelijken!

  Sterkte met de knie!!

 9. Rinus schreef:

  Snel beter worden en dan weer vlammen.
  Groet Rinus.

 10. Bjorn Paree schreef:

  Wanneer je even niet kan lopen dan is fietsen ook erg leuk. Heb zojuist alle logs sinds je R’dam Marathon gelezen – bij Utrecht had ik nog even de schrik dat je zelf ging lopen na de eerste zinnen 😉 Herstel nu goed en op naar mooie wedstrijden !!

 11. Ronald schreef:

  sterkte met je knie Broeder!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: