Es war wieder ein Super Urlaub

Zaterdag morgen vroeg vertrokken, het was perfect weer en met de files viel het super mee. Wel hadden we van het hotel een reisadvies gekregen dat we via Kufstein moesten rijden in verband met een weg afsluiting.

Dit gedaan en we reden ongeveer om half 5 Maria Alm binnen.  Eerst zijn we natuurlijk even de skipassen wezen inkopen waarna we ook gelijk even naar de Inter Sport om Snowblades en skischoenen voor Kev zijn gaan huren. En hop ook nog even naar de Adec om een heerlijke fles Strohrum te halen voor een mooi prijsje.

strohrumWe vonden dat we ook wel een biertje verdiend hadden en gingen gelijk maar even naar Gasthof Eder waar we 3 jaar lang een kamer huurde tijdens de wintersport. Leuk weerzien met de vrouw des huizes.

Daarna onze kamer betrokken en lekker uit wezen eten in Gasthaus Post. Hierna even een dutje gedaan om daarna nog even naar de Dengel te gaan maar helaas de kaarsjes waren bij ons reeds uit en zo werd het dutje een geweldige slaap.

img_0695Dan eindelijk de zondag, rond 9 uur duiken we de piste in het dorp op en het is knap mistig. Dus eerst even de boel een beetje aftasten maar na de tweede kleine afdaling was het de beurt voor het welbekende bospaadje met daarna een afdaling die erg hard gaat. Maar door de mist zien we niet al te veel dus ook geen gevaar. Rond 11 uur bellen Rob en Marrie dat zij ook zijn gearriveerd. Daarna tot aan de lunch wat steile hellingen gepakt die toen de mist eindelijk was opgetrokken behoorlijk steil waren en ook daar ging ik toen 2 x op mijn plaat.

Met de lunch zijn we naar Hotel Eder geweest en genoten van een heerlijk lasagne.

img_0696

In de middag zijn we heerlijk rond wezen toeren in het dorp maar begon mijn boven benen te voelen. In de avond heerlijk gedineerd in een restaurant hier net om de hoek.  Ook vandaag zouden we even op stap gaan maar wederom heeft de frisse berglucht ons energie opgezogen en was het rond 22.00 uur de hoogste tijd. Zelf bij de jongste telgen (Kev en Eelco).

img_1561

De volgende dag was het Aaberg dag, op naar 2000 meter en heerlijk over de bergen glijden, helaas want het regende en sneeuwde maar de temp was goed. Ook vandaag een heerlijke lunch gehad en aan het einde van de dag wilden mijn boven benen absoluut niet meer. De laatste afdaling was er een die voor het gevoel uren duurde voor mij was dat het ultieme Nijs den Ouden moment (Een rode draad tijdens deze wintersport). Nijs was vroeger de begrafenis ondernemer in Alblasserdam en ik ben tijdens die laatste afdaling diverse keren Tja je raad het al.

mindersteil1De avond wederom goed doorstaan en natuurlijk hebben we nog wel een Stroh rum met cola op. We zijn vandaag wel naar de Dengel geweest waar de jongeren zich al heel snel terug trokken en wij nog maar eens een biertje namen. Kan niet zeggen dat we er lang geweest zijn terwijl we er zo naar uitkeken. Ja wintersport breekt je toch echt af en zo kan ik concluderen dat we in de regel nog vroeger naar bed gingen dan thuis!!!!!

hpim1579

Dinsdag, vandaag een grote tocht maken vanuit Mullbach naar Maria alm. Dit is iets wat we al jaren willen maar nooit deden. Rond half tien vertrokken al skiënd tot aan de Aaberg om vanuit daar met de bus verder te gaan naar Mullbach.

Ik besloot om terug te gaan, mijn boven benen schreeuwde het uit en wilde dolgraag terug naar een veilige oord. Helaas dat ik moet afhaken en snap ook werkelijk niet waarom mijn benen zo verzuurd aanvoelen. Train veel en heb voor het gevoel een optimaal lichaam en zeker een positieve geest. Ik denk dat tijdens een volgende skivakantie e lessen gevolgd moeten gaan worden.  Ik zal het wel niet goed doen denk ik.

hpim1581

Woensdag morgen, tja ik wil het toch graag weer gaan proberen. En ga dan ook al rond 9.30 uur naar de piste samen met Marrie. Kevin was al samen met Eelco weg om een ochtend te gaan snowboarden. En wonderbaarlijk hoe die gasten het oppakken. Kev vond het echt helemaal te gek en ging als een speer naar beneden. Dus de volgende wintersport vakantie zal Kev toch echt op de snowboard gaan vertoeven.

img_0700

Marrie gaf me die ochtend skiles, al ken ik natuurlijk wel skiën maar techniek heb ik dus niet. Alles gaat uiteindelijk op kracht of te wel harken maar. En zoals we allemaal weten raakt de kracht op een gegeven moment op. Kijk maar naar een fles Cola zelfs daar gaat de kracht eraf!!!!

Deze ochtend weer heerlijk op de latten gestaan en genoten van het heerlijke weer. De zon was scherp en de bewolking verdween als sneeuw voor de zon. Maar aan al het mooie komt een einde en rond 12 uur gingen de ski’s onder de voeten vandaag en gingen we nog een keer naar het Almer Bauernkast’n waar we bijna dagelijks hebben gegeten.  En weet u waarom, het eten was er erg lekker.  Na de lunch was het tijd om te vertrekken want vandaag moest er ook gewoon weer gewerkt gaan worden. We hebben een super terug reis gehad en waren om 21.45 weer thuis.

img_0705

De nieuwe Foto’s komen er pas zaterdag (of zondag) op te staan want Rob en Marrie waren de enigste die een foto camera bij hun hadden. Maar tot die tijd wat archief materiaal uit voorgaande edities.

9 Responses to Es war wieder ein Super Urlaub

 1. Tiny schreef:

  Mooie skivakantie. Aan je gezicht te zien foto´s uit het archief van 10 jaar terug misschien;-))

 2. Claudia schreef:

  Het genieten springt uit je verhaal, lekker weekje zo. En doe Alphen maar niet nee, steekt zo af bij ons ;-).

  groet beerin.

 3. Koen Martens schreef:

  Ik heb even kort kunnen mee genieten van jullie heerlijke vakantie, top Rich en zeker ook de foto´s

 4. Ronald schreef:

  wow, wat een vakantie! geweldig genoten zo te lezen.. en waarom niet naar Alphen.. kom op.. alles afzeggen en hierna toe komen!!

 5. Jacqueline schreef:

  Zo te lezen heb je je uitstekend vermaakt. Ik ben benieuwd naar de foto’s van dit jaar.

 6. Rinus schreef:

  En mooie vakantie want vroeg naar bed is een goed teken, benieuwd naar de foto’s.
  Groet Rinus.

 7. John schreef:

  Mooi verhaal van een hele mooie week, Richard. Ik waag me er niet (meer) aan, als je al ziet hoeveel moeite het lopen me kost, breek ik waarschijnlijk alle botten als ik op skies gaan staan 🙂

 8. hans schreef:

  ziet er heel mooi uit daar… nu weer trainen voor rotterdam

 9. Petra schreef:

  Heerlijk, heerlijk, heerlijk! Gaaf dat Kevin het zo goed deed op het board.
  Is de fles strohrum op…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: