Jaaroverzicht 2008

Aan alles komt een eind, ook aan dit jaar en traditie getrouw krijgen we dan een sportief overzicht.

Toch enigszins gekenmerkt door blessureleed aan het eind van 2007 zag ik mijn start aan het begin van het 2008 hoopvol tegemoet, de training voor de Rotterdam marathon liepen lekker in januari en februari.

Mijn eerst wedstrijd van dit jaar liep ik samen met Tanja in Schoorl, deze happening is altijd super echt iets waar ik weer naar uitkijk in 2009 samen met vele webloggers even lekker bijpraten.

hardloop1Maar op 12 februari heb ik dan mijn laatste training volbracht waarna er een griep de kop opstak en een abces in mijn been die een nieuwe start maakte aan blessure leed. Op 7 maart konden gelukkig de hardloopschoenen weer aan en stonden er nog een paar pittige training te wachten voor de Rotterdam marathon.

13 April was weer de dag waar ik halsreikend naar uitgekeken had, de marathon 2008. Het was een geweldige dag en ik heb genoten tot aan km 35. Daarna kwam helaas de man met de hamer. Toch liep ik een mooie PR maar tot aan de 35 km zat ik op een schema van 4 uur.

fortisrotterdamfoto

Op 30 april de Breakfast Run in H.I. Ambacht en op 17 mei de jaarlijkse Verkerkloop in Zwijndrecht in september de 5 km tijdens de Ronde van Nedstaal en dat waren mijn wedstrijden. Want na de Ronde van Nedstaal kwam er een kuit blessure die mij wederom lam lag. Helaas stonden er nog 3 grote evenementen op het spel die ik voorbij moest laten gaan met een traan, met als grootste verdriet de Zeeuwse Kust marathon begin oktober.

hardlopenWeer een maand niet getraind maar vanaf 12 oktober begon het allemaal weer te lopen. Nu zo aan het eind van het jaar kan ik tevreden terug kijken en loopt het allemaal op hardloopschoenen. De trainingen gaan nu super en kabel vele km af

Planning voor volgend jaar is momenteel alleen nog maar de Groet uit Schoorl run en de Rotterdam marathon in april. Voor de rest plan ik niets maar er zijn toch wel een paar wedstrijden waar ik aan deel ga nemen mocht ik thuis zijn.

Zo mijn laatste training zit er inmiddels op voor 2008 het was een mooie 10 km in een strak tempo van 12.8 km p/u. Na alles weer bij elkaar opgeteld te hebben kan ik terug kijken op een record van 1601 km in een tijd van 152 uur en 9 minuten.

301208Ik wens iedereen een geweldig oud en nieuw en vooral een gezond en sportief 2009. Tot volgend jaar want ook dan gaat Rich weer voor de Doe een Wens een jaar promotie maken.

9 Responses to Jaaroverzicht 2008

 1. John schreef:

  Mooi verslag enne….dat grootste verdriet delen we. Let op: 1 januari start de inschrijving voor de kustmarathon 2009 en die loopt heel snel vol dus als je plannen hebt….

 2. martine schreef:

  hopelijk blijf je deze trend voortzetten en vrij van blessures en op naar de tijd van onder de 4 uur in rdam!

 3. jacqueline schreef:

  Alweer een snelle mooie training.
  Dat 2009 voor jou een super en blessurevrij jaar mag worden.

 4. Rinus schreef:

  Toch nog een mooi loop jaar en ik ga je zien in Schoorl, en Rotterdam!.
  Veel loop plezier in 2009.
  Groet Rinus.

 5. hans schreef:

  Leuk je overzicht… ja gaat nu idd heel goed… Een heel mooi jaar toegewenst

 6. koen schreef:

  Het gaat je goed Rich, zie je in Schoorl 2009.

 7. Petra schreef:

  Een fantastisch nieuw jaar Rich! Veel plezier vanavond met je buurtjes.

 8. geert schreef:

  ik wens je minimum 7 pr’s op de marathon toe in 2009 … begin al maar te sparen want je zal inschrijvingsgeld mogen betalen 😉

 9. Broeder Ronald schreef:

  Hee Broeder!! Ik wens je een TOPPPPP 2009, op naar het feesten in Schoorl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: