De North Pole Marathon

Zo in het korte tijd bestek wat we gaan hebben tot de Rotterdam Marathon gaan de gedachten naar vele zaken. Gaat het lukken – wat voor kleding – hoe zal het weer er uit gaan zien – en haal ik mijn streef tijd.

Het weer is een hele belangrijke factor in het geheel want mooi weer, veel publiek natuurlijk wat weer lijd tot een en al gezelligheid. Maar tijdens de Utrecht Marathon waar het best koud was viel de publieke belangstelling wat tegen. Nee, natuurlijk stond er een weblogsteunpunt en Bjorn die het hele parcours als razende en vliegende motivator rond vloog. Maar op 1 april was er ook een Marathon, en mocht het in Utrecht koud zijn!! daar was het erg koud. Het was de North pole Marathon.

Bij een constante daglicht en een tempratuur van – 29 graden liep de Koreaan Byeung Sik Ahn een tijd van 4:02:37. Een geweldige tijd natuurlijk. Bij de vrouwen won de Deense Cathrine Due is een formidabele tijd van 5:37:14. Dat de Koreaan een geweldige tijd neerzette blijkt uit het feit dat de nummer 12 de Noor Hans-Jacob Berntsen van het klassement een tijd had van 7:22:08. Maar wat een ontbering trotseren deze mensen grote klasse.

Officieel zou deze marathon gelopen worden op 24 maart maar door de weersomstandigheden aldaar was dit 7 dagen vertraagd.

Voor een mooie impressie, hier nog een leuke film en denkt u “dat lijkt mij wel wat”, kosten zijn voor 2009 € 11,900.00!!

4 Responses to De North Pole Marathon

 1. Koen schreef:

  Ik heb me net aangemeld voor 2009.
  het inschrijving’s bedrag op de site was een foutje en moest zijn 11,90

 2. Frank schreef:

  @Koen, wil je in dat geval de € 1.000, die ik jou als sponsorbijdrage gezonden heb, terugbetalen?

 3. Broeder Ronald schreef:

  kan ik je ook in natura sponsoren, met want antivries?

 4. Derk schreef:

  Leuke, maar ook vreemde vergelijking tussen de winnaar en de nummer 12, de Noor Hans Jakob Berntsen. Ik ken hem toevallig en weet dat hij dit jaar 67 wordt… Misschien is onze Koreaan ook wel zo oud, maar ik vond dat ik dit in ieder geval even moest melden om zaken weer in juist perspectief te zetten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: