Glamour Stiletto Run 2008 gaat landelijk!

De befaamde Glamour Stiletto Run kreeg dit jaar een nieuwe opzet. Voordat de finale van de roemruchte hoge-hakken-race op in de P.C. Hooftstraat van start gaat, zijn er ’s ochtends voorrondes in vijf steden. De eerste 25 hakkensprintsters die een plaatsje in de twee limousines weten te bemachtigen, mogen meerennen tijdens de finale in Amsterdam. Alle Glamour-lezeressen kunnen zich vanaf 7 februari inschrijven via de website van Glamour.
Nu ben ik aan het werk in het WTC te Rotterdam en had zicht op de koopgoot waar de run gehouden werd. Ik hoorde dat de start om 12.00 zou zijn helaas bleek deze informatie niet correct want om 11.30 zag ik een troepen verplaatsing naar de 3 limousines die klaarstonden.

Na twee succesvolle edities vindt dit jaar voor de derde keer de Glamour Stiletto Run plaats. Onder het motto ‘Shoppen is topsport’ nemen 125 vrouwen op hakken van minstens 9 centimeter het tegen elkaar op tijdens een bloedstollende finalerace over een afstand van 300 meter door de P.C. Hooftstraat in Amsterdam.

Dit jaar wordt de run nóg spectaculairder. In vijf steden in Nederland en België – Groningen, Arnhem, Rotterdam, Haarlem en Antwerpen – worden namelijk voorrondes gehouden, die beslissen wie er in Amsterdam mee mogen rennen tijdens de finale. In elke stad wordt het startschot gegeven door een glamourous bekende Nederlandse uit de regio. De eerste 25 hakkensprintsters van elke stad die een plaatsje in een van de twee limousines die bij de finish staan weten te bemachtigen, gaan door naar de finale. Ze vertrekken direct naar de P.C. Hooftstraat alwaar de finale om 14.00 zal starten.

Honderden Fashionable vrouwen die elkaar vandaag op 9 centimeter hoge hakken proberen te verslaan in een gehakte megamodesprint van 350 meter. Vandaag was het weer tijd voor het jaarlijkse die-hard-killerheel evenement voor vrouwen: De Glamour Stilettorun. And the winner is…

Tamara Ruben uit Veenendaal was de eerste die de finishlijn passeerde. Tamara kreeg maarliefst €10.000 aan shopping money. Of dat al meteen op is gemaakt in de P.C. Hooftstraat is nog de vraag.

Hier nog een kleine loop update, nog steeds in rust maar ik ga het morgen toch even proberen om te kijken hoe het gaat en zal mijn loop outfit even uit het stof halen. Dit wordt dan gelijk een testcase voor komende zondag. Ik acht de kans niet al te groot zodat alles kan meevallen.

7 Responses to Glamour Stiletto Run 2008 gaat landelijk!

 1. Koen schreef:

  Op de radio waren aan aantal fysio therapeuten zeer sceptisch over deze race.
  I.v.m de gevaren voor enkel en kuitbeen.

 2. John schreef:

  Net als Koen hoorde ik een interview maar dan met een orthopeed. Die vond het gekkenwerk en gevaarlijk voor enkelbanden en gewrichten. Grappig blijft het wel, ook al kan je met € 10.000 in de PC Hooftstraat waarschijnlijk niet meer kopen dan met € 100 in de Hema 🙂

 3. Petra schreef:

  Vanochtend zelfs in de krant! Nou ja. Lijtk me wel lachen om te zien. Die meiden hebben komende week mega pijn aan hun voeten, denk ik.
  Tot zondag!! (ik ben in het groen….)

 4. Marina schreef:

  Dan hebben ze de lat toch hoog verlegd, vorige jaren was het nog 7 cm hoge hakken, ik heb de mijne nog gemeten toen! Had nog mee willen doen!

 5. GertN schreef:

  De winnares is van mijn atletiekvereniging, ik zie haar regelmatig trainen. Tamara Ruben is Nederlands kampioen op de 200 meter horden, ze is dus echt iemand voor de korte afstand. Ik zie haar regelmatig sprintjes trekken en die loopt ze volledig op haar tenen. Wat Tamara betreft zie ik (dus) het gevaar niet waar orthopeed en fysio het over hebben. Dat geldt misschien wel voor minder getalenteerde loopsters, maar die zullen de limo wel niet gehaald hebben…

  Tot zondag!!

 6. GertN schreef:

  Ohja… Ik heb ooit een postje over Tamara geschreven, zie hier: http://blogger.xs4all.nl/gnoordh/archive/2007/07/03/254793.aspx

 7. rikpuntnl schreef:

  @GertN: Ik had inderdaad gezien dat zij NL Kampioen was op de 200 meter Horden, maar dat ze bij jou op de club zit wist ik niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: