Opnieuw een PR op de halve

Het was weer zover, vandaag was er de Robobankloop (halve marathon). Al een paar weken loop ik met bronchitis onder de leden maar als ik moet trainen merk ik daar weinig van, hartslag blijft mooi laag en na afloop even de longen uit je lijf hoesten. Nou was dus geen reden om niet te gaan, dus om 12.30 naar onze plaatselijke sporthal waar het startpunt was.

Al snel kwam ik Bert Salij (halve marathon debuut) en Bert Nuninga (10 km geschatte tijd 38 minuten) tegen. Even bijpraten foto-tjes maken en bij beppen met andere dorpsgenoten  genoten, dat maakt dan zo’n loop speciaal.

Hoe ik zou gaan lopen hing af van het gevoel, Rob Veer (de Trainer) had geschreven “doe het op gevoel maar een 1.50 mag. Dat liet ik me geen 2de keer vertellen en ging voor de 1.47.  Tegen de klok van 13.00 uur stond ik met start nr 27 vooraan de start. Om 13.00 knalde we weg samen met de 10 km groep. Dat is dus goed oppassen dat je je niet laat verleiden om met hun tempo mee te gaan. De eerste km ging in een tempo van 13.1 p/u maar daarna heb ik mijn tempo aangepast tot een snelheid van minimaal 12 per uur tot km 10. Daarna ging het tempo toch omlaag maar de laatste eindsprint ging dan toch in 12.6 km. Moe gestreden over de finish met een nieuwe PR op de halve marathon met een verbetering van 1 minuut en 16 seconden.

1:48.10

Bert Salij had ook een super tijd van 1:50.24 neergezet op zijn debuut en Bert Nuninga een mooi tijd van 38.50.

Het parcours vond ik wederom erg zwaar, al was de wind zeker niet zo krachtig als vorig jaar maar toen had ik een tijd van

2:06.38

Wat een verschil was dat zeg. En tevreden kijk ik terug op mijn behaalde resultaat vandaag maar de 1:30 is nog verschrikkelijk ver weg, zeg maar gerust Utopia.

 290907.jpg

10 Responses to Opnieuw een PR op de halve

 1. katrien schreef:

  Ja hallo !!! Proficiat zeg wat een verschil bij verleden jaar !! in “Form” zou ik zeggen nog een prettige zondag en geniet nog naaaaaaaaaa……

 2. Petra schreef:

  Joehoeoeoeoeoeo, super Richard! Fantastisch gedaan.

 3. Tanja schreef:

  Supergoed Rich!! Wat een lekkere opsteker zo vlak voor je echte doel. Ik loop 21 oktober de halve in Amsterdam, eens kijken hoe dicht ik bij jouw tijd in de buurt kan komen……haha!

 4. Marina schreef:

  Proficiat met die pracht tijd! Wat een verschil met vorig jaar. Echt top! Nu maar hopen dat je bronchitis niet gaat opspelen!!!

 5. Emile schreef:

  Groot verschil met vorig jaar zeg! Perfect. Ik weet nog dat het toen erg waaide maar toen liep ik de 10. Deze keer ook een halve gedaan

 6. Rinus. schreef:

  Gefeliciteerd met je prachtige Pr!!!!.
  Knap gelopen Richard en een goed teken voor de marathon..
  En een beetje durf is prima hoor!.
  Groet Rinus

 7. koen schreef:

  Voor je het weet zit je aan die grens van 1:30 Rich.
  Rob zal trots zijn op zijn leerling.
  Rich van harte proficiat met deze mooie tijd.

 8. patrick schreef:

  Dat PR kunnen ze je niet meer afnemen, ook al twijfelde je vooraf of je wel voluit zou gaan. Je hebt nog 14 dagen om het rustig aan te doen en dan ook in Eindhoven sterk uit te pakken. CU op 14/10 aan de start !

 9. M@urice schreef:

  Zo zeg, dat is een knappe prestatie! Daar horen natuurlijk felicitaties uit Eindhoven bij. Dus bij deze …..

 10. jan schreef:

  Mooie tijd en een scherpe pr! Gefeliciteerd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: