Weinig getraind!

Weinig getraind! dacht het niet. vanaf vorige week vrijdag heb ik ongeveer 50 km getraind.

De training van vrijdag was erg leuk in Frankrijk, ik had vanaf dag 1 gezegd dat ik in de tweede week het meer rond zou rennen. Dat het uiteindelijk vrijdag was kwam door het niet goed voorspelde weer in de Telegraaf. Het was wel heerlijk met uitzondering dat kleine stukje moeras waar ik een km tijd neer zette van bijna 11 minuten.

24080721.jpg

Zondag deed ik een herstel loopje en dat ging niet echt lekker, warm (hehe eindelijk warm en gelijk zeuren) en krijg mijn bpm niet echt omlaag.

2608072.jpg

Maandag naar de Fysio Ron de Heer geweest, mijn nek en rug zaten behoorlijk vast. Na enig kraak en kneed werk verlaat ik het pand met goed gevoel.

Dinsdag stond er een interval van 8 x 1000m p = 200dr rt 4.40 op de planning, na gisteren bij de fysio geweest te zijn lijkt het wel of er een Leopard tank over me heen gewalst is. Maar na thuiskomst toch de hardloop sandalen aan en de doelstellingen werden gehaald maar het koste moeite.

2808072.jpg

Woensdagavond even de spieren los fietsen tijdens het kijken naar het WK atletiek in Osaka, na een uur kom ik bijna met zadelpijn van de hometrainer af. Iets later nog even bij Martine en Ingrid geweest om een blik Formule 1 in te slaan. Ze hadden alles al ingepakt en met een voorraad van 16 paar loopschoenen en een berg andere zaken vertrokken zij vandaag richting Duitsland voor hun uitdaging, de Trans Alpine Run.

Vanavond mocht er een toer van 2 x (20 in Z1-2 + 15 in Z2-3) gedaan worden. hier voelde ik wat kramp in mijn scheen en na 2 km toch even masseren. De pijn verdween tijdens de training maar gerust ben ik er niet op. De volgende keer pak ik toch even de Nimbus 8 uit de kast en kijk of dat beter aan voelt.

3008072.jpg

Ja je gedachten er op loslaten is iets waarmee ik nu worstel met nog een kleine 6 weken voor de start van de Marathon van Eindhoven. Natuurlijk kijk ik er wel naar uit maar er mogen niet te veel klachten en stagnatie bijkomen. Een van de overwegingen is om een afspraak te maken met een sportmasseuse of sportmasseur die de beenspieren eens flink onderhanden neemt. We gaan het zien.

3 Responses to Weinig getraind!

 1. koen schreef:

  Foute krant Rich de telegraaf en zeker als je hem een dag later leest op je vakantie adres.
  doe voorzichtig het zou toch jammer zijn als Eindhoven in het gedrang komt.

 2. Broeder Ronald schreef:

  massage kan nooit kwaad (sport- geen thaise :)) succes Broeder

 3. Petra schreef:

  Allemachtig, die 8×1000 was een pittige zeg! Het lijkt mij een goed idee om je preventief te laten masseren. Eerlijk gezegd zit ik er zelf ook over te denken.
  Doe voorzichtig hè Rich! Het zou zo zonde zijn als het niet door kan gaan in Eindhoven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: