Barcelona 2007 geweldig

Het heeft even op zich laten wachten maar hier is het Barcelona verhaaltje.

Een lang weekend Barcelona, iets wat weer een mooie ervaring rijker is. Donderdagmorgen rond 6 uur vertrokken naar Schiphol waar we naar het winkelen de juiste gate opzochten om nabij 09.30 te vertrekken met Click-Air. Voor de temperatuur hoefde we niet naar Spanje te gaan want immers hier straalt de zon al enige weken strak aan den hemel. Aangekomen zijn we eerst met de bus daarna met de metro vertrokken naar station “Poblenou”, deze locatie was dicht bij het strand en ons appartement was op steenworp afstand.

Na onze bagage te hebben afgeworpen zijn we eerst lekker wezen lunchen vlak bij huis, waarna er een korte siësta spontaan ingelast werd. In de avond zijn we na een lange strandwandeling in de kleine straten achter de Ramblas gekomen. Opzoek naar een naar ons geschikte eettent. Uiteindelijk resulteerde het dat we wederom bij het restaurantje vlak bij ons huis hebben gegeten, niet echt veel bijzonders want iedereen zat nog behoorlijk vol van de late lunch.

De vrijdag was een bezoek aan de Sagrada Familia (Heilige Familie), of, voluit, Temple Expiatori de la Sagrada Família, is een kerk in de Spaanse stad Barcelona. Het is een wonderlijk bouwsel in de zogenaamde neocatalaanse stijl, vol grillig gevormde torentjes en ornamentjes, waaraan al tientallen jaren gewerkt wordt, zó lang, dat de voltooide gedeelten al zijn aangetast en gerenoveerd moeten worden. De ontwerper van de Sagrada Família was Antoni Gaudí, de bedenker van meer karakteristieke bouwwerken in Barcelona.

Hierna was het tijd om een bezoek te gaan brengen aan de Ramblas. De Ramblas van Barcelona was oorspronkelijk een droge rivierbedding die bij hevige regens het water van de bergen naar de zee leidde. Men vindt er terrasjes, dagbladenkiosken, verkopers van vogels en van reptielen, bloemenstandjes en vooral veel artiesten die hun kunsten laten zien. Bij deze laatste kunnen we de ontelbare levende beelden noemen die deze laan haar typisch karakter geven. Er zijn ook veel tekenaars die mensen in karikatuur natekenen of juist heel precies. Maar het allermooiste is toch mensen kijken, of te wel even plaats nemen op een van de gezellige terrasjes en kijken maar.

Zaterdag was eigenlijk bestemd om een zeiltocht te gaan maken maar door dat we toch nog iets meer van de stad wilde zien verkozen wij dit. Dus zijn we op zoek gegaan naar Parc Güell. Parc Güell is een stadspark in het Spaanse Barcelona in het stadsdeel Gràcia, en heeft een oppervlakte van 17,2 ha. Eusebi Güell, lid van een rijke en adellijke familie uit Barcelona, gaf Antoni Gaudí in 1900 de opdracht voor de aanleg van een soort tuindorp op een braakliggend stuk land in het noordoosten van de stad Barcelona. Gaudí nam deze opdracht met beide handen aan, omdat het hem in staat stelde zijn ideeën over een op de natuur geïnspireerde architectuur vorm te geven. Dit leidde onder meer tot uit het gesteente groeiende pergola’s, harmonieus in het landschap geïntegreerde trappen en paden en overal golvende, veelkleurige mozaïekversieringen, waarmee Gaudí de alomtegenwoordigheid van God tot uitdrukking wilde brengen.

Rond het middaguur zijn we eerst even wezen lunchen waarna we de Tibidabo heuvel zijn gegaan. De Tibidabo is met 512 meter de hoogste heuvel van de bergketen Serra de Collserola . De heuvel bevindt zich officieel binnen de stadsgrenzen van de Spaanse stad Barcelona (stadsdeel Sarrià-Sant Gervasi) en is erg populair onder de bezoekers van de stad door de fantastische uitzichten en de groene omgeving die zeer geschikt is voor sport en recreatie.
Op de Tibidabo bevinden zich een aantal gebouwen, waarvan de meest bijzondere de kerk “Iglesia del Sagrat Cor” is. Deze kerk wordt wel eens vergeleken met de Sacré-Coeur van Parijs, niet alleen omdat ze wat betreft decoratie op elkaar lijken, maar ook omdat ze beiden op grote hoogte zijn gebouwd. Verder vindt men op de top van de heuvel het kinderpretpark “Parque de Atracciones del Tibidabo”.

De Tibidabo kan vanuit Barcelona worden bereikt met de stadsbussen, de ”Funicular” en de populaire blauwe tram (tranvía blau) die al sinds 1901 bestaat.

Zaterdag avond zijn we naar de mini Ramblas geweest, deze loopt vanaf de kust een stukje de stad in, hier komt vooral de lokale bevolking een lekker hapje eten dus op zoek naar een hopelijk goed restaurant kwamen terecht bij Arwad een Grieks-Libanees Restaurant. Na bestudering van de menukaart was het zwart voor onze ogen en hebben we gevraagd of ze zelf iets in elkaar wilde zetten. Geen slechte zet uiteindelijk, we hebben hier heerlijk gegeten en zo kwamen we alweer op zondag waar het begon met veel regen in de ochtend maar toen we ons appartement verlieten was het droog.

Via centraal station waar we onze koffers in een kluis stopte belanden we uiteindelijk wederom op de Ramblas om nog even van de sfeer te genieten. Om 19.00 uur steeg het toestel van Click-Air op en waren we uiteindelijk om 22.00 uur weer veilig thuis. Kort samengevat was het weer een leuk samenzijn met vrienden in een wereldstad. Over waar de short-stay vakantie volgend jaar naar toegaat zijn de meningen nog over verdeeld, op het lijstje staan Rome, Istanboel of Praag. Om half 2 ging het licht uit en was het koninginnendag.

Voor een foto overzicht klik dan hier

3 Responses to Barcelona 2007 geweldig

  1. Petra schreef:

    Zucht…..wat een heerlijke dagen! Jullie hebben nog hartstikke veel gedaan! Leuk en gezellig en lekker eten en veel gezien en…en…

  2. Bjorn Paree schreef:

    Gaudi en de Ramblas zijn alleen al redenen om naar Barcelona te gaan. Hartstikke leuk verslag van een stedentrip. Click-air is me onbekend ; goede maatschappij ??

  3. rikpuntnl schreef:

    @Bjorn: Inderdaad, Gaudi en de Ramblas zijn mooi en super gezellig. Click-Air is een dochter onderneming van Iberia. Het was een goede maatschappij en wanneer je zeer vroeg boekt kan je voor 85 euries heen en weer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: